Marlene Bernth

Foto: Privat & PR. Skønhed ifølge Marlene Bernth.

Skønhed ifølge...

"Kvinder, der føler sig veltilpas i sig selv – uanset alder – er smukkest"

Marlene Bernth er ekspert udi sofistikeret boligindretning, men når det kommer til skønhedsprodukter, er hun selv puritaner. Hun nyder sin alder, sit naturlige grå hår og mest af alt at rejse i Italien, hvor livet er smukkere end noget andet sted.

Min morgenrutine... er ikke eksisterende. Jeg har desværre for travlt til at opretholde faste rutiner, så min morgen består af meget simple ting som at bade, vaske og rede håret samt bruge min ansigtscreme med faktor i fra Kiehl’s eller min nærende creme fra Embryolisse. Hvis jeg tager mig tid til al pleje min hud, så betyder det, at jeg har god tid. Tid er for mig en luksus.

Min makeup bliver lagt... når jeg sidder i bilen. Jeg bruger fakisk så lidt som en neutral øjenskygge og en læbepomade.

Den bedste duft for mig... mit vasketøj, som dufter af Italien. Så det er det, der giver mig min duft. Parfume har jeg aldrig brugt.

Det bedste skønhedstip, jeg nogensinde har fået... fik jeg af min fodterapeut, som har anbefalet mig at bruge en husholdningssvamp i badet. Det kan holde ens hæle flotte hele året rundt.

Hvis jeg kunne give mit teenage-jeg et skønhedsråd, så ville det være... at vaske min hud med en hårdt opvredet vaskeklud uden noget sæbe på – kun kogende vand. Det er det, som jeg gør i dag.

Den alder, jeg har nu, er... uden betydning – for mig. Jeg har altid syntes, at kvinder, der føler sig veltilpas i sig selv – uanset alder – er smukkest, og derfor er det ikke afgørende, hvilken alder man har. Jeg har bare først nået min egen ”ubetydelige” alder nu med de folder og rynker og grå hår, der følger med. Jeg skulle åbenbart nå til et grænseland mellem at være både lidt ung og lidt gammel, før jeg kom dertil. Jeg nyder især, at mit hår er ”naturligt”, og jeg nyder det nok, fordi jeg mest af alt bare føler, at jeg er ”mig” med det.

Nutidens skønhedsideal er... at sundhed kommer indefra. Mad er vigtigt, væske er vigtigt, søvn er vigtigt, styrkelse af musklerne er vigtigt. Meditation og mental sundhed er vigtigt; at få renset ud i dårlige tanker og få styr på roderiet er vigtigt. Sundhed er forbundet med en speciel livsstil, og nutidens idealkvinde er først og fremmest sund. Jeg lever bestemt ikke op til det, men jeg ryger ikke og lever forholdsvist sundt, da jeg ikke drikker en eneste dråbe alkolhol og bliver søsyg af en enkelt øl. Og så går jeg ture med min hund. Jeg tænker over, om jeg har fået mine vitaminer naturligt, og jeg sørger for at supplere med kosttilskud, som man bør i min alder.

Jeg føler mig smukkest, når... jeg er i Italien. Italien omfavner min sjæl. Min søster og jeg har tit talt om, at der må vi havde levet i et tidligere liv, for vi er lidt anderledes i det land, end når vi er herhjemme; vi er meget mere afslappede. Vi har rejst mange år til Milano på forretningsrejser og har haft styrtende travlt, men til trods for det, har vi alt i alt en lavere puls dér end herhjemme.

Marlene Bernths favoritter: 

marlene bernth 7.jpg

Hverdagsfavorit 

Økologisk vaskemiddel, Nuvole, 80 kr.

marlene bernth 5.jpg

De 100 strøg

Jeg plejer mit hår med en kam om morgenen i vådt hår, og så min Mason Pearson-børste om aftenen i tørt hår. Jeg prøver at børste mit hår med 100 strøg hver dag. Popular Hairbrush, Mason Pearson, 1.295 kr.

marlene bernth 10.jpg

Keep it simple 

Jeg har ikke tid til de store hudplejerutiner, men jeg bruger en god ansigtscreme hver dag. Lait Creme Concentre, Embryolisse, 190 kr.

marlene bernth 8.jpg

Den multifunktionelle læbepomade 

Min læbepomade fra Glossier heler læber, der sprækker, og så er den faktisk også god til neglerødder. Ultralip, Glossier, 130 kr.

marlene bernth 1.jpg

Uundværlig håndcreme 

Jeg kan bare ikke leve uden denne håndcreme. Den er den eneste creme, der kan holde mine hænder bløde og fri for sprækker. Specielt i denne tid, hvor jeg spritter og vasker hænder ofte. Jeg har en i bilen, i tasken og derhjemme. Ultimate Strength Hand Salve, Kiehl's, 180 kr.

marlene bernth 2.jpg

Viskelæder til huden 

Hvis min hud slår lidt ud eller driller, bruger jeg en Mac-concealer. Der skal kun en lille klat på, og så forsvinder alle synlige tegn. Concealer, Mac, 180 kr.

Dette foto er smukt for mig, fordi …

marlene bernth 3.jpg... det er taget lige efter, at jeg klippede mit meget lange hår af for at imødekomme mit nye mål: nemlig ikke at farve mit hår. Her er jeg gråhåret og glad for mit valg.

Om Marlene Bernth:

Marlene Bernth, 47, er en af Danmarks måske mest stilsikre kvinder udi indretning og interiør. Hun har for nyligt åbnet livsstilsbutikken Nuvole og er derudover indretningskonsulent i eget firma, BernthOlsen. Marlene er mor til tre drenge på 11, 13 og 18 år.

Se, hvad vi ellers skriver om: Skønhed ifølge..., Skønhed, Hud, Hudpleje og Makeup