Dette urmærke hylder luftens helte med ny urserie

Dette urmærke hylder luftens helte med ny urserie

De testede deres egne grænser og fysikkens love til det yderste. Og satte deres lid til udstyr, der kunne måle sig med deres ambitioner. Longines lancerer en ny serie af piloture, der hylder luftfartens største pionerer.

14 timer og 56 minutter. Så lang tid tog det Amelia Earhart at flyve solo over Atlanterhavet i 1932. Trods uvejr og motorproblemer lykkedes det hende at blive den første kvinde til at klare missionen. Seks år inden, i 1928, var hun allerede den første kvindelige co-pilot til at flyve over Atlanterhavet.

Telegram_614.jpg

Telegram fra Amelia Earhart

Earhart var ikke ene kvinde blandt skyerne. Elinor Smith opnåede kultstatus allerede som 16-årig som den første kvindelige testpilot, og var indehaver af utallige højde- og hastighedsrekorder. I 1931 var det dog ved at koste hende livet, da hun i et forsøg på at slå endnu en højderekord, besvimede og først vågnede op sekunder inden hun ramte jorden. Ti dage efter satte hun sig igen op i maskinen og med sit Longines ur på håndledet slog Smith højderekorden!

”Børn skal have lov til at drømme og have en horisont at arbejde imod. For mig var der kun en vej; da jeg var seks år gammel, vidste jeg at jeg ville flyve.” Elinor Smith

Longines på armen af luftfartens største vovehalse

Det schweiziske urmærke, der har lavet måleinstrumenter siden 1832, var ikke kun et oplagt valg for Earhart og Smith. Det var det også for andre af tidens største flypionerer. Som den karismatiske milliardær Howard Hughes, der på 3 dage, 19 timer og 14 minutter fløj jorden rundt i 1938. Ud over modet og viljen til at satse alt, bar de alle et Longines ur på armen.

Elinor-Smith.jpg

Historisk design møder hi-tech

Longines Spirit Collection hylder den episke historie og de ildsjæle med en moderne fortolkning af et klassisk pilotur. Urene er udstyret med et COSC-certificeret mekanisk urværk udviklet specielt til Longines med en oversize skruekrone og en spiralfjeder i silicium. Det sikrer ikke kun ekstrem høj præcision og lang levetid, men modvirker også den magnetiske påvirkning, som piloter ofte udsættes for.

Vælg mellem tre farver på skiven, stållænke eller læderrem samt modeller med og uden kronograf. Sammen med safirglasset og den indgraverede bagside fortjener serien de fem stjerner på urskiven, som Longines historisk forbeholdt husets fineste ure.

Longines_Eum.jpg