Giv et blad i julegave. Eller forkæl dig selv med en skøn julegave. Priser fra 149 kr.

Lydia Ko: ”Det har gjort, at jeg er vokset ikke blot som spiller, men også som menneske”

På tværs af brancher og verdener findes der et mål, der er nemt at oversætte: at udmærke sig. Rolex har i generationer været synonym med den store bedrift – noget man har opnået gennem en dedikeret indsats og en beslutsomhed om hele tiden at blive bedre – og det gør, at Rolex' samarbejde med ambassadører fra en række forskellige områder føles helt rigtigt. I vores fortsatte samarbejde med Rolex kigger vi på disse exceptionelle kvinders fantastiske færd.

I en alder af bare 19 år har golfspiller Lydia Ko ramt et niveau så sjældent set i spillet, at man skulle tro, hun tog det enormt seriøst. Men golfens bedste putter ønsker faktisk bare at have det sjovt – alt i mens at hun laver så mange ”birdies” (at spille 1 slag under hullets par, red.) som muligt. I partnerskab med Rolex undersøger vi Kos rejse sammen med andre exceptionelle kvinder.

LÆS OGSÅ: Sylvia Earle: ”Mine forældre døde for mange år siden, men de er her stadig”

Mød Lydia Ko

"Golf er ikke kun en stor del af min karriere, det er også en væsentlig del af min personlige udvikling. Man siger, at vidunderbørn kommer og går hurtigt, så jeg forsøger at føle mig heldig over alt det, jeg har oplevet indtil nu, i stedet for at tænke over, hvad der måtte ske i fremtiden."

Om sin tidlige start:

"Jeg fik mine første lektioner i stueetagen i en lejlighed, hvor de i kælderen havde sådan en indendørs bane, hvor man slår bolden mod en lille skærm. Det var et sted, hvor mange kom efter arbejde for at slå nogle bolde – så jeg var altid omgivet af mennesker, der var meget ældre end mig selv."

Om at vokse op som professionel:

"Inden for golf siger vi, at alder blot er et tal. Jeg startede på golf-touren, da jeg var 16. Det at være med på touren har hjulpet mig med at få et perspektiv, der er anderledes end en 19-årigs og mere som en 25-årigs. Det har gjort, at jeg er vokset ikke blot som spiller, men også som menneske."

Om at være rollemodel:

"Det er fantastisk at høre en fan sige, 'Du er den bedste putter i verden,' men det største, jeg kan få at vide, er, 'Du er min rollemodel.' Vi forsøger ikke kun at spille det bedste, vi kan, men også at gøre en forskel på vores tour og for kvinderne på touren. Der har været så mange fantastiske rollemodeller gennem tiden, som har gjort touren til det, den er i dag."

Om livet uden for golfsæsonen:

"Jeg rører slet ikke mine golfkøller. Når jeg vender tilbage, ved jeg, at jeg er mere rusten, end da jeg stoppede, men jeg gør det, så min krop kan komme sig fysisk. Også mentalt er det rigtig vigtigt at koble af. Jeg træner lidt og rejser med mine venner. Det er på de tidspunkter, at jeg lever livet som mennesket Lydia Ko i stedet for golfspilleren Lydia Ko."

Om at trække sig tilbage som 30-årig:

"Jeg vil gerne trække mig fra touren, mens jeg stadig spiller godt, ikke fordi jeg ikke længere kan være med, så 30 er bedre end 29. Dette er mit fjerde år på turen, hvilket betyder, at jeg til den tid vil have spillet i 15 år. Det er rigeligt."

Om det vigtige ved af at kunne slappe af:

"Folk siger, at jeg har det alt for sjovt. Golf er kendt som en meget seriøs sport. Et af mine store mål er at blive ved med at have det sjovt og være positiv. Jeg holder fokus på slaget, når jeg er ved at slå til bolden, men derudover forsøger jeg bare at nyde det hele så meget som muligt. Mit grin er ret højt, så alle kan høre, når jeg griner."

Om at finde en balance:

"Det er meget vigtigt at finde en balance mellem golf og det liv, jeg har ved siden af. Det er derfor, jeg elsker at være sammen med mine venner, se tv og gå i biografen. Så har man ikke tid til at tænke over, hvad der skal ske. Jeg vil forsøge at være i nuet."

Om at være nr. 1 i verden:

"Når vi står på banen, er vi alle golfspillere, der forsøger at gøre vores bedste. Bare fordi jeg er nr. 1 i verden, betyder det ikke, at jeg også vinder hver uge. Det handler i højere grad om hele tiden at forsøge at holde mig til i toppen. Jeg forsøger at lave så mange birdies som muligt og spille det bedste, jeg kan."

Se, hvad vi ellers skriver om: Kvinder du skal kende og Karriere