Anya Taylor-Joy

Foto: David M. Benett/Dave Benett/Getty Images Skuespiller Anya Taylor-Joy.

Negletrend 2021

Pinterest har talt: Sådan skal dine negle se ud i 2021

Generation Z har døbt den nye negletrend "indie nails".

Dine negle er et af dine vigtigste accessories, som – hvis de er velplejede – kan få dig til at ose af overskud. De kan variere i et utal af former, farver og mønstre og dermed også agere prikken over i'et på ethvert outfit.

LÆS MERE: Disse skønhedstrends skal du holde øje med i 2021

For et par år siden skulle du have lange, gennemsigtige gele-negle i et virvar af pangfarver – i hvert fald hvis man ville gøre realitystjernen Kylie Jenner kunsten efter. Hun fik trenden til at eksplodere på det sociale medie Instagram tilbage i 2018.

Siden har nail art, hvor neglene dekoreres med mere og andet end en ensfarvet lak været svær at komme udenom. Selv den klassiske franske manicure er blevet modificeret.

Den klassiske franske manicure holder stadig. Her i en opdateret version.

Ifølge Refinery29 viser en undersøgelse foretaget af det sociale medie Pinterest, at der allerede (et par uger inde i det nye år) har været en stigning på 21 % i antal søgninger på "indie nails".

Meget tyder altså på, at indie nails bliver en af årets helt store negletrends. Men hvad vil det sige? Hvad er indie nails?

Indie nails er en betegnelse, Generation Z har døbt negletrenden, hvor kun fantasien sætter grænser for, hvordan dine negle skal dekoreres.

Og det giver god mening, at den oprørske generation med blandt andre Greta Thunberg i spidsen, som har fået nok af status quo og derfor går forrest for store politiske forandringer, vil have mere og andet end bordeauxfarvede negle.

Det handler om at vise sin kreativitet, for det er kun fantasien, der sætter grænserne for, hvordan dine negle skal se ud i år.

Neglekunstneren Hang Nguyen beskriver indie nails som “anything goes”-trenden, hvor dine negle er præcis, hvad du vil have dem til at være.

Som Refinery29 skriver, handler det om at “tilgå hver enkelt negl individuelt – lad os sige, en gul smiley på din ringefinger, et yin-yang-symbol på din pegefinger og ko-print i mellem – så du ender med en manicure, der er helt tilfældig.“

Dermed er 2021 altså også en hyldest til mangfoldighed og fri leg på neglefronten.

En hurtig søgning på Instagram viser, at negletrenden allerede trives i bedste velgående – også blandt ikke-Gen Z’ere.

Her er bare et lille udpluk:

Er du ikke den fingernemme type, der ligger inde med forskellige emoji-inspirerede motiver og perler til at pynte neglene med, kan forskellige neglelakfarver placeret tilfældigt på dine negle sagtens gøre tricket. Hovedbetingelsen er, at der ingen regler er: Dine negle skal skrige et stort mismatch af farver, motiver og mønstre.

Se, hvad vi ellers skriver om: Trends og Negle