TILMELD DIG KVINDELØBET SENEST D. 30. APRIL FOR KUN 259 KR.

Jesper Høvring
Foto: Sara Skytte Jesper Høvring

Jesper Høvring om bryllupper

Jesper Høvring om drømmebrylluppet: En ting er meget vigtigere end penge

Det er ofte folk, der ikke sparer på noget, som lægger vejen forbi kjoledesigner Jesper Høvring. Men selv opfordrer han til, at man investerer tid i stedet for penge, når man planlægger sit bryllup.

Hvordan ser bryllupper ud i dag?
– Generelt bruges der ret mange penge på bryllupper. Men det er nok især de kunder, jeg ser. De skal ofte giftes på et slot eller en ø i Frankrig. Jeg ser også den diametrale modsætning, hvor folk holder bryllup hjemme i haven. Men generelt ser vi amerikanske tilstande, hvor bryllupperne bliver større og større og dyrere og dyrere, og der for eksempel er rød løber. Men så er der også skruet op for de flotte kjoler, og det synes jeg jo, er meget fedt.

Hvilke kjoler efterspørger dine kunder mest?
– Folk kommer altid ind i min butik og siger, at de vil have noget helt enkelt. De vil ikke have pufærmer eller en stor sløjfe bagpå. Men helt ærligt, det er der jo ingen, der har haft siden prinsesse Diana og Jannie Spies. Mine kunder siger også, at de ikke skal have nogen perler og sten på. Det er også okay, men de skal i hvert fald prøve mindst én kjole med perler og sten.

Hvilke bryllupper kan du selv bedst lide?
– Jeg kan godt lide det ægte. Du må aldrig prøve at skabe en slotsstemning hjemme i haven, men et bryllup med pattegris og fadøl i haven kan sagtens være fedt. Det vigtigste er, at folk gør sig umage. Man skal hellere investere tid end penge i sit bryllup. Det er fedt, når parret har gennemtænkt alle detaljerne og brugt tid på deres bryllup. Hvis du holder havefest, så drop guldstolene, og brug for eksempel lige lidt tid på at luge bedene, så det ser pænt ud.

LÆS OGSÅ: Her er den danske designer, som Disney ringer til, når de skal have designet kjoler

Hvad er det bedste bryllup, du har været til?
– Mit eget. Jeg blev gift med Lena for otte år siden. Vi holdt festen et halvt år senere, og det var et rigtigt "os"-bryllup på et slot på Fyn, som vi har et særligt forhold til. Det var faktisk ligesom at komme hjem. Først var der frokost, og det var den officielle del af dagen, og der var næsten ingen sange og taler. Bagefter var der masser af underholdning, og folk spillede kroket. Klokken 20 åbnede cocktailbaren og dansegulvet i et marokkansk loungetema, og så dansede vi konstant, mens der blev serveret seksten retter – flyvende! Det vil sige, at man kunne danse og spise samtidig. Tjenerne gik rundt og serverede, og så var der bare dans til klokken fem om morgenen.

Hvad er dit bedste råd til bruden?
– Hav altid en dansekjole klar. Det er svært at danse i en brudekjole, så hvis du har en lille, kort hvid kjole, du kan skifte til klokken et, bliver du meget glad for det. Der er også nogen, der er imod det, fordi de mener, at en brudekjole skal danses ihjel. Husk også to par sko.

Se, hvad vi ellers skriver om: Design og Bryllup