Caro Daur Paris 2019

Foto: Edward Berthelot/Getty Images Caroline Daur bor i en lille by udenfor Hamborg, men rejser hele verden rundt som influencer, model og entreprenør.

90'er snuder på sko

Her er snuden, du skal gå efter, hvis du skal have nye sko

Den havde sin storhedstid i halvfemserne og sad gerne på en knælang støvle med en lille hæl. Nu er den firkantede snude på mode igen.

Hvis du følger godt med her på ALT.dk og troligt finder inspiration her på kanalen, er du måske lidt forvirret. For det er ikke mange dage siden, at vi kunne berette følgende:

”Hverdagen kan føles som at bestige Kilimanjaro, og med hjælp fra modehuse verden over bliver det nu nemt at balancere både en velklædt og behagelig garderobe. Vi skal nemlig trække i vandrestøvlerne, snøre dem godt og gå verden kampklar i møde.”

LÆS OGSÅ: Støvlen, du aldrig troede ville blive smart, flytter ind i hverdagsgarderoben

En udtalelse, som stadig holder i dag. Bare rolig.

Hvis du nu var en af dem, der tænkte: ”Pænt nej, tak!”, da du så de grove vandrestøvler blive udråbt som noget af det smarteste, du kan tage på fødderne denne sæson, er der fortsat håb. Brands som Vetements, Proenza Schouler, Acne Studios, Gucci og Balenciaga har nemlig sat deres lid til en helt særlig 90’er-snude. Den firkantede, aflange af slagsen.

Støvler, Vetements hos My Theresa, 8.900 kr.

Du finder dem hos Balenciaga i den helt brede udgave med riflede syninger og en behagelig og ligeledes bred hæl. Hos Gucci ses den i en åben sandal, hvor sålen er firkantet fortil, og hos Acne Studios på stiletter i alverdens farver, hvor snuden er spids, men sålen under holdt firkantet. Proenza Schouler præsenterer den i sort eller hvid lak med en bredere, afskåret spids, og hos Vetements optræder snuden både i slanke sko med afskårede snuder og bredere, firkantede sko.

Proenza Schoulers udgave af 90'er-favoritten.

Alle ovennævnte sko og støvler er i butikkerne nu, og vi tør godt love, at det er et spørgsmål om tid, før highstreet-giganterne hopper med på trenden.

Se, hvad vi ellers skriver om: Trends, Modeuge og Sko