Helle Høgsbro Krag om, hvad der gør hendes jul til noget særligt
Foto: Rasmus Weng Karlsen

Helle Høgsbro Krag om, hvad der gør hendes jul til noget særligt

“Jeg er vild med gaver og elsker at give og åbne dem”

Stylist Helle Høgsbro Krag, 49, prøver at overbevise familien om, at de skal holde running Christmas fra bydel til bydel.

Hvad er indbegrebet af jul?
"Jeg ved godt, at julen handler om at være sammen, men jeg er vild med gaver og elsker at give og åbne dem. Man burde vokse fra det, men det er jeg altså ikke. Heldigvis er min mand sindssygt god til at købe gaver, og de fleste af de ting, jeg har fået af ham, bl.a. en halskæde med guldcigaretvedhæng købt i Paris og en rød plisseret lædernederdel fra Marc Jacobs, holder stadig."

Hvad er dit bedste juleminde?
"Da vi holdt jul en sommer, fordi vi ville vise nogle venner fra Rio en dansk jul. Vi spiste andesteg i haven, og vores gode ven kom forbi udklædt som julemand. I år prøver jeg at lokke familien til at holde running Christmas, hvor vi starter på Vesterbro hos min mands søster, tager til Hellerup og spiser andesteg hos min svigerinde og slutter af med risalamande og juletræ hos os på Østerbro."

Hvilke juletraditioner har du?
"Jeg elsker at pynte op og har nu skåret det ned til seks kasser med julepynt, som kommer frem 14. november. Det er også ved at være en tradition, at jeg sælger julepynt og puder hos The Apartment fra 24. november. Og ligesom sidste år har jeg en pop up-shop i Thiemers Magasin i Tullinsgade fra 1. til 23. december, hvor jeg sælger julehalløj sammen med Fil de Fer og Holly Golightly."

LÆS OGSÅ: 13 gode værtindegaver

Hvad ønsker du dig?
"Holly Golightly har nogle flotte vaser fra Crista Seya, som er store og farverige og ligner noget fra 70'erne, og for nylig spottede jeg en lammeskindsfrakke fra Coach, som er lidt retroagtig. Jeg ønsker mig også et klippekort til en Shellac-behandling hos Silkyway og drømmer om et askebæger fra Hermès. Det skal stå fremme, når jeg holder fest."

Vaser, CristaSeya hos Holly Golightly, 4.250 kr. Askebæger, Hermès, 3.600 kr. Frakke, Coach 1941, 19.500 kr. 

Hvad er det ikke jul uden?
"Jeg går meget op i at finde så forskellige juletræer som muligt fra år til år. Et år har det måske lange, krogede grene eller to toppe, og et år havde vi et af Duplo-klodser. Der holdt vi dog ikke jul hjemme."

LÆS OGSÅ: Sådan holder Mathilde Gøhler jul

LÆS OGSÅ: "Ekskoner og eksmænd med nye børn og ægtefæller er velkomne"

LÆS OGSÅ: "Ønskesedler er forbeholdt børn, bestillingslister voksne imellem er kedelige"

Se, hvad vi ellers skriver om: Stil