TILMELD DIG KVINDELØBET SENEST D. 30. APRIL FOR KUN 259 KR.

Næseringe er blevet et stort hit.
Flere og flere hopper om bord på trenden.

Er næseringen den nye minitatovering?

Det måtte jo komme. De hullede jeans, den ternede skjorte og klaser af kreoler i ørene har alle haft deres renæssance, og nu er en af grungebevægelsens helt store accessory-hit er tilbage i modebilledet; næseringen.

I en tid, hvor de små diskrete og feminine tatoveringer er blevet allemandseje tyder noget på, at næseringen er blevet det nye hit indenfor kropsudsmykning.

Tendensen har ulmet et stykke tid før den er blevet moden til for alvor at blive støvet af og gøre sit indtog efter grungen. Første gang vi bemærkede den igen efter storhedstiden var i en modeserie i Vogue UK i 2009, hvor modellen Abby Lee Kershaw i et catwomanstramt læderantræk og rock'n'roll attitude bar en grov næsepiercing som absolut blikfang.Siden har Vogue Paris peget spotlightet tilbage på næsepiercingen, da Daria Werbowy sidste år i augustnummeret tonede frem med diskret metal i næsen på forsiden. Måneden efter var hun med læderjakke, Stella McCartney-strik og næsepiercing igen på forsiden af Vogue – denne gang på UK-udgivelsens store septembernummer.Det var første gang, at en næsering har fået plads på forsiden af britiske Vogue. Der skulle altså gå 21 år fra den i 1993 havde sin debut i Vogue UK, hvor den indgik som smykke i en modeserie, til den brød i gennem til fornemmeste placering på forsiden.Og som det ofte er med tendenser, så er denne også stille sivet fra modens tinder til næste stop: bloggerne. Blandt andet hos Pernille Teisbæk, som flashede en næsering i marts og Marie Jedig fra Vilde kaniner, der i juni skrev om sin besættelse af næsepiercingen i indllægget "A trend I dig: Nose rings".

'
Også stjernerne fra den røde løber har taget piercingerne til sig i mere eller mindre permanent grad. Rihanna viste sig i starten af juli med en såkaldt septum-piercing og sluttede sig til en allerede eksisterende gruppe af musikere, der har valgt den opmærksomhedsvækkende ansigtsudsmykning. Blandt andre Lenny Cravitz smukke datter og musiker Zoe og den pt voldsomt hypede sanger FKA Twigs (på billedet øverst).

Model Kendal Jenner delte 3 billeder på sin instagramprofil under festivalen Cochella i Californien i april, hvor hun bar en indiskinspireret og indiskret version med masser af filigran og senest delte Medina et billede på Instagram i går.Om tendensen ender med at blive allemandseje, som vi har set med de små tatoveringer er uvist – men noget kunne tyde på, at vi kommer til at se endnu flere i fremtiden.

Se, hvad vi ellers skriver om: Tatoveringer og Smykker