Freja Hoffgaard
SPONSORERET indhold

Frejas striksager hitter på Instagram: ”Det meste bliver solgt ret hurtigt”

Freja Hoffgaard strikker udelukkende med genbrugsgarn; alt lige fra veste og trøjer til huer og T-shirts. Særligt sidstnævnte var en bestseller sidste sommer – og i år skal den have selskab af en strikket sommerkjole.

Af: Julie Bruun Lund Foto: Privat
23. apr. 2021 | Mode | ALT.dk

Fortæl os lidt om dig selv?

”Mit navn er Freja Hoffgaard, jeg er 32 år og bor i København NV med min kæreste, vores søn på fem måneder og vores hund.

Jeg er uddannet pædagog og sidenhen markedsføringsøkonom. Før jeg gik på barsel, var jeg ansat i ngo’en GirlTalk, hvor jeg bl.a. stod for driften af forskellige frivillige indsatser.

Jeg har altid elsket at udtrykke mig kreativt og at bruge mine hænder til at skabe ting. Lige fra jeg var helt lille, har jeg brugt en stor del af min tid på at kreere ting og sager. Min mor havde et stort lager af garn, stof, knapper og perler, så der var altid noget at arbejde med. For et par år siden begyndte jeg at strikke igen og har været bidt af det lige siden.

Da jeg var yngre lavede jeg rigtig mange collager af gamle modeblade, bøger og reklamer, og det er faktisk lidt det samme, jeg gør, når jeg strikker; jeg samler stumper og stykker rundt omkring, og sætter det sammen til en helhed. Jeg elsker at give nyt liv til materialerne på den måde.

Derudover har jeg altid været vild med at gå på loppemarkeder og i genbrugsbutikker, og her har jeg fundet en masse sjovt garn til mine strikkeprojekter. Efter ret kort tid lavede jeg en regel om KUN at strikke af genbrugsgarn, og det har jeg så gjort lige siden. Jeg har et kæmpe lager af garn liggende, da det er vigtigt for mig at have noget at vælge mellem.”

Freja Hoffgaard strik
Freja Hoffgaard.

Hvordan opstod idéen til at starte F.HOFF.KNITT?

”Min profil er en blanding af mine egne projekter og ting, jeg sælger. Og så sniger der sig nogle gange lidt babystrik ind.

Jeg startede profilen, fordi jeg havde lyst til at vise mine ting til omverdenen, men også for at inspirere andre til at strikke med garnrester, og for at få solgt nogle af mine ting – jeg strikker nemlig meget mere, end jeg selv kan nå at få brugt. Desuden synes jeg, det er enormt sjovt at fotografere de ting, jeg strikker. Det er ligesom det sidste prik over i'et at få taget nogle gode billeder.”

Hvor kommer navnet F.HOFF.KNITT fra?

”Det er en forkortelse af Freja Hoffgaard Knitting.”

Hvad gør du dig af tanker, når du laver et nyt produkt?

”Der er sjældent langt fra tanke til handling, når jeg strikker. Jeg får et billede i hovedet og får straks lyst til at få det ud i verden. Jeg prøver at lade være med at fokusere på, hvorvidt andre kan lide det, eller om der nu er nogen, der har lyst til at købe det, jeg laver, eller ej, men på at have det sjovt og prøve nye ting af. Jeg har et par grundmodeller, jeg arbejder ud fra, og dem justerer jeg så alt efter, hvilken type garn jeg arbejder med, og hvilket udtryk jeg er ude efter."

F.HOFF.KNITT
Et lille udpluk af de fine sager, som Freja Hoffgaard kreerer.

Hvad er din særlige signatur?

”Det må være, at jeg kun strikker af genbrugsgarn.”

Hvad/hvem inspirerer dig?

”Ofte inspireres jeg af selve garnet. Jeg bruger en del tid på at finde garn, mest på nettet i øjeblikket. Så falder jeg pludseligt over et eller andet, der taler til mig, og så arbejder jeg ud fra det. Nogle gange sætter jeg det sammen med noget, jeg allerede har liggende, andre gange fortsætter jagten, indtil jeg har, hvad jeg skal bruge, for at ramme det helt rigtige udtryk.

Jeg er også meget inspireret af mennesker, der tør skille sig ud; det kan være en kvinde eller et barn, jeg ser på gaden, mine veninder eller kendte, jeg følger på Instagram – jeg elsker fx Oh Lands farverige og drømmeagtige stil.”

F.HOFF.KNITT strik
Særligt T-shirts i strik har været en eftertragtet vare hos F.HOFF.KNITT.

Hvad er dit mest solgte produkt?

”Jeg har strikket både veste, sweatre, huer og T-shirts, og det meste bliver solgt ret hurtigt, men det mest solgte må være T-shirts, der var et stort hit sidste sommer.”

F.HOFF.KNITT
En del af Freja Hoffgaards nye sommerkollektion.

Hvilke af dine designs er du mest stolt af?

”Det tror jeg faktisk er de ting, jeg arbejder på lige nu. Jeg er i gang med en lille sommerkollektion bestående af korte, chunky trøjer, der kan bruges over en kjole eller skjorte, og bomuldsstriktoppe, hvor jeg kombinerer strik og gamle stoffer.

Og så er jeg ret stolt af mine trøjer med snoninger på ærmerne. Det var et stort skridt at kaste mig ud i snoninger, men det er virkelig sjovt, og resultatet er smukt. Så det skal jeg helt sikkert arbejde videre med. ”

Har du nye ideer på tegnebrættet?

”Jeg har altid rigtig mange ideer og projekter på tegnebrættet. Lige nu brygger jeg på en farverig sommerkjole og i det hele taget strik, der kan bruges om sommeren: Jeg drømmer om at lave toppe og kjoler, man har lyst til at have på en sommeraften, imens man drikker rosé på terrassen. Det synes jeg virkelig, vi trænger til ovenpå denne vinter og coronanedlukningen. ”

Dine tre yndlingsdesignere?

”Jeg synes, at Cecilie Bahnsen er vanvittigt dygtig og inspirerende, og jeg ville ønske, at jeg havde råd til hendes ting, haha. Nadia Shelbaya laver de smukkeste smykker, og hendes Instagram er tilsvarende flot. Derudover er jeg også ret vild med de ting, Stella McCartney laver for Adidas.”

Hvilke designere indenfor samme fag følger du på Instagram?

”Jeg følger mange amerikanske strikkere. Mine favoritter for tiden er @linmick og @valenciashanellenewyork. Af danske profiler er jeg blandt andet vild med @mynillaknitwear og @annesofiesrensen. Jeg synes, at de hver især har deres helt eget udtryk og take på tidens tendenser.”

Anbefalet til dig