Sophia Roe
Foto: Oscar Meyer Du skal følge disse 8 danske kvinder i 2018 for deres virkelig gode stil.

Disse danske kvinder skal du følge

8 danske kvinder, du skal følge i 2018

Vi elsker at følge dem i gadebilledet, på scenen og på de sociale medier. Damerne med god stil. Vi har udvalgt de otte, vi på Eurowoman synes, er de mest inspirerende, og bedt dem ­udvælge nogle af deres yndlingsting.

Bettina Milling Bakdal, 53, designet i eget navn

Bettina har en overlegen sans for farver og mønstre og en fantastisk evne til at mikse det finurlige, feminine og legesyge med mere rå items som Dr. Martens- støvler og oversize herreblazere.

– Byredos dufte er unisex, jeg kan ikke fordrage feminine dufte, der er skabt kun til kvinder. Den her dufter tungt af træ, jord og skov, og der befinder jeg mig godt.
Super Cedar, edp 50 ml, Byredo, 699 kr.

– Mine egne kjoler bliver om vinteren brugt med jeans og støvler under og en dunjakke over.
Kjoler, Bettina Bakdal, fra 4.200 kr. 

– Jeg samler på strømper og har nok alt for mange. Men nogle af dem har måske også 30 år på bagen. Strømper er vigtige til at pifte et ellers kedeligt mandagsoutfit op. Der skal knald på. Jeg ønsker mig disse fra Vetements og Reebok.
Sokker, Vetements x Reebok, 535 kr. 

Janne Villadsen, 34, Udviklings- & ­kommunikationschef på Heartland Festival og ­kulturjournalist

Jannes påklædning afspejler hendes forkærlighed for kunst med et særligt øje for materialer, kvalitet og funktionalitet. Hendes stil er sikker med hang til det minimalistiske, men altid med fokus på pasform og detaljer, gerne fra upcoming designere.

– Jeg køber sjældent nye tasker, fordi det er svært at finde den rigtige, men Aesther Ekme balancerer perfekt mellem design og håndværk.
Taske, Aesther Ekme, 3.090 kr.

– Jeg har været Thonet-fan, så længe jeg kan huske.
Stol, Jan Bocan for Thonet, 63.700 kr.

– Jeg går stort set ikke nogen steder uden min healing powder fra Mario Badesco.
Special Healing Powder, Mario Badescu, 165 kr.

LÆS OGSÅ: Her er Danmarks 10 bedst klædte kvinder

Pia Anna Kierulff, 36, ejer af Jérôme ­Vintage i Tullinsgade på Vesterbro

Pia Anna har et skarpt blik for gode fund og en hang til nostalgi og vintage, som hun mikser med designer-mærker på en personlig og inspirerende måde. Og så har hun et godt øje for ­materialer og quirky detaljer.

– Ana Khouri laver de smukkeste smykker, og jeg ville ikke have noget imod, hvis denne seje ring sad på min finger.
Ring, Ana Khouri, 39.780 kr.

– Jeg skal helt sikkert danse om juletræet i de her skønheder fra Balenciaga.
Stillet, Balenciaga, 5.395 kr.

– Min mand er fotograf, så hans billeder fylder en del hjemme hos os. En undtagelse er dog dette yndlingsbillede, som jeg fik af min seje og dygtige kunstnerveninde Brit Windahl til min fødselsdag sidste år.
Billede, Brit Windahl, 8.000 kr.

LÆS OGSÅ: Hjemme hos Ganni-familien på Østerbro: “Vi er sådan nogle, der drømmer om at etablere rutiner, men det lykkes aldrig helt”

Malene Malling, 43, forlægger og Creative Director for Vero Moda

Malene er kvinden bag magasiner som Cover og The Horse Rider's Journal. Og så har hun ualmindelig god smag. Hun sammensætter med sikker hånd Chanel-jakker med klipklappere og har en forkærlighed for luksuriøse materialer, skarpe blazere, smukke stiletter og guldsmykker, altid med et skødesløst og bohemet præg.

– Lille porcelænsæske fra det parisiske parfumeri Officine Universelle Buly. Man hælder sin yndlingsolie på stenen indeni, som så fylder rummet med duft, uden at det bliver til kvalm duftlysstank. Min yndlingsolie hedder Sacre.
Alabaster Sacre, Buly 1803, ca. 525 kr.

– Mine nye, smalle yndlingsjeans er fra MM/VM. Jeg har dem både i blå og sort. De sidder som de skal, og de bliver kun pænere i vask.
Jeans, MM/VM, 360 kr.

– Olga Bonne lavede en halskæde til min yngste datter med en natsværmer som vedhæng, fordi hun minder Olga om én. Så da Olga lavede en stor natsværmer til en ørering, stod mit navn på den.
Ørering, Olga Bonne, 5.745 kr.

Ulrikke Høyer, 21, model

Ulrikke mikser på fineste vis feminine bohemede kjoler og toppe med drengede items som oversize Levi's 501, New Balance-sneakers og ternede jakker. Med sit alfeagtige væsen og sin sikre personlige smag er hun svær at overse i de københavnske gader.

– Jeg har længe kigget efter en pyjamas, som er så pæn, at jeg på de helt dovne morgener kan gå direkte fra sengen og ud ad døren.
Pyjamas, Craft Sisters, 500 kr.

– Sidste år købte jeg en grøn hue og var vildt glad for den. I år vil jeg hoppe ud i en helt rød af slagsen. Godt med farve og varme til ørene.
Hue, Mango, 129 kr.

– For at overleve de kolde måneder uden sol sørger jeg for at få en masse vitaminer og antioxidanter.
Resveratrol, Vitaviva, 430 kr.

LÆS OGSÅ: Danmarks 14-årige stilikon om sin mor: "Jeg vil være som hende, når jeg bliver voksen"

Gun-Britt Zeller, 67, ejer af frisørkæden Gun-Britt Coiffure

Med sit smukke hår og sin klassiske stil har Gun-Britt markeret sig på den danske modescene igennem mange år. Hun sammensætter med sikker hånd klassiske items med farverige kreationer og sætter kvaliteten højt. Mode har ingen alder, basta.

– Bløde uldkvaliteter er perfekt til den kolde tid.
Strik, Aiayu, 2.299 kr.

– Efterårets støvler fra Gucci har et moderne look, som kan gå til både nederdele og jeans. I mit job er komfort yderst vigtigt, da jeg står op hele dagen, og derfor er jeg glad for højden på hælene.
Støvler, Gucci, 6.325 kr.

– Et af efterårets musthaves. De er cool og rå, og samtidig fremhæver de min mest feminine side.
Øreringe, Marlene Juhl Jørgensen, 6.000 kr.

Coco O., 30, sangerinde og sangskriver

Coco er ikke bange for at fyre op for guld, glimmer og pailletter blandet med yndlingsfarven rød. Hendes stil er inspirerende og modig med et miks af 90'ernes Brenda Walsh, overdådige smykker og romantisk diva.

– Jeg føler mig endelig moden nok til at få disse smukke klassikere i min garderobe.
Stillet, Chanel, 4.900 kr.

– Jeg elsker et godt suit. Dette er den perfekte balance mellem feminin og maskulin.
Jakke, Rodebjer, 3.595 kr. Bukser, Rodebjer, 1.795 kr.

– Den her pels er en ren divadrøm.
Pels, Saks Potts, 12.955 kr.

Sophia Roe, 21, blogger på Roediary.com

Med en forkærlighed for garderobe klassikere som den hvide skjorte, blazeren og denim blandet med feminine kjoler og farverig strik, har bloggeren Sophia Roe på kort tid markeret sig som en af dem, vi forbinder med inspirerende og skandinavisk stil.

– Denne ring er fra mit første designsamarbejde med Carré, inspireret af Elizabeth Taylors overdådige smykkesamling. Kollektionen består af grøn agat og sølv, som er min yndlingsfarve og mit yndlingsmateriale.
Ring, Sophia Rose x Carré, 1.150 kr.

– Den har den smukkeste farve, en fin lynlåsdetalje, og så har den plads til både computer og skiftesko.
Taske, Céline, 25.300 kr.

– Weekday laver overraskende gode jeans til prisen. Jeg vil style dem med et par hæle.
Jeans, Weekday, 370 kr.

Se, hvad vi ellers skriver om: Stil, Interview og Kvinder du skal kende