Jannie Sander Nué
Foto: Pernille Ringsing Jannie i top fra Cos og bukser fra Nué Notes.

Hvor shopper modeeliten?

Jannie Sander: Denne butik kan jeg ikke gå ind i uden at købe noget

Hun arbejder med tøj hver dag og er ekspert i, hvad der klæder hendes 162 centimeter. Der er noget, hun undgår og noget, der altid virker.

Jannie Sander, 28, arbejder for Nué og står bag instagram-butikken Petit­ Trouvé, hvor hun sælger vintagehårpynt.

LÆS OGSÅ: "Med tiden har jeg fundet ud af, at jeg med mine 160 cm skal gå uden om..."

Hun bruger små og gerne farverige detaljer for at give sit enkle og ofte sorte look personlighed – og har hun et rosa armbånd på, skimter man gerne rosa på strømperne eller tasken, for Jannie Sander holder af en rød tråd i sit look.

Rosa er den røde tråd i dette hverdasoutfit. Strik fra Lovechild, bukser fra Missioni, sko fra Lanvin, tørklæde fra Yofi, hårpynt fra Petit­­ Trouvé, elastik fra Comfort Obejcts og taske fra Marni.

Hvad kendetegner din stil?

– Kontrastfuld og detaljerig. Jeg blander proportioner, f.eks. en vid underdel og en tætsiddende overdel og materialer som uld og silke.

Kjolen fra Simone Rocha taler til Jannies indre prinsesse. Taske fra Marni og sko fra Zara.

Hvilke designere inspirerer dig?

– Marni og Dries Van Noten, der kombinerer farver, print, detaljer og pasform i en uimodståelig pakke. Simone Rocha, fordi hun taler til min indre prinsesse. Nué Notes, som jeg arbejder med, for deres sindssygt god basics i smukke print og farver til gode priser.

Print fra Stella McCartney og Carven, sandaler fra Marni.

Hvad er prikken over i’et i dit look?

– De små detaljer som et fint hårspænde, fine strømper eller unikke smykker. Og jeg elsker at farvekoordinere mit outfit – er der grønt i min strik, har jeg også rigtigt gerne grønt i mine strømper. Lidt mormor, men jeg elsker, når der er en rød tråd.

Skønne favoritter fra Maison Parson, Nail Station, Molecules, Kjær Weiss og Rms Beauty, hvor Jannie sætter pris på makeupbørsterne.

Har du en særlig shoppestrategi?

– Jeg tænker ikke i tendenser og går ikke efter noget specifikt. Jeg shopper ustruktureret og går udelukkende efter suget i maven. Jeg tænker dog meget på, hvad der klæder min kropstype. Jeg går f.eks. uden om oversize, fordi jeg er 1.62 cm høj, og har jeg noget stort på, ligner jeg lidt en lille pige, der har sin mors tøj på.

Jannie i top fra Nué Notes, bælte fra Etro, bukser fra Cos, strømper fra Antipast og armbånd fra Aprosio & co. og Kyoto Tango.

Hvor shopper du?

– Jeg shopper det meste i Nué, da butikken er propfyldt med fristelser, som er svære at modstå. Derudover kan jeg næsten ikke gå i Cos uden at købe noget med hjem. Sko og tasker køber jeg på udenlandske webshops som Mytheresa.com og Theoutnet.com, der sælger ting fra ældre sæsoner til nedsatte priser.

Nederdelen er fra Dries van Noten, mens smykkerne er vintage, fra Line & Jo og speciallavet af Jens Alstrup Ingemann.

Hvad er dit bedste budgettip?

– Hele sommeren bruger jeg mine weekender på loppemarkeder på Frederiksberg og i Charlottenlund for at finde fine små dimser til klædeskabet som skønne vintagesmykker og sko til meget budgetvenlige priser.

Jannies nyeste køb er skoene fra Dries van Noten og Marni (tv.), de øvrige er fra Céline og Repetto.

Hvilke køb vil du opdatere din stil med?

– Feminine materialer som tyl og gennemsigtige florlette stoffer, som bl.a. Molly Goddard, Gucci og Cecilie Bahnsen inspirerer med. Jeg vil mikse tendensen med slidte boyfriendjeans og et par spidse flade sko.

Feminine detaljer. Vintagespænder fra Petit Trouvé og strømper fra Antipast.

Jannies tip til stil og shopping:

  1. Klæd dig efter din kropstype, og undgå ­oversize, hvis du er spinkel og ikke så høj.
  2. Brug små detaljer som smykker eller ­hårspænder for at gøre din stil personlig.
  3. Skab kontraster i form af materialer eller ­silhuetter, der giver et spændende udtryk.

Jakke fra Le Mont St. Michel, broche fra loppemarked, tørklæde fra Balenciaga, taske fra Proenza Schouler, paraply fra Lovechild og støvletter fra Yvonne Kone.

Se, hvad vi ellers skriver om: Stil og Kropstype