TILMELD DIG KVINDELØBET SENEST D. 30. APRIL FOR KUN 259 KR.

Marie Sand
Foto: Nikolaj Thaning Rentzmann Ild i pejsen og rødvin i glasset. Julen er ren hygge hos Marie Sand.

Marie Sand: Sådan fejrer jeg jul

Marie Sand: “Den tradition vil jeg gerne genoptage, hvis vi er så heldige at få en hvid jul”

Marie Sand, 37, PR Manager hos Sand Copenhagen starter julehalløjet med et glas rødvin, køber gaver i Londons lyskædehav, og håber på hvid jul og et fakkeloptog i sneen.

Hvad betyder julen for dig?
– Jeg elsker julen, især efter jeg er blevet mor. Nu er det frem med alle de gamle traditioner, jeg selv er vokset op med.

Hvad er dit dyrebareste juleminde?
– Da jeg fødte vores datter Coco for næsten 10 år siden. Hun er født 22. december, så den jul var vidunderlig og meget anderledes.

Hvad kan ikke undværes juleaften?
– Et juletræ, der når helt op til loftet, med levende lys, en tur i kirke, mens anden er i ovnen, og min mors hvide gløgg.

Har du en anderledes tradition?
– Da jeg var lille, havde vi en jul med rigtig mange gæster. Efter maden gik vi i fakkeloptog til en smuk sneklædt park i nærheden, hvor min far havde gemt champagne, som vi drak, mens vi sang julesalmer med levende lys i snelandskabet. Den tradition vil jeg gerne genoptage, hvis vi snart er heldige at få en hvid jul!

Hvad fylder du maven med i december?
– Når det kommer til julemenuen, er vi meget traditionelle. And og flæskesteg med alt, hvad dertil hører. Efter vi selv er begyndt at holde juleaften, er det altid mig, der laver julemaden, men sovsen lader jeg min mor om. Så står vi i køkkenet og får et hyggeligt glas rødvin, inden det hele går løs.

Hvad vil du gerne finde dit navn på under træet?
– Jeg har endelig fået huller i ørerne i en alder af 37. Så øreringe står højt på ønskelisten, især nogle lange og smukke i guld fra Marlene Juhl Jørgensen.

Hvor shopper du julegaver, og hvornår går du i gang?
– Vi har en familietradition, hvor vi tager til London i december på julegaveshopping. Det er verdens hyggeligste by ved juletid, og det er en stor oplevelse at gå rundt i Liberty, Selfridges og Harrods og finde gaver.

Se, hvad vi ellers skriver om: Interview og Jul