Caroline De Maigret
Foto: Rasmus Weng Karlsen

Caroline De Maigret: ”Det første jeg gør, efter jeg slår øjnene op, er…”

I en alder af 44 er den franske forfatter og feminist, Caroline de Maigret, stadig et af de mest efterspurgte stilikoner verden over. Kom helt tæt på Chanel-musen her.

Caroline de Maigret er vokset op i det pæne, ottende arrondissement i Paris. Hun er muse for Chanel, feminist og forfatter til bogen How to Be Parisian Wherever You Are fra 2014, der blev en verdensomspændende succes. Snart har 44-årige Caroline de Maigret en ny bog på vej.

LÆS OGSÅ: Caroline De Maigret: ”Jeg har det rigtig godt med min alder. I hvert fald mentalt”

Om morgenen lytter jeg til Beatles. Eller Yarols sang Voodoo Love.

Det første jeg gør, efter jeg har slået øjnene op, er at trykke på snooze.

Min yndlingsfarve er hvid, selv om det ikke er en farve. Der er meget sort og hvidt i min garderobe, men jeg kan faktisk lide alle farver.

Det, jeg har mest af, er nok skjortebluser uden krave. Jeg har ikke mange kjoler, de klæder mig ikke. Jeg føler tit, at jeg mister min personlighed i en kjole.

I øjeblikket læser jeg meget. Jeg er jurymedlem for to forskellige litteraturpriser, så jeg har læst 25 bøger på tre måneder. Jeg læser mest på fly, hoteller eller om aftenen, når jeg er alene.

Den bedste bog, jeg har læst for nylig er Antonia. Journal 1965-1966 af Gabriella Zalapì, en lille kort bog med en helt utrolig poesi. Den handler om kærlighed og har en kvindelig fortæller.

Den bedste bog, jeg nogensinde har læst er … Oh la la, det er for svært. Men der er en, jeg tit vender tilbage til for at læse et kapitel eller to. Kærlighedens forrykte tale af Roland Barthes. Den handler om kærlighed og om at vente på kærlighed. Den er så fin.

En heltinde i kunsten, som jeg beundrer, er filosoffen Lou Andreas-Salomé. Hun var en meget avantgardistisk kvinde, og jeg elsker at læse om hendes liv, jeg elsker hendes måde at tænke på, og jeg elsker hendes måde at være forelsket på.

En parisisk kvinde, jeg ser op til, er Charlotte Rampling (engelsk skuespiller, som bor i Paris, red.) Hun er på én gang sexet, smuk, intens og interessant.

Virkelighedens heltinder er alle de mennesker, jeg arbejder sammen med i diverse NGO’er. Jeg er fascineret af folk, der vier hele deres liv til andre. Jeg bekymrer mig om verden og prøver at gøre mit, men jeg har ikke deres generøsitet. De står op for at arbejde for andre hver dag hele livet. De giver alt.

Jeg er feminist, og det burde hver en mand og kvinde på jorden være. Det handler jo om lige menneskerettigheder. Min søn er feminist, min far er feminist, og min kæreste er feminist.

Se, hvad vi ellers skriver om: Kvinder du skal kende, Livsstil, Trends, Guide, Stil og Kultur