TILMELD DIG KVINDELØBET SENEST D. 30. APRIL FOR KUN 259 KR.

Charlotte Damgaard The Closet
Foto: Lea Jessen Charlotte i strik fra Aiayu, læderbukser fra Day Birger et Mikkelsen og støvletter fra Church's.

Charlotte Damgaard om sin garderobe, skønhedsrutiner og smykker

Indehaver af The Closet: "Et godt budgettrick er..."

Charlotte Damgaard er ikke den overpyntede type, men giver gerne sin klassiske stil kant med farver og print, så den aldrig bliver kedelig.

48-årige Charlotte Dam-gaard ejer butikken The Closet i Holte. På billedet ovenfor er Charlotte i strik fra Aiayu, læderbukser fra Day Birger et Mikkelsen og støvletter fra Church's.

LÆS OGSÅ: Anne Lose: "Hvis det ikke var for min mand, var alle mine vægge lyserøde"

Print skaber modspil til det underspillede klassiske – kjolen fra Msgm er en festfavorit. Jakken er Charlottes nyeste køb, syet af gamle bordløbere, skjorterne er fra Britt Sisseck og For Restless Sleepers.

Hvad kendetegner din stil?

– Jeg klæder mig enkelt og klassisk og lægger vægt på lækre materialer. Jeg er ikke god til for mange ­accessories, da jeg hurtigt kommer til at føle mig som et juletræ og er mere til et underspillet udtryk. Når det er sagt, må det heller ikke blive for pænt og ­kedeligt, så jeg bruger gerne farver og print, der giver et godt modspil til det klassiske. Det handler om at finde en god balance.

Smykker fra Ole ­Lynggaard ­Copenhagen og Marianne Dulong.

Hvilke designere inspirerer dig?

– Jeg er meget glad for Nué Notes og Lovechild 1979, der laver fine print, som er nemme at kombinere med andet tøj. Jeg er også vild med The Row, som netop er enkelt og klassisk tøj i rene kvaliteter. ­Valentino er jeg vildt betaget af, men kjolerne er jo vildt dyre, så dem nøjes jeg som regel med at kigge på.

Sko er noget nær det vigtigste i garderoben, mener Charlotte Damgaard, der foretrækker dem flade til hverdag. Fra Fendi, Gucci og Valentino.

Hvad har du typisk på?

– En skjorte eller strik fra Aiayu med et par gode jeans eller skindbukser til og et par flade sko eller støvletter.

Skjorte fra Britt Sisseck, strik fra Aiayu, jeans fra Hudson, sko fra Church's og taske fra Proenza Schouler.

Hvor shopper du?

– Jeg har jo min egen modebutik og køber efterhånden det meste af mit tøj her. Da jeg helst skal have det tøj på, jeg forhandler, har jeg ikke samme behov som tidligere for at købe tøj andre steder, men besøger da Holly Golightly og Net-a-porter.com af og til. Jeg kan også godt lide at shoppe på rejser.

Jaderullen masserer huden, og ­neglelakken fra Intensae er uden giftige ingredienser. ­Resten af beauty-favoritterne er fra Etro, Bio ­Effect, Zarkoperfume, Smuk og Amazing Space.

Hvad er prikken over i’et i dit look?

– Det gør meget for et outfit, at man har flotte sko på og en lækker taske. Da jeg ikke bruger så meget ­tilbehør, er det er prikken over i´et i mit look.

Festkjolen og stiletterne er fra Gucci, og clutchen er fra Bottega Veneta.

Hvad er dit bedste køb nogensinde?

– Jeg har flere ting, jeg er glad for og har haft i mange år, heriblandt tasker fra Hermès. Jeg bruger dem ikke lige for tiden, men ved, at de holder, og at de vil komme frem igen en dag. Jeg har også gemt en meget smuk blondebluse fra en af Julie Fagerholts tidlige kollektioner. Den er nok i hvert fald 13-14 år gammel.

Charlotte bruger kun få accessories, men gerne en lækker taske. Fra Gucci, Valentino, Hermès og Céline.

Hvad er dit bedste budgettrick?

Et godt budgettrick er at satse på tøj i god kvalitet med et klassisk udtryk, der kan holde i flere sæsoner, samt at undlade at købe for meget af noget, du har i forvejen.

Skjorte-blusen er fra Britt ­Sisseck, bukserne fra Day Birger et ­Mikkelsen, og øreringene er en gave.

Charlotte Damgaards 3 bedste tips til din stil:

  1. Klæd dig efter alder og figur. Uanset kropsform kan du se smuk ud og kan måske ”tillade dig” mere, end du tror, hvis du tænker nyt.
  2. Invester i god kvalitet og det, du rent faktisk bruger.
  3. Brug penge på gode sko, der kan løfte et outfit.

Nederdelen med det smukke print fra Rohka er fundet i Milano, og skoene er fra Marie Molin.

Se, hvad vi ellers skriver om: Stil, Hud og Design