Pantone Greenery
Foto: All Over Press

Her er farven, du ikke kan undgå i 2017

Den er frisk, skarp og allerede en favorit hos Prada, Céline, Balenciaga og Chanel.

Hvert år udpeger virksomheden Pantone, som står bag det anerkendte Pantone Matching System, en farve, som, de tror på, bliver årets farve, baseret på trends og strømninger i samfundet.

LÆS OGSÅ: Makeuptendensen du skal kende lige nu

I år har de valgt farven ’Greenery’, som er en gul-grøn nuance, der giver associationer til forårets første dage, hvor alt springer ud og naturen genopliver, genopretter og fornyer. Hvis du synes, at farven kan virke lidt kras, neon-agtig og svær at bruge, kan du hente inspiration hos de store modehuse, som allerede er faldet for den:

Hos Céline bliver farven brugt i en bomuldstop, der giver det ellers så klassiske og elegante stykke tøj lidt tiltrængt kant.

Hos Chanel er det på en simpel detalje, at farven bliver brugt: Flæsekraven på den åbne skjorte, der sammen med lyse pasteller og klassisk tweed giver spadseredragten en opdatering.

Hos Balenciaga er der fuld knald på farverne, og måske det netop også er en måde at bruge farven på: Med modspil fra andre stærke farver virker den grønne pludselig som en baggrund, der skaber ro i printet.

Hos Prada er det også i et print, at farven bliver brugt. I modsætning til Balenciaga giver den 67-årige Miuccia Prada, Pradas chefdesigner, farven plads og lader den stå i kontrast til rustrød, sort og nærmest guldagtig gul på en silkepyjamas.

Om farven siger Leatrice Eiseman, Executive Director hos Pantone:

– Farven bryder frem i 2017 for at give os den tryghed, vi længes efter midt i et omtumlet socialt og politisk miljø. ’Greenery’ tilfredsstiller vores voksende ønske om at forynge og genopbygge og symboliserer den genforening, vi søger med naturen, hinanden og et større formål.

De tidligere års farver har været mere varme og rødlige, så dette års farve sætter en ny dagsorden:

I 2016 var det ’Rose Quartz’ og ’Serenity’.

I 2015 var det ’Marsala’.

I 2014 var det ’Radiant Orchid’.

LÆS OGSÅ: Verdenskendt modefotograf: På dette punkt er de danske kvinder forud for deres tid

LÆS OGSÅ: Print på bagdelen: 8 elegante bukser

LÆS OGSÅ: Nytårshår: 19 nemme tips til festlig håropsætning