Foto: Hummel PR
Eurowoman

Hummel lancerer ny hijab-landsholdstrøje

Det er kvindernes internationale kampdag, og de afghanske kvinder er klar til at gå i kamp iført sportsvenlig hijab og Hummel-dragt.

Af Emma Ellegaard 08.mar.2016 Mode

I anledningen af kvindernes internationale kampdag viser designmærket Hummel nu deres splinternye kollektion frem: spilletøj til de afghanske fodboldslandsholdstjerner til både mænd og kvinder.

Og især kvinderne er værd at lægge mærke til, for der er blevet designet en særlig hijab, der er god i sportslige sammenhænge.

Bag designet står Hummel i samarbejde med en 28-årig afghansk kvinde ved navn Khalida Popal. Engang var hun anfører på fodboldlandsholdet i Afghanistan, men i 2011 måtte hun flygte.

- Jeg var nødt til at flygte fra Afghanistan. Mit liv var i fare, fordi jeg spillede fodbold, siger Khalida Popal til TV 2.

Hun har sidenhen fået asyl i Danmark, hvor hun har bygget sit liv op og fortryder ikke, at hun udfordrede de afghanske normer.

- Jeg spillede blandt andet fodbold for at vise, at kvinder også kunne noget i det mandsdominerede Afghanistan, hvor Taleban ikke brød sig om, at kvinder for eksempel spillede fodbold, siger hun til Cover.

Khalida spiller ikke længere fodbold på grund af skader, men arbejder i stedet for blandt andet projektet Cross Cultures Project Association og nu som konsulent for Hummel. Det er endnu ikke meldt ud, om de kommer fodboldtrøjer med hijab herhjemme.

LÆS OGSÅ: Sådan ser Vesterbro ud som vase

LÆS OGSÅ: Her skal du shoppe, hvis du tager både design og miljø alvorligt

LÆS OGSÅ: Nancy og Ronald Reagan: Den fineste kærlighedshistorie i amerikansk politik 

Bæredygtig mode

Her skal du shoppe, hvis du tager både design og miljø alvorligt


Henter...