gucci x balenciaga

Foto: Daniele Venturelli/Getty Images for Gucci Det her er klart være et af vores yndlingslooks fra Guccis nye Aria-kollektion.

To af de største modehuse laver årets vildeste designsamarbejde

Gucci og Balenciaga i samme kollektion? Det er næsten for godt til at være sandt, men den er god nok. Der var nemlig flere synlige Balenciaga-logoer og -elementer i Guccis nyeste kollektion Aria.

Rygterne har været som svirrende fluer, men et samarbejde mellem Gucci og Balenciaga ville næsten være too good to be true.

LÆS OGSÅ: Girls-skaber lancerer ny tøjkollektion: Større kvindekroppe skal ikke gemmes væk

Derfor bankede vores modeelskende hjerter også ekstra hurtigt, da det tredje look blev vist til Guccis digitale runwayshow. Det sad på en smuk model, der kom spankulerende ned ad catwalken iført Balenciagas logo. Ja, den er god nok.

Det var ikke kun Gucci, der var prydet med Balenciaga. Også Balenciagas ikoniske styles kunne spottes på catwalken – blandt andet deres strømpestøvler, som var overhældt med glitrende Gucci-logoer. Det var nærmest som at være tilbage i halvfemserne, hvor logomania for alvor dominerede modebilledet.

gucci aria stroempestoevler
Foto: PR.

Guccis kollektionen, der går under navnet Aria, markerer det italienske modehus’ 100-års jubilæum, og i den forbindelse havde nogle af de mest ikoniske designs gennem tiden fundet vej tilbage til catwalken; fra de populære rideelementer til Tom Fords kinky sextema.

Aria-kollektionen er genderless, og det er ikke første gang, at hverken Gucci eller Balenciaga laver en kønsløs kollektion.

gucci aria pisk
Foto: @gucci.

Guccis kreative direktør Alessandro Michele afviser dog, at kollektionen er et samarbejde med Balenciaga. Han udtaler, at det i stedet for skal ses som hacking, hvor han har taget og inddraget nogle af de bedste elementer fra det spanske modehus (Balenciaga).

De to luksusbrands hører begge under Kering Group, en global koncern, som huser alverdens luksusbrands, så der er nok ikke tale om decideret tyveri. Om det er et tegn på, at de store modeskabere er løbet tør for idéer og nu kun har hinanden at låne fra, må tiden vise.

Designsamarbejdet mellem Gucci x Balenciaga eller Guccis hacking – kald det hvad du vil – er i vores øjne årets designsamarbejde, og vi drømmer allerede om at iklæde os i deres logoer fra top til tå. Hvis penge ikke var et problem, that is

Se, hvad vi ellers skriver om: Design og Tøj