Veronika Heilbrunner Street Style
SPONSORERET indhold

Eytys har skabt sæsonens sejeste – og mest praktiske – sneakers

Der er ingen tvivl om, at sneakers har bidt sig godt og grundigt fast på vore alles fødder, men hvilke indtager mon pladsen som de sejeste?

Af: Kristian Hindø-Lings Foto: Getty Images
10. okt. 2017 | Mode | Eurowoman

Bag Eytys står Max Schiller og Jonathan Hirschfeld. To venner, der slog hovederne sammen i 2012 og skabte deres første sko. Den fik navnet Mother, og med en tung, høj sål under en Vans Era-inspireret kanvasoverdel blev starten til et nyt eventyr skudt i gang.

LÆS OGSÅ: Disse 3 sneakers har I købt flest af i 2017

Mother-skoen har været på fødderne af moderedaktører, stilikoner og feinschmeckere verden over, og den ellers klassiske lærredssko, inspireret af generation y’s opvækst i 80’erne, er blevet en favorit på niveau med Nikes Air Force 1 og Adidas Stan Smith. Bare for feinschmeckerne, og det er ikke så mærkeligt.

Herover ses Mother-skoen af Eytys. 

Eytys sko er nemlig både behagelige, tilpas simple og samtidigt noget anderledes. Se bare den før omtalte Mother-sko, der ved første øjekast ligner noget, du kunne finde i rodekasserne i Føtex, men når du studerer dem nærmere, finder du interessante detaljer. Derefter kom Doja-, Jet- og Ace-modellerne. Allesammen klassiske sneakers med referencer til ikoniske sneakers fra før Eytys tid, krydret med en portion svensk god smag og lidt fandenivoldskhed.

Og netop fandenivoldskhed, er det, som det seneste skud på stammen emmer af. Mød Angel.

Sko, Eytys, 2.100 kr.

Skoen er en hyldest til Eytys-holdets teenageår, og de sneakers, de drømte om dengang. Vi fangede dem til en hurtig snak.

Hvordan kom I på Angel-skoen?

– Vi mindes den æra, hvor vi var teenagere og blev besatte af sneakers for første gang. Angle-skoen er en hyldest til skoene fra den tid, og med få justeringer har vi gjort den relevant igen. Inspirationen kommer fra 1990’ernes Los Angeles, hvor chinos og tunge arbejdsstøvler var nøglen i enhver garderobe. De særprægede Eytys-proportioner er der, og de har altid været en del af vores DNA.

Hvorfor hedder skoen Angel?

– Fordi de ligner engle, der sidder på bløde skyer.

Kan man vandre I dem?

– De er lavet til alt fra champignonplukning til raving (at feste, red.).

Hvem drømmer I om at se med skoene på?

– Brigitte Macron (Frankrigs første dame, red.) og Young M.A (Rapper, red.)

Er det sådan Eytys kommer til at se fremover?

– Vores sortiment er vokset meget siden starten med Mother-skoen. Vi skaber kun sko, som vi ønsker os selv, og det har ført til en ret bred vifte af eksklusive sko i nye silhuetter med særligt forvrængede proportioner.

Eurowoman-favorit og stilikon Veronika Heilbrunner bærer sine Eytys-sko med alt fra tylskjoler til fløjlsbuker og en simpel T-shirt.

Sko, Eytys, 2.100 kr.

Anbefalet til dig