Jesper Høvring gør Disney dirty
Foto: 9PR Jesper Høvrings Alice i Eventyrland-kjole er ikke for børn.

Jesper Høvring gør Disney dirty

Designer Jesper Høvring har i samarbejde med Disney skabt en kjole inspireret af den kommende Alice i Eventyrland-film "Alice through the looking glass". Og den er ikke for børn.

Disney har efterhånden en længere tradition for samarbejder med berømte designere og brands som Opening Ceremony, kinesiske Helena Lee og engelske Giles Deacon, og under Copenhagen Fashion Week bliver endnu en designer føjet til listen. Denne gang er det haute couture-designer Jesper Høvring, som har fundet inspiration i det eventyrlige univers fra Disneys' Alice i Eventyrland-film til at skabe en helt speciel, og temmelig gennemsigtig, kjole.

Hvordan har det været at samarbejde med Disney?

– Det har været forrygende. Og med de ting, vi laver normalt laver, ligger det jo lige til højrebenet. Samtidig har jeg også været ret opmærksom på ikke at gå den helt oplagte vej. Det ville være så nemt at lave en stor lyserød prinsessekjole, men det er jo bare heller ikke særligt sjovt. Så i stedet er det blevet meget nøgent og meget lidt børnevenligt. Disney er så mange andre ting end Disney-prinsesser. Og jeg fik totalt frie hænder fra dem, så det har været rigtig sjovt.

Hvad har du så taget udgangspunkt i fra Alice i Eventyrland-universet?

– Jeg har jo ikke set den kommende film endnu, men jeg fik lov at se en forfilm. Og det er jo det her mørke Tim Burton-univers. Så jeg ville lave noget, der var mere sexet, vulgært eller vampet i det. I forfilmen var der også sådan en sommerfugl, som flakser rundt, og den blev jeg bare inspireret af. Så jeg har simpelthen lavet en pige, som står i en sværm af sommerfugle. Og de er så helt tilfældigt landet på hende, de her cirka 700 sommerfugle, så de lige præcis dækker der, hvor de skal!

Jesper Høvring har i samarbejdet med Disney skabt en helt særlig kreation inspireret af Alice i Eventyrland. Her ses en indledende skitse og nogle af de 700 sommerfugle, som er fæstnet på den meget gennemsigtige kjole. Foto: 9PR

LÆS OGSÅ: Test dig selv: Er du afhængig af at shoppe?

Hvordan har processen været?

– Det har vel taget en tre-fire måneder, vil jeg tro. Jeg mødtes med Disney i foråret, hvor vi bare talte om, at det kunne være sjovt at lave noget på et tidspunkt. Og så ringede de senere og spurgte, om jeg ville lave et dansk bidrag til det her. Jeg var med på det med det samme – jeg tænkte, at det ville være virkelig sjovt at prøve. Vi har jo bare fået lov til at gå amok.Vores kjole er blevet pivgennemsigtig – Disney var også en lillesmule bekymrede for, om den var for nøgen. Det er ét lag hudfarvet tyl, og så har vi broderet 700 sommerfugle på enkeltvis i fem forskellige blålige nuancer. De er alle sammen broderet på, mens modellen havde kjolen på. Så er de blevet syet fast, og til sidst er der strøget rhinsten ud over det hele. Så det er virkelig håndarbejde! Og den er så fin, når den er på.

Hvordan har det her samarbejde adskilt sig fra den måde, du normalt arbejder med kjoler på?

– Jeg har ikke skullet forholde mig til nogen i den her proces: Jeg skal ikke forholde mig til en modepresse, som skal vurdere, om det er moderne eller ej, jeg skal ikke forholde mig til en brud eller til en kunde, som skal have den på til en særlig fest. Jeg skal bare lave noget, der ser godt ud på en model, der ikke engang skal kunne gå i den. Det er som at lave et stykke kunst. Den skal ikke have nogen funktion, bare stå og se godt ud. Det er da fantastisk!

LÆS OGSÅ: Guide: Syv modeuge-events som ikke kun er for branchefolk

LÆS OGSÅ: Foråret nærmer sig: 12 lyse items til din garderobe

LÆS OGSÅ: Modens 7 vidundere: Her er din garderobes uundværlige items