Emily Salomon
Emily Salomon, Le Gammeltoft, Soleima og Helle Hestehaves sommerferieplaner.

Emily Salomon, Le Gammeltoft, Soleima og Helle Hestehave

4 seje kvinder om deres sommerferieplaner

Emily Salomon, Le Gammeltoft, Soleima og Helle Hestehave tipper om, hvad der står på deres kulturelle to-do-liste denne sommer.

Emily Salomon, 31, blogger

Museum: Guggenheim Bilbao
– I løbet af sommeren skal jeg forhåbentlig surfe i Soorts-Hossegor i Sydvestfrankrig, og i den forbindelse drømmer jeg om at køre over grænsen til Bilbao i Spanien og besøge Guggenheim-museet.

Guggenheim Bilbao skal du se, før du dør

Bog: Born to run af Bruce Springsteen
– Den bedste bog, jeg endnu har læst i år. Og det er en ordentlig kleppert, så der er (næsten) sider nok til hele ferien. Den handler om rockstjernens bekendelser og indeholder virkeligt interessante betragtninger. Husk at lytte til de respektive sange undervejs.

Podcast: Noget om Emma
– Virkelig god dansk podcast om forelskelse, kærlighed, livet og døden, som jeg både grinte og græd til.

LÆS OGSÅ: Modeblogger Hanna Stefansson om danske kvinder: I er ikke bange for at blive set

Le Gammeltoft, 38, radiovært, dj og iværksætter

Podcast: Kaspers Verden
– Kasper Winding er vært på programserien Kaspers Verden, som man kan finde på iTunes eller Heartbeats.dk. Hvert program tager udgangspunkt i et af de lande, Kasper har boet i, og du bliver taget med på en musikalsk rejse, der er fuld af lidenskab. Noget af det bedste radio lige nu.

Festival: Haven Festival
– Når et af medlemmerne af The National beslutter sig for at lave en festival i København, og programmet indbefatter Beach House, Conor Oberst, Feist og SBTRKT, er der ikke andet for end at købe billet.

Serie: The Night Of
– Når aftenen falder på, når regnen slår mod ruden, eller når rosérusen har lagt sig, vil jeg tænde for HBO-serien The Night Of. En serie med så god og realistisk en storyline og godt skuespil, at du tror, det er en dokumentar.

God til en dag med tømmermænd: HBO-serien The Night Of

Soleima, 27, sangerinde

Bog: Dobbler af Erland Loe
– Jeg har læst Erlend Loes bog Dobbler højt for min kæreste to somre i træk. Den handler om en mand i eksistentiel krise og er super sjov. Sådan lidt nem nordisk eksistentialisme til sommerferien.

Podcast: Third Ear
 Jeg har lige hørt Third Ears serie Kvinden med den tunge kuffert om en mystisk norsk svindlerinde. Den er insane! Den er måske ikke så sommerlig, men du kan jo høre den, mens du ligger og soler dig.

Restaurant: Café Nice
– Nice er en restaurant, som jeg altid elsker at anbefale. Den ligger i Nansensgade i København og serverer fransk mad. Den er ejet af det sødeste par, som med garanti tager godt imod dig. De har kun tre-fire retter, men det er til gengæld helt i top. Om sommeren kan du sidde ude på fortovet.

Foto: Kim Bjærre | Café Nice, Nansensgade.

Helle Hestehave, 56, kreativ direktør for Baum und Pferdgarten

Festival: Musik i Lejet
– Vi har haft sommerhus i Hald Strand i mange år. Musik i Lejet er en af de hyggelige tilføjelser, der er kommet til Tisvilde. Jeg er ofte afsted med mine venner og familie. Det er nok den eneste festival, hvor min teenagedatter synes, det er fedt, at jeg er med.

Musik og sand mellem tæerne til Musik i Lejet

Museum: Rudolph Tegner Museum & Statuepark
– Jeg har længe gerne villet have min datter Tegners museum i Dronningmølle. Der er en helt unik udstilling og skulpturpark i de smukkeste omgivelser. Rudolph Tegner var forud for sin tid og har en meget dramatisk og udansk stil, som er en smuk kontrast til den danske natur, museet er omgivet af.

 

Rudolph Tegner museum og Statuepark

Bog: Purity af Jonathan Franzen
– Jeg er så småt begyndt på bogen, jeg gerne vil læse færdig i løbet af sommeren. Det er en fortælling om en ung kvinde, der leder efter sin far, som hun aldrig har mødt. Det er en sprudlende, sjov og enormt velskrevet roman. Perfekt til en stille, tidlig sommermorgen i sommerhuset, hvor kun fuglene i haven ­bryder tavsheden.

Se, hvad vi ellers skriver om: Design, Interview og Emily Salomon