Invisalign hjælper til flottere tænder

Foto: Invisalign patient

Invisalign hjælper til flottere tænder

Giv dig selv et smukt smil

Er du også en af dem, der forsøger at skjule dine knap-så-lige tænder, når du smiler, griner eller bare snakker med andre mennesker? Det er der nu råd for, og med julen for døren er der derfor god grund til at skrive et smukkere smil på ønskelisten.

Vi kender allesammen følelsen af, at der bare er en eller anden ting ved vores udseende, som irriterer os. Nogle ting kan vi relativt nemt ændre med en tur til frisøren, kosmetologen eller i fitnesscentret, mens der er andre ting, som det er straks sværere at gøre noget ved. F.eks. sine tænder.

For Tanni var det derfor en ny verden, der åbnede sig, da hun for nylig fandt ud af, at hun som voksen kunne få rettet sine tænder uden togskinner. Hun har netop startet en behandling med den gennemsigtige tandskinne Invisalign. Skinnen er næsten usynlig og skiftes løbende ud med en ny i takt med, at tænderne rykker sig på plads. Tanni fortæller her åbent om, hvilke overvejelser hun gjorde sig, inden hun gik i gang, og hvorfor hun har taget springet:

-       ”Jeg ville aldrig have valgt at gå med bøjle, hvis ikke Invisalign fandtes. Faktisk fandt jeg først selv ud af det en uge inden, jeg skulle til tjek hos tandlægen. Jeg faldt over Invisalign på nettet og læste blandt andet om flere bloggere, som var i gang med behandlingen. Så tog jeg mig sammen og gik til tandlægen for at finde ud af, om det var noget for mig. Og det kan man vidst roligt sige, at det var”, fortæller Tanni.


Invisalign

Som en del af behandlingsplanlægningen tager tandlægen billeder af dine tænder, der via 3D-softwareprogrammet ClinCheck® skaber en start-til-slut model af, hvordan dine tænder ventes at rykke sig gennem forløbet, og hvordan det endelige resultat forventes at se ud. Det var netop det, der gjorde forskellen for Tanni, som slet ikke kunne holde tårerne tilbage, da hun via 3D-scanningen så, hvordan hendes tænder forventes at komme til at se ud.

-       ”Da tandlægen viste mig før-billederne, fik jeg et chok. Jeg har tit tænkt på, om jeg mon overhovedet var i målgruppen. Om det bare var noget, jeg bildte mig ind. Men der var ikke noget at være i tvivl om, og så blev jeg simpelthen så lettet. Selvom det er lidt pinligt at indrømme, så begyndte jeg faktisk at græde, da jeg så det forventede efter-billede, fordi det betyder så meget for mig,” afslører Tanni, der nu har været i Invisalign-behandling i godt og vel en måned. 

De gennemsigtige plastskinner produceres, så de passer til den enkelte patients tandsæt, og de skal tages ud, når man skal spise eller drikke. Helt usynlige er de selvfølgelig ikke, men det er slet ikke noget, Tanni lægger mærke til i hverdagen. 

-       ”Jeg er meget social, og jeg elsker at spise ude flere gange om ugen. Skinnerne skal ud, når man spiser, men det er bare en vanesag. Jeg vænnede mig lynhurtigt til at gå ud på toilettet, og så er det en god idé altid at have en tandbørste og lidt tandpasta i tasken. For mig er det en lille ting, der gør en stor forskel i den sidste ende. Og skinnerne er slet ikke hæmmende i forhold til et socialt liv – især ikke, hvis man er åben omkring det.” 

Ligesom med alle andre former for tandretning er Invisalign-behandlingen selvfølgelig ikke helt smertefri, men ifølge Tanni, som skal have sine femte skinne på i næste uge, er det al ømheden værd. Der er ømhed i forbindelse med den første skinne, men så kan man mærke, at det virker, og at tænderne rykker sig et skridt tættere på slutmålet.

-       ”Den første bøjle gør, at man bliver øm i tænderne, og lige i starten føler man, at man læsper lidt, men det er allerede meget bedre ved den anden bøjle. Jeg har prøvet at tage den første skinne på igen, og den passer mig ikke længere, så der er sket meget på en måned. Jeg har allerede fået mere selvtillid, og lige pt. synes jeg faktisk, at mine tænder er pænere med bøjlen end uden”, afslutter Tanni og griner.

Behandlingen er individuel og tager typisk mellem 9 og 18 måneder. For Tannis vedkommende forventes behandlingen at tage 6 måneder.

Behandlingen med Invisalign udføres af tandlæger i hele landet, og du kan finde en Invisalign-tandlæge tæt på dig her.

 

Se, hvad vi ellers skriver om: Skønhed