Parret bag Ganni
Foto: Andreas Houmann Kreativ direktør hos Ganni, Ditte Reffstrup, 39, og CEO Nicolaj Reffstrup, 43, samt Betty Lou på syv, Jens Otto på fem og Rita Sophie, der også bare bliver kaldt Lille, på tre en halv måned i deres hjem på Østerbro i København.

Hjemme hos parret bag Ganni

Parret bag Ganni "er sådan nogle typer, der aldrig synes, at tingene er gode nok"

En bolle i hånden og måske et bad. Der er en del hurlumhej i huset fra morgenstunden hos Ganni-ægteparret og deres tre børn på Østerbro.

Hvordan starter jeres morgen?
Nicolaj: – Med kaos.

Ditte: – Det er en god morgen, hvis vi er heldige at få et bad. Det er langt fra hver dag, vi begge får tid til det. Så er det op og smøre madpakker og gøre klar til børnehave, skole og arbejde. Helt ærligt, så sidder vi ikke altid og spiser morgenmad sammen fra mandag til fredag. Jeg ender tit med en bolle i hånden på vej ud ad døren. Men i weekenden er vi ret hellige omkring morgenmaden. Så er jeg en rigtig Østerbro-mor, der bager boller.

Er der så spelt i dem?
Ditte: – Jeg følger ikke en opskrift, så der er det i, som jeg kan finde i skabet. Eller også går vi over til Hos Fischer (på Victor Borges Plads på Østerbro, red.). Det er sådan et dejligt sted med god simpel morgenmad.

Hvad er det gode ved at være i en kaos-familie?
Nicolaj: – At kaos er den eneste konstante faktor. Vi er sådan nogle, der drømmer om at etablere rutiner, men det lykkes aldrig helt.

Ditte: – Det gode er, at vi gør mange ting impulsivt. Fx spiste vi aftensmad Hos Fischer både mandag og tirsdag, fordi vi ikke lige havde fået handlet. Det var så hyggeligt.

LÆS OGSÅ: Ditte Reffstrup: "I min samling finder man alt fra tokroners loppefund til diamanter"

Er I nogle glade morgentyper?
Ditte: – Ja, hvis vi har fået en god nats søvn. Hverken Nicolaj eller jeg er sådan nogle, der bare lægger hovedet på puden og falder i søvn med det samme. Vi kan godt ligge og gruble. Vi er sådan nogle typer, der aldrig synes, at tingene er gode nok. Nicolaj mener, at vi er nogle... Hvad er det nu, du kalder os?

Nicolaj: – Insecure overachievers. Det er et begreb fra consulting-verdenen, hvor man hyrer ud fra forskellige profiler. Insecure overachievers er de gode medarbejdere, fordi de konstant er usikre på om det, de laver, er godt nok, og de vil arbejde, indtil de falder om. Det er karaktertræk, vi begge to deler.

Ditte: – Jeg har en teori om, at den dag man læner sig tilbage og synes, man er for fed, har man tabt. Jeg spillede fodbold i mange år, da jeg var barn, og jeg kan huske de kampe, hvor vi gik ind på banen og var sådan: "Dem slår vi nemt!" Så tabte vi, selv om vi på papiret var bedre. Man skal altid være på dupperne og yde sit bedste.

Følges I ind på kontoret, når I har afleveret børn?
Ditte: – Nej, aldrig. Det ville ellers lyde godt, hvis vi fulgtes langs Søerne, men det gør vi slet ikke. Nicolaj rammer kontoret lidt over 8, efter at have fulgt Betty Lou i skole. og jeg møder ind mellem klokken 9-10. Efter vi har fået Lille, er der ikke to dage, der er ens.

Hvordan vælger du tøj om morgenen?
Ditte: – Lige for tiden er det ret nemt, for det er begrænset, hvad jeg kan have på, fordi jeg ammer. Så det ender altid med en skjorte. Men generelt føler jeg mig altid godt tilpas i en kjole og et par sneakers. En kjole har brug for flade sko eller en hættetrøje for ikke at blive for fin.

Hvor er verdens bedste sted at spise morgenmad?
Ditte: – Altså foruden de danske nyklassikere som Atelier September, Hos Fischer og Ved Stranden 10, er Marlow & Sons i Williamsburg fantastisk. De har den bedste sprøde baguettesandwich med asparges og ost, som smager himmelsk.

Se, hvad vi ellers skriver om: Familieliv og Design