Er du også klar på at iføre dig makeup, inden du går i seng?
Foto: Getty Images Fyrre procent af de danske kvinder er for dovne til at vaske deres makeup væk inden sengetid. Men at det skulle blive en dille bevidst at lægge makeup inden sengetid? Det tror vores eksperter ikke på.

Makeup om natten - Kim Kardashian

Her er den nyeste skønhedstendens, der gør danske eksperter skeptiske

Fyrre procent af de danske kvinder er for dovne til at vaske deres makeup væk inden sengetid. Men at det skulle blive en dille bevidst at lægge makeup inden sengetid? Det tror vores eksperter ikke på.

TENDENS: Den engelske makeupartist Charlotte Tilbury, der har faste kunder som Kate Moss og Cara Delevingne, har i mange år været fortaler for, at kvinder aldrig skal være uden makeup. Og for nylig, ved en prisuddeling, hyldede realitydronningen, Kim Kardashian, Charlotte Tilburys tilgang til det unaturlige.

LÆS OGSÅ: Iris Apfel: "Skønhed har aldrig sagt mig noget"

- Hun inspirerer mig til, når jeg er virkelig doven og ikke gider lægge makeup den næste morgen, at sove med min makeup på, sagde Kim Kardashian til New York Magazine.

LÆS OGSÅ: Derfor er der gået nuttet nostalgi i moden

Derudover anså realitystjernen det for at være en positiv ting, at makeupartisten aldrig har ladet sin mand se hende uden makeup.

Netop Kardashian-klanen er store tilhængere af alt, der er unaturligt. Selv de yngste medlemmer af familien (Kylie og Kendal Jenner) benytter sig flittigt af "lidt hjælp" til at blive endnu skønnere.

Men er det en tendens, vi vil se blive endnu større – at kvinder bruger mere og mere makeup - sågar også om natten?

Det mener skønhedsekspert Charlotte Torpegaard ikke. Hun kender sin navnesøster, Charlotte Tilbury, personligt gennem mange år, og hun mener ikke, at flere kvinder vil begynde at pudre næsen inden sengetid.

- For mig at se, er det en finurlig pop up-trends, der dukker op i ny og næ. Det er ikke en trend, jeg billiger. I forvejen er der fyrre procent af de danske kvinder, der ikke renser deres hud af, og jeg håber ærlig talt ikke, at endnu flere vil foretrække hud, der ikke er pæn, har flere rynker og at skulle bruge udgifter på at rette op på huden senere hen, siger Charlotte Torpegaard.

Hun er bestemt ikke begejstret for tendensen. Faktisk er den problematisk i hendes øjne.

- Problemet med dette fænomen er, at det giver en helt masse kvinder en undskyldning for ikke at rense deres hud af for natten, siger hun.

Trendekspert Mads Arlien-Søborg ser heller ikke tendensen have en lys fremtid. Derimod ser han modtendensen med naturlighed og rene produkter vokse sig endnu større.

- Vi oplever en generel søgning mod det autentiske og naturlige - som en naturlig reaktion på den lange finanskrise, der opstod som konsekvens af et overforbrug og uholdbare lån fra bankerne. Overalt ser vi en tendens til at skære unødige detaljer væk og komme ind til essensen, siger Mads Arlien-Søborg

Ifølge ham gælder det forbrug, design, livsstil, mode og dermed også makeup.

- Man kan nærmest betegne det som en immateriel trend, hvor det mere handler om at søge ægte mening og indhold i livet - og bevæge sig væk fra det iscenesatte liv. Af samme grund oplever facebook også et frafald af brugere, siger Mads Arlien-Søborg.

Han mener, at den naturlige tendens har potentiale til at blive en længerevarende tendens, da den ikke blot er som en flygtig dille.

- Vores søgen mod det mere naturlige og rene har rødder i dybere bevægelser i samfundet og kan spores inden for flere æstetiske felter, siger han.

Tendensen med at have makeup på om natten får Charlotte Torpegaard til at tænke på 1950'erne.

- Dengang vaskede kvinder typisk ikke hår selv, men fik det i stedet vasket og sat én gang om ugen hos damefrisøren, og så sad de op og sov, så frisuren holdt. Det er lidt det samme, vi gentager, når vi sover med makeup på om natten, siger Charlotte Torpegaard.

Ifølge hende handler det om, at vi så gerne vil være smukke naturligt – om det så betyder at vi skal fake det. Så når vi vågner om morgenen, vil vi helst have det helt rigtige pjuskede hår og perfekt hud, som er et andet look end det polerede, Kim Kardashian dyrker. Derfor har hashtagget #wewokeuplikethis også fået sit helt eget liv på Instagram.

Ifølge Charlotte Torpegaard er der kun nogle meget få produkter, din hud ikke tager skade af at have på over natten.

- BareMinerals lancerede for nogle år tilbage en pudder specifikt til at bruge om natten, og den er faktisk god for huden. Og så kan du tage en Kjær Weis-lipbalm med lidt farve i. Men ellers er der jo ikke noget makeup, der er godt at sove med. Hvis du sover med mascara, knækker dine vipper meget nemmere, og så vil det arbejde, du måske lægger i at få længere vipper, være spildt, siger hun.

Hun anbefaler, at du i stedet for at bruge makeup om natten, får sat en naturlig form for lash extensions på. For de vil give dig et friskt look, lige fra du slår øjnene op.

- Så undgår du også pudder og mascara på puden, der jo egentlig ikke giver et særligt lækkert look i sidste ende, slutter hun.

Med mindre du er klar til at sidde op og sove, ligesom kvinderne i 1950'erne, selvfølgelig.


LÆS OGSÅ: Modens 7 vidundere: Her er din garderobes uundværlige items

LÆS OGSÅ: Få overblikket: Vinterens 10 fedeste accessories bliver...

LÆS OGSÅ: 10 lækre støvler, der kan holde dig varm i det kolde vejr

Se, hvad vi ellers skriver om: Skønhed og Kim Kardashian