Nyt job til Eva Kruse
Foto: Kenneth Nguyen Eva Kruse skal fremover koncentrere sine kræfter om strategi og kerneopgaver i DAFI - blandt andet Copenhagen Fashion Summit.

Nyt job til Eva Kruse

Dronningen af dansk mode får nyt job

Eva Kruse går af som direktør for Copenhagen Fashion Week for at kunne fokusere sine kræfter på arbejdet med at gøre København til verdens centrum for bæredygtig mode.

Danish Fashion Institute (DAFI) ønsker at blive verdensledende aktør inden for bæredygtig mode, og den ambition resulterer nu i store ændringer i organisationen.

I går meldte DAFI ud, at det intensiverede bæredygtighedsfokus blandt andet kommer til at betyde, at dansk modes ukronede dronning, Eva Kruse, forlader sin post som administrerende direktør for Copenhagen Fashion Week for at kunne hellige sig arbejdet med DAFIS nye kerneaktiviteter, som blandt andet bliver det videre arbejde med det anerkendte bæredygtighedsevent Copenhagen Fashion Summit.

LÆS OGSÅ: Eva Kruse: "Det her er big business. Det er den vej, verden går"

– Der er ingen tvivl om, at Danish Fashion Institute bliver nødt til at forfølge den store succes, vi oplevede med Summit og udfylde det vindue, der står åbent til verden. Det er en kæmpe mulighed for at sætte København på verdenskortet og give Danmark førertrøjen på inden for bæredygtighed i modebranchen, udtaler formand for DAFI Niels Eskildsen på branchesitet Fashionforum.dk. 

Dansk mode skal være global frontløber inden for bæredygtighed
Eva Kruse har i årevis været DAFIs ansigt udadtil med sin dobbelte rolle som administrerende direktør for både DAFI og Copenhagen Fashion Week. De seneste par år har hun dog i særlig grad brugt den position til at sætte fokus på bæredygtighedsagendaen i organisationen, og hun lægger da heller ikke skjul på, at hun glæder sig til at kunne fokusere alle sine kræfter på lige netop dét:

– Summit har potentialet til at blive Davos for modebranchen, hvis vi spiller vores kort rigtigt de næste par år. Ikke alene kan det medvirke til at skabe reel forandring i hele modebranchen, det kan også positionere København og dansk mode som global frontløber på området. Det er en opgave, jeg brænder for at løfte, og jeg glæder mig til at kunne lægge mit fokus ét sted – som administrerende direktør for DAFI. Samtidig ser jeg frem til at finde en dygtig arvtager til mit andet hjertebarn, Copenhagen Fashion Week, siger Eva Kruse, ligeledes til fashionforum.dk.

LÆS OGSÅ: Den store guide: Sådan bliver du bedre til at passe på dit tøj, din stil – og på verden

DAFI går nu i gang med at lede efter en ny direktør for Copenhagen Fashion Week. Samtidig betyder omstruktureringerne, at DAFI siger farvel til Copenhagen Fashion Weeks udviklingsdirektør Anne Christine Persson.

– For at sikre, at det ikke skal blive et tab for modeugen, at Eva vender blikket udelukkende mod DAFI, benytter vi situationen til at igangsætte en gennemgribende evaluering og revitalisering af vores modeugeaktiviteter i samarbejde med både brancheorganisationerne og messerne. I en verden, der forandrer sig med rivende fart, er det uhyre spændende at gentænke vores event og tiltag for at kunne imødekomme ny udvikling og nye behov, udtaler Niels Eskildsen.

Copenhagen Fashion Summit 2016 blev afholdt 12. maj i DR Koncerthuset med mere end 12.000 gæster fra hele verden. Eventet blev afholdt første gang i 2009.

LÆS OGSÅ: New York Times-redaktør havde ét godt råd til modeverdenen på Fashion Summit

LÆS OGSÅ: Nyt, dansk brand sætter tempoet... helt......ned

LÆS OGSÅ: Stort, dansk modeevent får massiv kritik for gæstetaler: "Shame on you!"