Anthony Vaccerello til Yves Saint Laurent

Foto: Ian Gavan/Getty Images Anthony Vaccarello og Donatella Versace på catwalken til Versus’ show på London Fashion Week SS16.

Anthony Vaccerello til Yves Saint Laurent

Her er Yves Saint Laurents nye kreative direktør

Anthony Vaccarello overtager pladsen efter Hedi Slimane som kreativ direktør for det traditionsrige, franske modehus.

Den belgiske designer Anthony Vaccarello overtager stillingen som kreativ direktør for det traditionsrige franske modehus Yves Saint Laurent, efter at den berømte designer og fotograf Hedi Slimane i fredags forlod posten. Det bekræfter Kering Group, det holdingselskab, som ejer Yves Saint Laurent, i en pressemeddelelse

36-årige Vaccarello har stået i front for sit eget brand Anthony Vaccarello siden 2009, hvor han forlod Fendi, og desuden siden 2013 jævnligt gæstet Versus Versace som gæstedesigner, indtil han i 2015 blev indtog pladsen som chefdesigner. 

LÆS OGSÅ: Bekræftet: Hedi Slimane forlader Saint Laurent

- Jeg er rigtig glad for at Anthony Vaccarello vil være den kreative spydspil i Yves Saint Laurent. Han moderne, rene æstetik passer perfekt til huset. Anthony Vaccarello balancerer med lethed mellem provokerende feminititet og skarp maskulinitet i sine silhuetter. Han er den naturlige stemmer til at udtrykke essensen af Yves Saint Laurent, udtaler administrerende direktør for Yves Saint Laurent, Francesca Bellettini.

François-Henri Pinault, administrerende direktør i Kering, tilføjer:

- Anthony Vaccarellos unikke stil vil i høj grad være på linje husets kreative signatur og modeautoritet, bygge videre på brandets solide fundament og udvikle det videre til at realisere sit fulde potentiale. 

Ingen overraskelse

At det netop er Vaccarello, der er valgt som Hedi Slimanes efterfølger, kommer ikke som nogen overraskelse. Siden årets begyndelse har rygterne om Slimanes afsked med modehuset cirkuleret i branchen, og Vaccarellos navn kom hurtigt på tale, som en mulig ny kreativ direktør. Og da Versus Versace i 3. april bekræftede, at Vaccarello havde forladt stillingen som kreativ direktør for brandet med Donatella Versaces ord om "held og lykke med det næste kapitel", var der ikke længere ret megen tvivl om, hvor den talentfulde designer skulle hen. 

To looks fra AnthonyVaccarello, fremvist på modeugen i Paris dette forår. Foto: Camera Press/ Insight Media / All Over Press. 

Æstetisk er Vaccarello da også af flere omgange blevet sammenlignet med sin forgænger. De to har forkærligheden for mørke, smalle silhuetter og et indierock-inspireret look tilfælles, og stramme suits, korte nederdele og læder er så godt som fast inventar hos dem begge. 

LÆS OGSÅ: Våde drømme: Disse smukke jakker får dig til at håbe på forårsregn

Slimane er dog, naturligt nok, ikke den designer Vaccarello først henviser til i sin første udtalelse som kreativ direktør. Det er selvfølgelig Hr. Saint Laurent himself: 

- Mr. Saint Laurent er en legendarisk figur, kendt for sin kreativitet, sin stil og sit vågemod. Jeg er ekstremt taknemmelig for at få muligheden for at bidrage til historien om dette ekstraordinære hus. 

Anthony Vaccarello kommer til at vise sin første kollektion for modehuset i oktober 2016, under modeugen i Paris. Hans efterfølger hos Versus Versace er endnu ikke fundet, men Donatella Versace har udtalt i New York Times, at hun kommer til at "overraske alle" med sit valg. 

Vaccarellos eget brand bliver suspenderet, så han kan "hengive sig helt til Saint Laurent", udtaler en talsperson desuden til New York Times. 

LÆS OGSÅ: Laura vil lave luksusmodens svar på Airbnb

LÆS OGSÅ: Bruuns Bazaar og BZR undgår konkurs

LÆS OGSÅ: Verdensberømt modehus opgiver pels