Elise Gug privat
Foto: Lea Jessen Elise i skjorte og strik fra eget mærke, tørklæde ­fundet i Italien, ­øreringe fra Prada, pelsarmbånd i eget design og et miks af ringe, der bl.a. er arvestykker, gaver og vintage.

Elise Gug om hendes hverdagsstil og private garderobe

Elise Gug: ”Jeg kan godt finde på at købe noget tosset på budget”

Elise Gug, 65, er designer på 34. år og har en enkel, tidløs og elegant stil. Her får du et kig ind i garderoben, og svaret på, hvordan hun understreger elegancen.

Hvad kendetegner din stil?

– Den er enkel, klassisk og nordisk i sit udtryk med simple snit og nedtonede nuancer som sort, grå, hvid, creme og camel. Jeg er til brugbart og langtidsholdbart tøj i lækre materialer som silke, bomuld og uld – og så har jeg en svaghed for cashmere. Jeg understreger min stil med vintagesmykker og en lækker taske eller sko.

LÆS OGSÅ: Æbleform, pæreform eller slet ingen form? Sådan klæder du dig efter din kropstype

Efterårslook med bukser og skjorte fra Elise Gug, strik fra Cos og slidte ­sneakers fra Adidas, der giver lidt kant.

Elise bruger altid den svagt rosa neglelak, ­Ballerina, fra Chanel. Ringen og armbåndet i pels er af eget design, mens resten af smykkerne er fra Jane ­Kønig, Spineli Kilcollin og vintage.

Hvad har du typisk på?

– Ofte flade sko som et par Stan Smith-sneakers eller loafers, et par enkle, sorte bukser, en hvid skjorte og en strik. En frakke er også en vigtig del af mit look – enten en figursyet eller i et 50’er-inspireret snit med ­volumen. Er der noget voluminøst foroven, skal det sidde til forneden. Det skaber balance, og så synes jeg, at man skal vise figur et sted.

Enkle, lækre accessories. Tasker fra Prada, Louis Vuitton og Céline, støvletter fra Tod's og loafers fra Gucci, der er Elises nyeste køb.

Glamourøs til vinterfest i kjole fra Elise Gug og stiletter fra Nina Ricci.

Hvad er prikken over i’et i dit look?

– Min neglelak, der altid er Ballerina fra Chanel, og som jeg køber igen og igen. Den tilfører noget fint og velplejet til neglene, uden at gøre for meget væsen af sig. Jeg går også med de samme ringe hver dag. De er en kombination af arvestykker og gaver fra min mand.

Pelstasken designede Elise Gug i 90'erne i samarbejde med Birger Christensen, ­solbrillerne er ­fundet på en tankstation i Italien, og ­nederdelen er ligeledes eget design.

Hvilke designere inspirerer dig?

– Jeg har altid været stor Prada-fan. Miuccia Prada forstår at lave noget anderledes og gennemført hver sæson. Raf Simons skabte en minimalistisk stil som chefdesigner hos Jil Sander, og jeg glæder mig til at se, hvad han kommer til at lave nu hos Calvin Klein. Herhjemme synes jeg, Saks Potts laver flotte pelse.

Frakken med det nedtonede ­leopardprint er omdrejningspunktet i Elise Gugs vinterstil. Frakke fra Elise Gug og tørklæde fundet i Italien.

Hvor shopper du?

– Min mand og jeg bor en stor del af året i Italien, så jeg shopper især i Milano, hvor jeg går i butikker som Prada, Louis Vuitton og Gucci, der har et stort udvalg. Også Cos gør det rigtig godt, og her køber jeg f.eks. strik eller T-shirts. Og så går jeg naturligvis i mit eget tøj.

Hverdagssæt, der altid fungerer. Jakke og top fra Elise Gug.

Hvad er dit bedste budgettrick?

– Nye køb skal passe med det, jeg i forvejen har i min garderobe, og kunne holde stilmæssigt i mange år. Men jeg kan godt finde på at købe noget tosset på budget. Jeg faldt f.eks. for nylig over et par solbriller med blåt spejlglas på en tankstation, og tænkte: ”Hvorfor ikke”?

Duften af ­elegance. Parfume fra Balmain og Dior, cremer fra Clarins.

Elise Gug i dynejakke fra Uniqlo, skjortebluse og bukser i eget design, loafers fra Gucci, ur fra Georg Jensen og pelstasken, hun designede i 90'erne med Birger Christensen, og som hun netop har fundet frem igen.

Elises tip til stil og shopping:

1. Tænk dig godt om, når du køber nyt. Hav en plan med det, du køber, så du på forhånd ved, hvordan du vil bruge det med det, du allerede har.

2. Prioriter tilbehøret, og gå efter det, der holder i mange år – men skej også lidt ud ved f.eks. at prøve en anden farve end sort, eller købe et par billige, sjove solbriller.

3. Du kommer rigtig langt med en god og nystrøget hvid skjorte – til jeans, bukser og nederdel.

LÆS OGSÅ: Blokhælen holder stadig: 8 ankelstøvler under 1.500 kr.

LÆS OGSÅ: 10 lyserøde ting, der giver nyt liv til garderoben

LÆS OGSÅ: Sådan bliver du hverdagschik

Se, hvad vi ellers skriver om: Stil