Carre Otis Vogue 1989 Sommerhat
SPONSORERET indhold

Sådan beskytter du bedst dit hår i sommersolen

Det er det evindelige problem hvert år, når det bliver sommer, og solen skinner: Poolplaskeri giver dit hår et grønt skær, det bliver tørt og kruset og opfører sig i det hele taget mærkeligt. Men det er der råd for. Frisør og hårstylist Cim Mahony ved nemlig, hvordan man sikrer et godt sommerhår.

Af: Julie Bruun Lund Foto: Arthur Elgort/Conde Nast/Getty Images
10. jul. 2020 | Mode | ALT.dk

Kombinationen af sol og saltvand kan virke udtørrende og skade håret. Men hvad er det egentligt, der sker, og hvordan mindsker man slidtagen?

Vi har spurgt frisør og hårstylist Cim Mahony, som blandt andet har arbejdet for Vogue, Harper’s Bazaar og Saint Laurent og er medejer af hårsalonen Studio Cim Mahony i København.

LÆS OGSÅ: Lotte Barnholdt og Cim Mahony har været sammen, siden de var 14 og 16 år

Ifølge Cim Mahony bør man tænke på hår- og hudpleje som en sæsonbetonet affære og skifte ud i sine produkter simultant med, at årstiderne skifter. Præcis ligesom når man skifter sin garderobe og lægger striktrøjen på hylden, når sommeren tager fat, sætter man den fede ansigtscreme bagerst på badeværelseshylden og skruer op for hårplejen.

De mange vejrskift mellem årstiderne har nemlig betydning for blandt andet luftfugtigheden, ligesom manges kost- og motionsvaner ændrer sig fra årstid til årstid, og det påvirker alt sammen vores hud og hår.

cim mahony sommerhår.jpg
Model Caroline Bille Brahe ved, hvad der er godt for håret og har derfor allieret sig med hårstylist Cim Mahony.

Krus, læg dig ned

Cim Mahony anbefaler, at man ved hvert sæsonskifte rådfører sig hos sin frisør, der kan fortælle mere om tilstanden af ens hovedbund og hårstrå og samtidig vurdere, hvilke produkter der egner sig bedst til behandling og pleje heraf.

”Meget ofte hører jeg folk sige, at de bruger en shampoo eller andre plejeprodukter i et stykke tid, og så “virker det pludseligt ikke mere”,” siger Cim Mahony og uddyber, at det i de fleste tilfælde ikke har noget med produkterne at gøre. Det skyldes typisk, at der er sket et skift i årstiderne, som har fået håret til at ændre karakter.

Hår er sammensat af såkaldte hydrogenbindinger, som nedbrydes midlertidigt, når håret er vådt og gendannes, når håret igen er tørt. Når vejret skifter fra vinter til sommer og luftfugtigheden stiger, er det hydrogenbindingerne, der påvirkes, og så er det, håret kruser.

Løsningen? Plejeprodukter med mere olie og protein – det kunne være fx være en oliebaseret shampoo og balsam uden sulfater, som har tendens til at udtørre håret (og det skal vi ikke bede om) eller et leave in-plejeprodukt.

“Desuden kan et ekstra kosttilskud som kollagen og fiskeolie også have stor effekt på sundheden i hårbunden, for langt hen ad vejen starter hud- og hårpleje indefra. Det er herfra, den vigtigste næring kommer og ikke fra produkterne,” slutter Cim Mahony.

Anbefalet til dig