Karl Lagerfeld
Foto: Getty Images

Karl Lagerfeld død

Karl Lagerfeld er gået bort

Den 85-årige chefdesigner for Fendi, Chanel og sit eget mærke, Karl Lagerfeld, modelegenden Karl Lagerfeld er gået bort.

Efterhånden er det ingen hemmelighed, at vi absolut e-l-s-k-e-r Karl Lagerfeld. Det skyldes ikke kun, at han altid har været fast besluttet på, hvad han vil, og hvad han ikke vil, men også fordi han virkelig var den bedste og den eneste, der kunne komme afsted med alt fra at bygge et supermarked op omkring en præsentation af en ny kollektion til at lave Grand Palais om til en strand med ægte bølger.

LÆS OGSÅ: Her er Karl Lagerfelds bedste citater igennem årene

Chanel, Fendi og det eponyme mærke Karl Lagerfelds chefdesigner har tidligere nægtet at afsløre, præcis hvor gammel han var, men da en dåbsattest for nylig blev fundet med årstallet 1933, var katten og Karl Lagerfelds virkelige alder ude af sækken. Og i dag melder den franske avis, Le Figaro ud, at han desværre er gået bort.

Karl Lagerfeld, der er kendt for sine ofte kontroversielle udtalelser om alt fra mode til politik, var et af modeverdenens største og mest velansete modeikoner, som i en alder af 85 år stadig designede for hele to modehuse og sit eget mærke, Karl Lagerfeld.

Rygterne om, at den tyskfødte mand snart ville træde ned fra Chanel-tronen, startede allerede i januar i år, hvor vi oplevede Chanels Haute Couture-show i byernes by, Paris. Her kom Lagerfeld nemlig ikke ud og takkede efter et veloverstået show, da han ifølge en talsperson var udmattet. Og nu rammer nyheden om, at den højtelskede mand er død i en alder af 85, så alverdens forsider. 

Hvil i fred, Karl Lagerfeld – vi vil savne dig.

Karl Lagerfelds karriere

  • Tyskfødte Karl Lagerfeld begyndte at arbejde som assistent for designer Pierre Balmain i 1956, og arbejdede senere for Jean Patou, Chloé, Tiziani, Isetan, Ballantyne, Charles Jourdan, Eve Stillman og Diesel.
  • Karl Lagerfeld har designet for Fendi siden 1965 og Chanel med stor succes siden 1983. Siden 1974 har han desuden haft sit efter mærke, Karl Lagerfeld, der er gået igennem flere transformationer i løbet af årene.
Se, hvad vi ellers skriver om: Design, Modeuge og Stil