De eneste sko, du har brug for – videnskabeligt bevist
Foto: Roccamore Rebecca - 2.500 kr

De eneste sko, du har brug for – videnskabeligt bevist

Fordi livet er for kort til skiftesko.

Hvem af os er ikke gået barfodet hjem fra byen, fordi ens fødder er vokset en størrelse på dansegulvet? Og hvem af os har ikke sat sig på gulvet på arbejde og ømmet sig over ens fødder?

Roccamore er født i frustration over at skulle vælge. Designer Frederikke Antonie Schmidt var så træt af altid at gå på kompromis med stil eller komfort, eller at hun altid måtte slæbe rundt på flere forskellige par sko i gigantiske tasker, at hun besluttede sig for at gøre noget ved det.

Frederikke er nemlig skodesigner, uddannet i Firenze og har blandt andet arbejdet for forskellige store brands. Og derfor var det også vigtigt for hende, at behageligheden ikke gik ud over looket. Hun tog sine egne erfaringer fra designerverdenen og satte sig sammen med en ortopæd for at udvikle en indersål, der gjorde det muligt at gå i høje hæle hele dagen. Og sådan blev Roccamore, der på italiensk betyder ’fort af kærlighed’, til.

Så nu har du kun brug for ét par sko – resten er bare for sjov.

Tekst_Hope,-Grace,-Darling-1.900-kr.jpgHope, Grace & Darling - Pris 1.900 kr

Testet af professionelle…

For at undersøge, om Frederikke og ortopæden nu også havde ramt plet, deltog Roccamore i 2017 i et forskningsprojekt på Hvidovre Hospital: 22 kvinder skulle gå 4.500 skridt om dagen i tre dage skiftevist i traditionelle højhælede sko, højhælede sko fra Roccamore og kondisko. Til sidst skulle de rangere skoene ud fra, hvilke der var mest behagelige.

Ikke så overraskende vandt kondiskoene, men Roccamore kom ind på en stensikker andenplads. Årsagen er den specialdesignede, indbyggede indersål, der hjælper fødderne med at gå så anatomisk korrekt, som muligt, fordi sålen former sig efter foden.

Undersøgelsen viste også, at indersålen aflaster 26 procent af belastningen på forfoden og 44 procent af trykket på svangen, når man går med dem. Og den forskel er til at føle.

teskt_Bella-2.jpgBella - pris 2.200 kr

… og håndlavet i Toscana

Fremstillingen af Roccamore er en helt anden videnskab. Siden Frederikke Antonie Schmidt blev uddannet på det prestigefyldte designakademi Polimoda, har hun svoret til italiensk håndarbejde. Og Roccamore er naturligvis ingen undtagelse.

Således tager det tre måneder at lave ét par Roccamore-sko. De kommer igennem 17 forskellige skomageres hænder i løbet af de 22 trin, fremstillingen kræver. Og det hele foregår i Toscana i den nordlige del af det centrale Italien på samme familieejede fabrik som Valentino.

Som en del af et ønske om at være et bæredygtigt brand, er skoene lavet til at holde. Det er et lille skridt på vej væk fra brug-og-smid-væk-kulturen. Derfor er visse dele af skoene lavet af overskudsmaterialer fra luksusmærkernes fabrikker, disse overskudsmaterialer koster ikke mindre, men vi kan godt lide tanken om ikke at smide gode materialer væk.

Og det er alt sammen derfor, det føles rart at gå i Roccamore: Det er bæredygtig mode, hvor der ikke er gået på kompromis med design eller komfort. Det betyder, at du kan have de samme sko på fra tidlig morgen på kontoret, cykle hele vejen hjem, gå i byen og danse hele natten uden at få ømme fødder.

Du kan købe roccamore sko på www.roccamore.com og i butikken på Vester Voldgade 96, som holder åbent Mandag til fredag 11-17, onsdag 11-18 og lørdag 11-15.

tekst_Marylou-2.jpgMarylou - pris 2.200 kr

tekst_Block-Heel-Pumps.jpgBlock Heel Pumps - pris 2.200 kr

Tekst_Lilac-Roxy-2.jpgLilac Roxy - pris 2.500 kr

teskt_Daisy-2.700-kr.jpgDaisy - pris 2.700 kr

teskt_Charlie-2.jpgCharlie - pris 2.700 kr

tekst_Mia-2.200-kr.jpgMia - pris 2.200 kr

teskt_Boots-2.700-kr.jpgBoots - pris 2.700 kr

Se, hvad vi ellers skriver om: Sko