Fuldend dit forårslook med smykker
Foto: GettyImages Denne artikel er sponsoreret af: Hartmann's, Camilla Urban, Georg Jensen, Jane Kønig, Milas Jewellery, Shades of Beads CPH & Dulong.

Fuldend dit forårslook med smykker

I Danmark er vi verdenskendte for vores design – og smykkekunsten er ingen undtagelse. Her er syv danske smykke-brands, som laver unikke items, du kan have med dig hele livet.

Et smykke ér bare noget helt særligt. Det er en af de få ting, som ofte følger os resten af livet, når først det har fået en fornem plads i vores smykkeskrin.

Derfor skal vores smykker også helst afspejle og komplementere vores personlige stil og være tilpas klassiske i udtrykket til, at de ikke går af mode, bare fordi trenden skifter.

Netop det har en række danske designere heldigvis formået at indfange på helt perfekt vis. Vi har samlet syv smykke-brands, hvor smukt håndværk, unik detaljegrad og tidløst formsprog går igen.

Hartmann's - Førende juveler med klassisk design.

Camilla Urban - Rå og feminine smykker lavet i hånden

Georg Jensen - En verden af tidløse designklassikere

Jane Kønig - Smukke smykker i et legende univers

Milas Jewellery - Guldbutikken i hjertet af København

Shades of Beads CPH - Personlighed, farver og japansk-nordisk fusion

Dulong - Klassisk, råt og glamourøst

En af Skandinaviens førende juvelerer

Gennem mere end 20 år har Ulrik Hartmann designet klassiske diamantsmykker i udsøgt kvalitet. Diamanterne indkøbes i hele verden og fattes af passionerede guldsmede, og Hartmann’s langvarige relation til mineselskaber og diamantleverandører har gjort brandet til et af Skandinaviens førende.

Særligt inden for pink diamanter er Hartmann’s en absolut ener. Ulrik kan fremvise nordens største kollektion af smykker med de yderst sjældne Argyle Pink diamanter. Desuden står brandet også bag verdens første smykkekollektion med Grønlandske Rubiner.

Kig med på Hartmann’s Instagram-profil, hvor Ulrik Hartmann viser smukke designs og de nyeste diamanter frem fra minen og tager dig med behind the scenes på fotooptagelser, lanceringer, events, udenlandsrejser og meget mere.

Klassisk, råt og glamourøst

Dulong står bag en række ikoniske smykker, du garanteret allerede kender. Fx har brandets Kharisma-øreringe nærmest opnået kultstatus med sit markante, eftertragtede look. De findes i fire størrelser og i guld, hvidguld, sølv og oxideret sølv. Dertil kommer en lang række skønne vedhæng, så du hele tiden kan skifte stil og udtryk.

Smykkerne er skabt til kvinden, der tager stilling til sin stil. Kvaliteten er kompromisløs, håndværket er eminent, og visionen er, at Dulongs smykker altid skal klæde og fremhæve kvinden, der bærer dem – lige fra øjnene der bliver genspejlet i akvamarinen til halskæden, der fremhæver din hals og giver huden glød.

Rå og feminine smykker lavet i hånden

Når man åbner døren til Camilla Urbans guldsmedebutik i hjertet af Helsingør, er det som at træde ind i et lille smykkeskrin. Her har designeren både værksted og shop, og det er en oplevelse i sig selv at se, hvordan de eventyrlige smykker bliver til helt tæt på.

Camilla Urbans smykker er både feminine og rå og gemmer gerne på en sjov detalje eller overraskelse, der gør dem til noget ganske særligt. Hvert smykke er unikt og er designet og udført personligt af Camilla selv. Hun arbejder i sølv og guld, med brillanter, mange typer af ædelsten og perler.

Vil du have et smugkig på de mange fine designs, kan du lægge vej forbi Camilla Urbans Instagram-profil, guldsmeden bruger som sit virtuelle udstillingsvindue. Her deler hun sine smykker og er klar til at svare på spørgsmål fra kunder og interesserede.

En verden af tidløse designklassikere

Når det kommer til skandinavisk design, står Georg Jensen øverst på ønskelisten hos mange designelskere. Siden 1904 har brandet været kendt for sit fremragende håndværk og visionære design af produkter til boligen samt ure og smykker.

Skandinavisk minimalisme, rene linjer og en behagelig atmosfære er blot nogle af de nøgleord, der beskriver brandets største klassikere som den ikoniske Koppel-vase, de elegante Cobra-stager og Georg Jensens evigt smukke julepynt – og det samme gælder de mange populære designs til smykkeskrinet.

Georg Jensens elegante smykkekollektioner er tidløse og spænder vidt fra de klassiske Grapes-smykker og Daisy-ringe- armbånd og halskæder, med den velkendte, hvide marguerit i centrum, til de mere skulpturelle Mercy og Fusion-serier med organiske former i rød- hvid- og rosaguld.

Smukke smykker i et legende univers

Er du vild med at lege og eksperimentere med dit look og din styling, er Jane Kønigs nytænkende smykkeunivers garanteret noget for dig. Sortimentet består af moderne og klassiske smykker med et twist, som giver mulighed for at mixe og matche de forskellige items på kryds og tværs, og opnå et unikt og personligt look.

På brandets Instagram-profil er der masser af inspiration at hente, hvis du mangler nye idéer til, hvordan du kan style dine smykker, så dit udtryk skiller sig ud og ikke altid bliver det samme. Her får du et indblik i Jane Kønigs farverige univers, hvor brandet ikke er bange for at udfordre følgernes måde at bære smykker på - og dagligt inspirerer til nye, kreative måder at bruge både ringe, halskæder, øreringe m.m.

Guldbutikken i hjertet af København

Forestil dig dette: Du åbner døren og træder ind i en skattekiste. Guld, perler, diamanter og turmaliner ligger og blinker. En guldsmed lægger værktøjet fra sig og kommer ud til dig. Du fortæller, hvad du drømmer om. Hun tager smykker frem, så du kan prøve, hvad du ønsker - øreringe med sten der glimter i dit hår, en smuk ring på din finger eller måske vielsesringene der skal vise jeres kærlighed og historie.

I både Milas Jewellery i Kompagnistræde i hjertet af København samt på brandets spændende webshop ligger et stort udvalg af yndige smykker allerede klar til, at du kan gå på opdagelse. Og har du noget lidt andet i tankerne, men ikke mulighed for at komme forbi shoppen, kan du også ringe og fortælle, hvad du ønsker - og få det lavet helt særligt til dig. Alt er håndlavet, og smykkerne er derfor unikke.

Personlighed, farver og japansk-nordisk fusion

Shades of Beads CPH er et univers af elegante hverdagssmykker med et strejf af farver. Smykkerne er inspireret af mødet mellem det japanske detaljefokus og den nordiske enkelthed, som de fleste designentusiaster kender fra nogle af de mest verdenskendte designs inden for både bolig, mode og smykker.

Hos Shades of Beads CPH er tanken, at et smykke skal fortælle en historie – også selvom de er tænkt til hverdagsbrug. Du kan derfor skabe dit helt eget, unikke smykke som fx elegante morsearmbånd med dit eget budskab eller øreringe i lige den farvenuance, du ønsker.

Alle smykkerne er fremstillet af halvædelsten, fine japanske glasperler og guld eller sølv. Lige nu kan du også købe et elegant, speciallavet armbånd med fine gulddetaljer på shoppen og støtte Shades of Beads CPH’s Corona-kampagne, hvor alt overskud går til Røde Kors’ Corona Indsats.

Se, hvad vi ellers skriver om: Smykker, Øreringe og Instagram