Ditte Reffstrup og Karen Marie Ørsted (MØ)

Foto: Dennis Morton Kreativ direktør i Ganni, Ditte Reffstrup (tv.) og Karen Marie Ørsted, bedre kendt som MØ, tager en kop kaffe inden Ganni-showet på tennisbanen på Mercur Hotel i København.

Ditte Reffstrup: "Jeg kommer fra et sted, hvor du ikke skal tro, at du er noget"

Hvor spiser to af Danmarks toneangivende, kreative kvinder deres morgenmad? Få svaret her, hvor Ditte Reffstrup fra Ganni og MØ snakker om morgener.

Under den københavnske modeuge i august dukkede MØ pludselig op som en overraskelse til Gannis 10 års-jubilæumsshow, der endte med et ordentligt skyl og en energisk regndans. Vi mødte Ditte Reffstrup, kreativ direktør i Ganni, og Karen Marie Ørsted – MØ – til en snak om morgener og kollektionen, der er på gaden nu.

Hvordan startede jeres morgen?

Karen: “Jeg sov til halv ti og gik ned og lavede den samme morgenmad, som jeg altid får, når jeg er hjemme: yoghurt med revet æble og havregryn. De sidste seks år har jeg rejst meget og haft jetlag, som fucker med mit døgnsystem, og så er det mega luksus at sove længe og vågne derhjemme med min kæreste.”

Ditte: “Min morgen var … lidt anderledes. Vores mindste barn kravlede op i vores seng klokken tre, og da jeg endelig var faldet i søvn igen, kom Nico (Nicolaj Reffstrup, Dittes mand og partner i Ganni, red.) temmelig bedugget hjem fra Sam’s Bar, og så vågnede alle tre børn klokken halv syv, de to store kom ind, og vi så Gurli Gris. Bagefter fik vi nutella-madder og havregryn.”

Havde du nerver på inden jubilæumsshowet?

Ditte: “Jeg har været stresset i fem dage. Sådan nervøs i kroppen og ondt i maven.”

Se Eurowomans videoen fra Gannis jubilæumsshow ved at swipe herover.

Får du det også sådan, inden du skal præstere, Karen?

Karen: “Inden Roskilde – jeg ved ikke, om det er det samme – gik jeg rundt med en sitren i kroppen, en mærkelig blanding af nervøsitet og stress, hvor jeg bare har det sådan lidt funky.”

Også selv om I har gjort det i så mange år?

Ditte: “Ja. Den dag, du ikke længere har det sådan, bør du nok pakke sammen, for så er du nok blevet lidt for fed til dig selv. Du er aldrig bedre end dit seneste show.”
Karen: “Det plejer jeg også at sige, når folk synes, det er mærkeligt, at jeg stadig bliver nervøs. Jeg tror, det er, fordi det føles vigtigt at gøre det fucking godt.”

S/S 20-kollektionen er en terapikollektion for dig, Ditte. Hvorfor?

Ditte: “Det er 10 år siden, en af vores venner spurgte, om jeg ville hjælpe med at lave nogle designs for Ganni, og 1, 2, 3 kom vi med ombord. Jeg kan næsten ikke tale om det, der er sket, uden at få en klump i halsen og kan ikke rigtig forstå det. Kender du det, når du ser dig selv oppefra og tænker: “Det er da slet ikke mig.” Jeg kommer fra et sted, hvor du ikke skal tro, at du er noget. Og jeg er ikke så god til at tage succesen ind og bare hvile i den.”

LÆS OGSÅ: Mette Frederiksen: "Vi skal lære vores børn, at vores kærlighed til dem ikke er betinget af, hvad de gør eller kan præstere"

Karen: “Jeg kan vildt godt relatere til det der med, at du bare kører, er i øjeblikket, og at det er pissefedt. Jeg har altid haft en kæmpe drøm om at gøre det, jeg gør nu, og vidste ikke, om jeg var god nok til at klare den. Men jeg lod være med at lave en plan B. Og når du pludselig har kæmpet dig op til et sted, hvor du er pissestolt af at være, er du nærmest ikke i det. Jeg har selvfølgelig været der, men jeg har ikke været god til at stoppe op og tænke: “Wauw, det her er faktisk sket.” Jeg har løbet så stærkt i så mange år, at jeg ikke har nået at opfatte det. Det er først nu, jeg har lært at stoppe op og tænke over det. Men du skal heller ikke dvæle ved det. For ja, succes er fedt, men det handler om at kreere. Det er i processen, jeg mærker den rigtige glæde.”

Hvordan kommer Karen ind i Ganni-billedet?

Ditte: “For mig handler stil om at have det godt med dig selv. Når du ser en kvinde, og du tænker, at det måske ikke er kjolen, der gør det. Det er energien, og det er den, jeg synes, Karen har. Jeg er så bange for den verden, mine tre børn bevæger sig ind i med Instagram og ville ønske, at mine piger ville se Karen som en rollemodel. Hun hviler i sig selv og det, hun gør. Derfor vil vi gerne samarbejde med hende.”

Karen: “Jeg bliver så glad, når folk siger de der ting. Som teenager havde jeg en følelse af ikke at passe ind, og hver gang jeg prøvede at være noget, jeg ikke rigtig var, gik det ad helvede til. Så jeg er bare fucking glad for, at det virker som en styrke, at jeg har opgivet at prøve at passe ind.”

Hvad er dit forhold til Ganni, Karen?

Karen: “I 8. klasse kom jeg i en skole inde i Odense, og de seje piger handlede nede i Vintapperstræde, hvor de forhandlede Ganni-tøj. Jeg har fulgt brandet lige siden og går meget i deres kjoler, nederdele og toppe.”

LÆS OGSÅ: Nu kan du leje Ganni på ugebasis

Hvad er din definition på en Ganni Girl, Ditte?

Ditte: “Det er hende, som tager det tøj på, der føles rigtigt for hende. Som ikke klæder sig på for andre end sig selv. Hvis du har noget på, du ikke føler dig godt tilpas i, har du bare ikke en god dag. Det er misforstået, når det er tøjet, der kommer gående med dig og ikke omvendt.”

Du sang Bullet with Butterfly Wings til showet, Karen. Hvad er jeres forhold til sangen?

Karen: “Smashing Pumpkins er en af mine allerstørste fangirl-moments, og det her er måske mit yndlingsnummer med dem.”

Ditte: “Jeg er vokset op i Hirtshals, hvor der ikke rigtig var udsyn til resten af verden. Jeg hørte den her cd på min discman på mine mange togture til gymnasiet og kan huske følelsen af at sidde i toget og drømme mig ud i verden.”

Hvor er det bedste sted i hele verden at spise morgenmad?

Karen: “Hjemme i mit køkken på Nørrebro.”

Ditte: “Hos os på Østerbro. Eller på en sommerdag i Hirtshals. Med rundstykker.”

Se, hvad vi ellers skriver om: Interview, Kvinder du skal kende, Livsstil, Trends og Musik