the rachel
SPONSORERET indhold

Mød stjernefrisøren bag en af 90’ernes mest ikoniske frisurer

”The Rachel” er navnet på den ikoniske frisure, som skuespiller Jennifer Aniston udødeliggjorde i tv-serien Friends, der første gang løb over tv-skærmen i starthalvfemserne. Mød stjernestylisten bag frisuren – og få hans bedste råd.

Af: Emilie Luna Rasmussen Foto: Getty Images
25. aug. 2021 | Mode | ALT.dk

Vi stiftede for alvor bekendtskab med skuespilleren Jennifer Aniston i 1990’erne, da hun spillede rollen som Rachel Green i hitserien Friends. Her var det ikke kun hendes skuespiltalent, som hele verden fik øjnene op for – også hendes hår blev ikonisk.

the rachel frisure.jpg

Særligt den skulderlange page med etageklip, der kastede masser af volumen af sig, blev et hit. Og den har ikke set sig tilbage siden. Faktisk blev hypen så stor, at frisuren fik tilnavnet "The Rachel".

LÆS OGSÅ: Hvorfor er det her den perfekte frisure?

Og det er nok ingen overdrivelse at sige, at de fleste af os – på et eller andet tidspunkt i vores liv – har siddet i frisørstolen med et billede af Jennifer Aniston i hånden og et ønske om at erhverve sig netop dén frisure.

Mere og andet end ”The Rachel”

Med ét satte Jennifer Aniston den voluminøse page på frisurelandkortet, men hvem er det egentlig, vi skal takke?

Det er den amerikanske hårstylist Chris McMillan.

For det var ham, der førte saksen dengang, The Rachel blev til. Alt sammen for at gøre udvoksningen af det pandehår, som Jennifer Aniston havde på daværende tidspunkt, så blid og smart som muligt. Well, mission accomplished.

Og det er altså stadig ham, nå ja, og gode gener, der kan tage æren for skuespillerens misundelsesværdige hårpragt.

Den eftertragtede hårstylist klipper nemlig skuespillerens gyldne lokker hver fjerde måned, og så sørger han for, at hun plejer håret korrekt imellem hver klipning.

Ifølge Chris McMillan tager Jennifer Aniston sine hårvaske seriøst. Hun vasker altid håret to gange for at sikre, at det bliver ordentligt renset, og så holder en double-cleanse også hovedbunden ren i længere tid.

Dernæst påfører hun balsam fra rod til spids, og det er et råd, som alle bør tage til sig, mener stjernefrisøren.

"Vi putter ikke bare conditioner i hårspidserne," forklarer Chris McMillan til Vogue.com og uddyber:

“Mange tror, at det gør håret fladt at påføre conditioner fra rod til spids, men det gør det ikke.”

"Ville du putte creme i den nederste del af ansigtet og undlade panden? Nej! Vi putter creme i hele ansigtet, og conditioner er den creme – bare til dit hår. Derfor bør du gøre det samme med dit hår, som du gør med din hud,” fastslår Chris McMillan.

Anbefalet til dig