Jeg foretrækker vintage-tøj
Foto: Anitta Behrendt Se Sonia Richters lækre klædeskab i ALT for damerne (nr. 31, 2011).

Jeg foretrækker vintage-tøj

Hvor holder du af at shoppe?
Jeg rejser aldrig for at shoppe, men elsker at gå i butikker, når jeg er væk fra Danmark. Jeg har været meget i Sverige de sidste par år og har fået en forkærlighed for Stockholm. Her er der virkelig mange spændende vintagebutikker. Små universer der har både tøj og mange andre inspirerende ting. Jeg fandt engang en gammel, gammel brudekjole, som jeg bare måtte eje. Den bliver ikke brugt så tit, men er en fryd for øjet og emmer af historie. Her i København er jeg især forelsket i vintagebutikken Decor, den femine og retro-agtige Edith og Ella og Urban Outfitters.

Hvad ser man dig aldrig i?
Nu er jeg jo skuespiller, så igennem mit job ser jeg mig selv i mange forskellige ting. Privat tror jeg imidlertid aldrig du får mig at se i noget fra Gucci, som jeg hurtigt synes bliver hårdt og skarpt. Og så duer jeg heller ikke til store smykker.

Har dit job betydning for din stil?
Ja, når jeg er ved at forme en rolle, så kan jeg godt have svært ved at have tøj på, som er alt for meget Sonja – og så ender jeg ofte i noget sort eller gråt, som er anonymt, og som jeg kan bevæge mig helt frit i. Det er vigtigt for mig, at min egen person ikke står i vejen med høje hæle eller forstyrrende farver. Jeg klæder næsten altid om et par gange om dagen. Og hvis jeg skal til premiere på en film, jeg selv spiller en stor rolle i, så er det svært for mig med al den opmærksomhed, så skal jeg finde en balance, hvor jeg føler mig godt tilpas, som passer til anledningen og ikke bliver alt for selvudslettende.


- Sonja er vild med at shoppe hos Edith & Ella, der har lavet hendes gule jakke. Kjolen er vintage og købt i London.- Den historiske brudekjole er fundet i en genbrugsbutik i Stockholm. Den bliver sjældent brugt, men er et af Sonjas bedste vintagefund, som hun siger.

Vild med vintage? »Tjek Maria Lucias bedste vintage fund her.Nøgleord i denne artikel: Vintage, Vintage-shop, Sonia Richter