Lækker vintage på Instagram

Foto: Getty Images Denne artikel er sponsoreret af: Klaeder 2., iblamelulu, Kawaii Vintage, Miomio vintage, MorfarsMoustache.dk & Veras

Lækker vintage på Instagram

Vintagetøj og- interiør har længe været populært både i Danmark og resten af verden. Secondhand tøj, interiør og møbler har kant og personlighed, og så er vintage med til at stoppe ”køb og smid væk-kulturen”.

Særligt tøjbranchen belaster miljøet, og dette har været under stor kritik de seneste år. Derfor har både kunder og virksomheder et særligt ansvar for at ændre kulturen til mere miljøvenlige vaner.

Og med vintage kan vi alle være med til at sikre et mere cirkulært forbrugsmønster.

Vi har samlet en række spændende vintage-profiler på Instagram, som kan inspirere til at udvide garderoben med fantastisk secondhand-tøj.

Klaeder 2. Hand luxus - Nyere 2. hand til kvinder og børn

iblamelulu - Eksklusive 2. hand Designer Brands

Kawaii Vintage - Second-hand fra Japans kvalitetsbevidste modescene

Miomio vintage - Genbrug med kant og charme

MorfarsMoustache.dk - Vintage fra fortidens mange trends

Veras - Cirkulært tøjfællesskab

Nyere 2. hand til kvinder og børn

Klaeder 2. hand luxus er fyldt med nyere 2. hand varer til kvinder og børn.

Tøj, sko og accesories tages i kommision fra kunder over hele landet, og sælges videre til skarpe 2.hand priser. Udvalget er kurateret af butikkens ejer Sarah, ud fra at tøjet skal være af høj kvalitet, spændende og i gode farver, snit og materialer. 

Mærker som f.eks. GANNI, Stine Goya, Moncler, Aiauy, Baum und Pferdgarden, WoodWood og Isabel Marant sælges fra Instagram og webshopså hele landet kan være med. 

Og ellers er den store hyggelige butik på Nordre Frihavnsgade på Østerbro med både børne- og voksenafdeling altid et besøg værd.

Eksklusive 2. hand Designer Brands

Hos iblamelulu sælger de ud af folks private garderober med udgangspunkt i designermærker. Det meste tøj er pre-loved/2. hand fashion, men du vil også kunne finde helt ubrugt tøj, som kan skyldes fejlkøb med mere.

De får løbende nye varer, så derfor bør man kigge forbi iblamelulu.com jævnligt. De forhandler varerne både online, samt i deres fysiske butik på Frederiksberg.

Det er ikke alle varer, der bliver sat til salg på nettet, så kig endelig forbi deres hyggelige butik, hvor der vil være mulighed for at finde endnu flere skønne ting.

Du kan også tilmelde dig deres nyhedsbrevet på iblamelulu.com, så du holder dig opdateret med de seneste nyheder. Læs mere om dem, og hvordan du køber en vare, på iblamelulu.dk.

Second-hand fra Japans kvalitetsbevidste modescene

@kawaiivintage_cph træder du ind i et univers af second-hand designer tasker, valgt personligt fra Japans kvalitetsbevidste modescene. Bæredygtigt, og til en fordelagtig pris, finder du pre-loved designer tasker fra brands som Louis Vuitton, Dior og Prada.

Til gavn for den enkelte – og til glæde for miljøet.

Hos Kawaii Vintage kan du både blive inspireret af klassiske styles og finde din drømmetaske – the vintage way.

Genbrug med kant og charme

Hos Miomio vintage brænder de for en mere bæredygtig livsstil. De puster liv i gamle møbler, fordi det giver mening for dem at genbruge, og fordi de foretrækker vintagemøblernes unikke kant og charme.

Miomio vintage er en familievirksomhed, som holder til på Tammestrup Gods ved Skanderborg. Her bor de og istandsætter gamle møbler i deres værksted og pakker deres bæredygtige varer til deres webshop miomiovintage.dk

Hos Miomio vintage bruger de lang tid på at finde og istandsætte vintagemøbler i god kvalitet og med fine detaljer. De genbruger så vidt muligt alt, og istandsætter og maler udelukkende med miljø- og sundhedsvenlig produkter.

Deres nyistandsatte karlekammerskabe, kommoder og meget mere er alle "one of a kind", ligesom deres interiørvarer er unikaer syet af smukt vintagestof fra indiske sarier, som, efter at være blevet brugt i mange år, bliver syet om og får nyt liv som puder, tæpper, tasker og madrasser. Alt sammen for ikke blot at smide ud og købe nyt, men i stedet støtte en mere bæredygtig indretning og livsstil.

Vintage fra fortidens mange trends

MorfarsMoustache.dk tilbyder et bredt og spændende online-sortiment af originalt vintagetøj fra perioden 1940-2000.

webshoppen kan du boltre dig i fortidens mange forskellige trends og på den måde skabe din helt egen unikke stil. Med mere end 300 nye varer på webshoppen hver måned, kan du gå på online skattejagt, når det passer dig – endda med ekstra god samvittighed, da konceptet bygger på miljøvenlighed.

Bag MorfarsMoustache.dk står tre vintage-entusiaster, der ønsker at give dig en god og personlig købsoplevelse, så du kan føle dig tryg, når du handler genbrug.
Følg @morfarsmoustache og bliv inspireret af deres spændende vintage-univers.

Cirkulært tøjfællesskab

Hos Veras skaber du let din egen personlige garderobe af brugt, unikt tøj.

Veras er et kvindedrevet cirkulært tøjfællesskab, hvor du let skaber din egen personlig garderobe af brugt, unikt tøj og bekæmper tøjspild. Alt tøj i Veras kommer fra private, danske garderober, alt er kvalitetssikret og intet går til spilde.

Afleverer du dit eget brugte tøj til fællesskabet, får du gratis udbetalt rabatpoint upfront, som giver 50% rabat på alt tøj i Veras. Du kan også alene købe fra fællesskabet, så tøjets historier lever videre gennem dig og din personlige stil.

Veras er skabt af Rebecca Vera og har siden 2016 revolutioneret tøjindustriens “brug-og-smid-væk”-kultur med deres #veravolution, som du kan blive en del af på @verasvintagedk

Se, hvad vi ellers skriver om: Vintage, Bæredygtighed og Shopping