golden globes 2020 dansk tv

Foto: Getty Images På Twitter er Pose-stjernen blevet hyldet for sin hvide jakke-kjole under årets Golden Globe.

Bar denne mand den flotteste kjole til årets Golden Globe?

Stjernerne funklede om kap - både kvinder og mænd. Se de største kjole-opture (og få nedture) på den røde løber under årets Golden Globe-prisfest.

I USA kalder de det for begyndelsen på award season - altså sæsonen for prisuddelinger - når verdens største film- og tv-stjerner samles til uddelingen af Golden Globe Awards.

Og der var da også fyldt med de smukkeste kjoler og alternative buksedragter, da Hollywoods spidser i nat dansk tid indtog den røde løber som optakt til prisuddelingen, der hylder årets bedste præstationer i film- og tv-branchen – både indlands som udenlands.

Vi har her samlet et galleri af de mest i øjenfaldende rober og de største modetendenser, som muligvis kommer til at gå igen, når resten af award season løber af stablen i de kommende måneder:

Scarlett Johansson - Lady in red no. 1 

Hun var nomineret for sin rolle i Netflix-dramaet Marriage Story, og på den røde løber stjal Scarlett Johanson også opmærksomheden med denne røde drama-kjole, hvor silhuetten var renæssance-inspireret med en kæmpe sløjfe, som fremhæver bagen - og hvor hendes rygtatoveringer tittede smukt frem i forlængelse af kjolen.

Scarlett Johansson Golden Globes 2020 rød kjole.jpg

Jennifer Lopez - Kæmpe sløjfe no. 2

Der var også kommet en stor sløjfe på skuespiller og sanger Jennifer Lopez, der var iklædt en Valentino Couture-kjole i guld, grøn og hvid. 

Alex Rodriguez and Jennifer Lopez.jpg

Nicole Kidman - Lady in red no. 2

Big Little Lies-skuespiller Nicole Kidman var indbegrebet af "old Hollywood"-glamour i denne røde Versace-kjole. 

Nicole Kidman.jpg

Cate Blanchett - som en skulptur

Den var både smuk for og bag. Cate Blanchett bar med succes en sart lysegul kjole med plisserede ærmer af Mary Katrantzou.

Cate Blanchett Golden Globes 2020.jpg

Jennifer Aniston - i sort Dior

Jennifer Aniston var nomineret til bedste skuespillerinde i en tv-serie for sin rolle i The Morning Show. Hun valgte at gå med det stilrene og klassiske i denne Dior Haute Couture-kjole. På scenen fik hun ekstra bifald, da hun læste en meddelelse op på vegne af kollegaen Russell Crowe, som satte fokus på klimakrisen og alvoren af de mange brande, som hærger Australien netop nu.

Jennifer Aniston.jpg

Lucy Boynton og Rami Malek - hot power couple

De forstår at møde velklædte op som par på den røde løber. Lucy Boynton og Rami Malek stjal fotografernes opmærksomhed med hendes næsten futuristiske sølv-look og hans tynde, sorte slips.

Lucy Boynton and Rami Malek.jpg

Helen Mirren - sus i skørterne

Vi er af mange grunde vilde med Helen Mirren, der så fabelagtig ud i denne mørkerøde kjole af Diors Maria Grazia Chiuri. Eller sagt på en anden måde: Vi kan kun drømme om at have lige så god stil og sus i skørterne, når vi runder de 74 år! 

Helen Mirren.jpg

Gwyneth Paltrow - modigt valg

Det kunne være gået så galt, men det synes vi ikke, at det gjorde for Gwyneth Paltrow, der dukkede op i en lysbrun og gennemsigtig Fendi-kjole, der lidt leder tankerne hen på undertøj. Bemærk også hendes velvalgte brug af smykker til. 

Gwyneth Paltrow.jpg

Charlize Theron - grøn drøm

En anden, der spillede på trenden med undertøj-som-overtøj, var Charlize Theron i en kjole, hvor toppen blottede en form for indbygget korset.

Charlize Theron.jpg

Jodie Comer - grøn drøm no. 2

Killing Eve-stjernen Jodie Comer dyrkede trenden med store puffede ærmer i denne grønne kjole af den græske designer Mary Katrantzou. 

Jodie Comer.jpg

Taylor Swift - blomsterhav

Sangeren Taylor Swift var nomineret for hendes bidrag til filmen Cats soundtrack. Hun var iklædt denne blomstrede drøm af en Hollywood-kjole, hvor der også var et lille kig til maven. 

Taylor Swift tæt.jpg

Sienna Miller - kig til maven

Der var også en såkaldt cut-out på Sienna Millers kjole i fine, sarte nuancer, som ingen ringere end Gucci stod bag.

Sienna Miller.jpg

Salma Hayek - kig til mave (med mere)

Der var både et populært, lille kig til mavestykket OG til meget andet iøjefaldende i Salma Hayek-kjole, som også er løbet med en hel del opmærksomhed. Om det så er for den Gucci-designet kjoles æstetiske værdi, kan diskuteres. Men omvendt: if you've got it, flaunt it, som amerikanerne siger...

Salma Hayek.jpg

Olivia Colman - Lady in red no. 3

Rød gør sig bare godt på den røde løber, og The Crown-stjernen Olivia Colman havde også fanget tidens trend med store pufærmer.

Olivia Colman.jpg

Kaitlyn Dever - flere blomster

Puffede ærmer og blomster var som nævnt tidligere på listen her en trend på årets røde løber - og den havde skuespiller Kaitlyn Dever, kendt fra dramaserien Unbelievable, også grebet med denne Valentino Couture-kjole.

Kaitlyn Dever.jpg

Joanne Tucker og Adam Driver - klassisk pang

Ægteparret Joanne Tucker og Adam Driver gjorde sig også flot. Han var iklædt et klassisk, stilrent jakkesæt, mens hun lyste op i denne perfekte hot-pink kjole. 

Joanne Tucker and Adam Driver.jpg

Bel Powley - lyseblå sommerfugl

Hun er med i hitserien The Morning Show, og måske det gav ekstra smil på læben hos skuespiller Bel Powley, som vi gerne vil hylde for denne modige Miu Miu-kjole. 

Bel Powley.jpg

Billy Porter - årets kjole? 

Det er sjældent, at en mand er med i opløbet om den fineste kjole, men det er Pose-skuespiller Billy Porter! Da han troppede op på den røde løber, fik hans outfit straks Twitter til at hylde Pose-stjernen - og her på redaktionen er vi også svært begejstrede for hans leg med stilarter ved at bære dette helt hvide sæt med en sjal-nederdel af designeren Alex Vinash. Og ja, også skud ud til de matchende hvide Jimmy Choo-støvler med bling, der fuldførte outfittet. 

Billy Porter fuld.jpg

Billy Porter.jpg

Phoebe Waller-Bridge - dronningen af jakkesæt 

Omvendt hittede Phoebe Waller-Bridge, der er skaberen af og stjerne i komedieserien Fleabag, i dette jakkesæt af Ralph & Russo. Hun annoncerede også, at hun har tænkt sig at auktionere sættet væk bagefter for at samle penge ind til fordel for ofrene af brandene i Australien.

Phoebe Waller-Bridge.jpg

Margot Robbie - Chanel med lommer

Det er sjældent, at man forbinder rober på den røde løber med "afslappet" tøj. Men denne Chanel-kjole, som Margot Robbie var iklædt, leder vores tanker i den retning - læs: den har lommer!  Og lad jer ikke bedrage af kjolens enkle look, den har ifølge Nylon Magazine taget 225 timer at sy og består blandt andet af 4.750 palietter og perler i topstykket. Wow...

Margot Robbie.jpg

Zoey Deutch - gul drøm 

Vi får helt lyst til at løbe ud og købe en kjole i en gul pangfarve, når vi ser den amerikanske skuespiller og producent Zoey Deutch i denne smukke Fendi-sag.

Zoey Deutch.jpg

Da'Vine Joy Randolph - mere pang

Det var også skønt at se skuespiller Da'Vine Joy Randolph lyse op med sej attitude på den røde løber i denne pink sag, som også bare giver os lyst til at løbe ud og købe kjoler i skøn, lyserød pangfarve.

Da'Vine Joy Randolph.jpg

Gillian Anderson - masser af X Files-factor 

Hun brød igennem i 1990'erne i serien X Files, mens hun under årets Golden Globe deltog som en del af rollelisten i serien The Crown. Her spiller hun rollen som den tidligere britiske premierminister Margaret Thatcher. Gillian Anderson var - som andre på denne liste - iklædt en kjole, som gjorde sig godt både fotograferet for- og bagfra. 

Gillian Anderson Golden Globes 2020.jpg

Glenn Close - kongeblå velour

Sidste års prisvinder Glenn Close dukkede i år op i denne fine, blå Armani Privé-kjole med diamantøreringe fra Cartier.

Glenn Close.jpg

Joey King - hypnotisk kjole

Der var en blanding af optisk illusion og skulptur over The Act-skuespiller Joey King under årets Golden Globe. Hun var nemlig iklædt en 3D-trykt couture-kjole skabt af Iris van Herpen, og hendes modige valg af outfit har fået Vouge til at hylde Joey King som en "breakout star" på den røde løber.

Joey King.jpg

Kerry Washington - topløs kjole

Vi klapper lidt mindre begejstret i hænderne over Kerry Washingtons valg af kjole. Hun fanger trenden med undertøj-som-overtøj, men sættet fra Altuzarra er måske mere modigt end velvalgt...

Kerry Washington.jpg

Beanie Feldstein - gennemført flot

Den 26-årige Booksmart-skuespiller strålede lidt som en mørkeblå Hollywood-alf i denne Oscar de la Renta-kjole med matchende hårbøjle. 

Beanie Feldstein.jpg

Reese Witherspoon - klassisk hvid

Hvor Big Little Lies-skuespiller Nicole Kidman var indbegrebet af "old Hollywood"-glamour i en rød kjole, så stod hendes kollega Reese Witherspoon som en hvid statue i denne klassiske Roland Mouret-kjole med en asymmetrisk skulderstrop.  

Reese Witherspoon.jpg

Årets vindere af Golden Globes

Film-priser

 • Bedste film - drama: '1917'
 • Bedste film - musical eller komedie: 'Once Upon a Time in Hollywood'
 • Bedste instruktør: Sam Mendes, '1917'
 • Bedste kvindelige skuespiller i en dramafilm: Renée Zellweger, 'Judy'
 • Bedste mandlige skuespiller i en dramafilm: Joaquin Phoenix, 'Joker'
 • Bedste kvindelige skuespiller i en komedie eller musical: Awkwafina, 'The Farewell'
 • Bedste mandlige skuespiller i en komedie eller musical: Taron Egerton, 'Rocketman'
 • Bedste kvindelige birolle i enhver genre: Laura Dern, 'Marriage Story'
 • Bedste mandlige birolle i enhver genre: Brad Pitt, 'Once Upon A Time In Hollywood'
 • Bedste ikke-engelsksprogede film: 'Parasite'
 • Bedste animationsfilm: 'Missing Link'
 • Bedste manuskript: Quentin Tarantino, 'Once Upon A Time In Hollywood'
 • Bedste originale musik: 'Joker'
 • Bedste originale sang: 'I'm Gonna Love Me Again' fra 'Rocketman'

Tv-priser

 • Bedste tv-serie - drama: 'Succession'
 • Bedste tv-serie - komedie: 'Fleabag'
 • Bedste miniserie eller tv-film: 'Chernobyl'
 • Bedste mandlige skuespiller i en tv-serie – drama: Brian Cox, 'Succession'
 • Bedste kvindelige skuespiller i en tv-serie – drama: Olivia Colman, 'The Crown'
 • Bedste mandlige skuespiller i en tv-serie – komedie: Rami Yousef, 'Rami'
 • Bedste kvindelige skuespiller i en tv-serie – komedie: Phoebe Waller-Bridge, 'Fleabag'
 • Bedste mandlige skuespiller i en miniserie eller tv-film: Russell Crowe - 'The Loudest Voice'
 • Bedste kvindelige skuespiller i en miniserie eller tv-film: Michelle Williams, 'Fosse/Verdon'
 • Bedste mandlige skuespiller i en birolle i en serie, miniserie eller tv-film: Stellan Skarsgård, 'Chernobyl'
 • Bedste kvindelige skuespiller i en birolle i en serie, miniserie eller tv-film: Patricia Arquette, 'The Act'

Ærespriser

 • Cecil B. DeMille Award: Tom Hanks
 • Carol Burnett Award: Ellen DeGeneres

Hvad er Golden Globe?

Golden Globe uddeles af udenlandske journalister i Hollywood og hylder det bedste inden for film og tv i flere forskellige kategorier. Eventen regnes som en vejledende optakt til årets største filmprisuddeling, The Academy Awards (Oscar) i februar.

Se, hvad vi ellers skriver om: Golden Globes, Kendte, Lister og Hollywood