Gør din krop sommerklar

Gør din krop sommerklar

Din kost
1. Drik din daglige liter vand iskold, så for-brænder du 100 kalorier ekstra, når kroppen varmer vandet op til kropstemperatur.
2. Erstat sukker med birkesød (et naturligt sødestof fra planteriget). Det har samme sødeværdi som sukker, men indeholder 40 % færre kalorier. (Kan købes på helsebasen.dk).
For meget sukker i din kost får dig til at tage på omkring taljen først og fremmest. Skær ned, og du vil se en forandring i din kropsform. For et hurtigt energikick spis et æble og en håndfuld mandler.
3. Spis alle måltider ved bordet. Undersøgelser viser, at når du spiser på farten, eller når du bliver distraheret, spiser du flere hundrede kalorier mere.Stram op på 20 minutter
Der findes alternativer til de mange ugentlige fitnesscenter-besøg, som efter sigende kan give dig en fast krop hurtigt (lynhurtigt, faktisk):
Concept 10 10 er et forholdsvis nyt træningskoncept, der sparer tid, og hvor du kommer i god form og bliver strammet op. Konceptet bygger på 25 års forskning og videnskabelige undersøgelser, der viser, at ved korrekt specialtræning af kroppens muskler på specialudviklet udstyr behøver du kun at træne 20 minutter om ugen. (Du har en personlig træner, der sikrer, at du udfører øvelserne korrekt og med rette intensitet). Lyder næsten som magi.
Få mere information på concept1010.dk.

Men ellers er der nok ikke nogen vej udenom. Du kommer ikke siddende til en fast sommerkrop. Find løbeskoene frem, og opnå velvære, energi og vægttab ved at røre dig. Løb er en billig motionsform, og du kan gøre det, når det passer dig. For at opnå (synlige) resultater skal du løbe minimum 30-40 minutter tre gange om ugen. Er du i dårlig form, og virker en halv times løb som en umenneskelig præstation, så begynd med skiftevis at gå og løbe i 40 minutter tre gange om ugen.Få glød med scrub

En god bodyscrub er hemmeligheden bag blød, glat hud på kroppen, og det får de efterfølgende produkter til at trænge bedre ind i huden. For en konstant sund glød bør du inkorporere en scrub i din kropspleje ca. tre gange om ugen året rundt – og ikke kun om sommeren. Her er den selvfølgelig ekstra vigtig, for den skrubber de døde hudceller væk, som selvbrunere elsker at hænge sig fast i og lave uklædelige ‘kager’ omkring – særligt på albuer, knæ og ankler.
Alternativt kan du bruge bordsalt (havsalt er for barskt) på fugtig hud, som kan udrette mirakler – brug det alene eller med en smule aromaterapiolie, hvis du har lyst.

Snydefarver
Brun hud giver illusionen af slankere lemmer.
Det er nok psykisk, men har du lidt farve fra begyndelsen af ferien, bliver du ikke desperat og dyrker solen mere, end sundt er – med forbrændinger i stedet for solgylden hud som resultat. Derfor kan du ikke undvære en god selvbruner.
Du kan evt. vælge en udgave, der giver dig farven gradvist (Dove, Natusan og Garnier laver rigtig gode varianter).
● Hvis du skal bruge voks eller barbere dig, så gør det i hvert fald 24 timer, før du skal påføre din selvbruner.
● Brug latexhandsker, for plettede hænder kan være svære at rengøre.
Ben: Start under dine knæ, og arbejd nedad til anklerne i cirkulære bevægelser. Brug eventuelt fugtighedscreme, og miks med resterne i hånden, og dæk dine fødder og ankler og godt mellem tæerne i det. Derefter dine lår og opad, til du når halsen.
Arme: Put først selvbruneren på ydersiden af dine arme. Hvis produktet er hvidt eller farveløst, kan du blande med ekstra fugtighedscreme på det inderste af armene og i armhulen for et mere naturligt resultat.
Ansigt: For naturligt look kan du mikse selvbruneren med ansigtscreme, fordi dit ansigt bliver en tone mindre brunt end kroppen. Undgå hårgrænsen, da gråt eller bleget hår kan absorbere farven.
Hænder: Hvis du ikke havde handsker på, skal du skrubbe dine håndflader rene. Smør dine hænder ind i fugtighedscreme, put en smule selvbruner på håndryggene, smør dem ind i hinanden og kom godt ind mellem fingrene, så farven fordeles.
Bagefter: Børst ikke dine tænder lige bagefter, for tandpastaen vil fjerne farven omkring din mund.
Tag korte brusebade, og dup huden tør i stedet for at gnide den.
Hvis uheldet er ude, kan du bruge en tandpasta med blegende effekt eller citronjuice og gnide på de små ujævnheder i farven med cirkulære bevægelser.

Få bugt med bulerne
De uvelkomne buler under navnet cellulite (appelsinhud) er et stædigt problem, du skal bekæmpe med en kombination af effektive produkter og din livsstil. Du skal ikke regne med mirakler på en dag, det tager tid. Men du kan få bulerne til at syne meget mindre ved få tiltag:
● Spis masser af frisk frugt, helst økologisk, og skær alt forarbejdet mad fra.
● Spis proteiner hver dag, især hvis du er veganer eller vegetar.
● Drik masser af vand.
● Træn – især tonende, udstrækkende motionsformer som yoga, pilates, dans og svømning er et godt middel mod cellulite.


● Sæt gang i cirkulationen, og få eller giv dig selv massage. Det vil hjælpe med at nedbryde fedtceller. Anticellulite-cremer kan ikke ud-rette mirakler, men hvis de bliver masseret ind i huden regelmæssigt, vil de aktive ingredienser hjælpe med at reducere de ujævne buler.
● Tørbørstning i fem minutter hver morgen kan virkelig forbedre din huds tekstur, og det sætter gang i blodcirkulationen. Undgå for stive børster, der river din hud, men heller ikke for bløde, så virker de ikke (børst let hen over din håndryg, før du køber).
Børst din hud, før du går i bad, start ved fødderne, og arbejd dig op ad benene over hofterne, enden og maven med lange cirkulerende, opadgående bevægelser. Fra hænderne til armene og op til skuldrene – altid imod hjertet (undgå brystområdet, det er for sart). Brug en god fugtgivende creme efterfølgende.
● Kombiner eventuelt med bodywraps eller endermologie – disse klinikbehandlinger har generelt en virkning, men de varer ikke altid ved.Når dagen går på hæld

Efter en lang dag i solen har din hud brug for masser af fugt på grund af de udtørrende stråler. De såkaldte aftersuns indeholder beroligende og lindrende ingredienser, forlænger farven, og du undgår at skalle. Du kan også bruge en almindelig god fugtighedsgivende bodylotion, men de rigtige aftersuns har ingredienser, der er specielt designet til at mindske solgener. ★

Se, hvad vi ellers skriver om: Skønhed