Med på strikkebølgen: Her er 6 garnbutikker, du skal kende

Foto: Getty images Denne artikel er sponsoreret af: Bruun Strik, Garnista, Sysleriget, Garnspecialisten, Livini & Yarn by Sanders - håndfarvet garn.

Med på strikkebølgen: Her er 6 garnbutikker, du skal kende

Er du en hærdet garnkender? Eller drømmer du om at begynde din strikkekarriere i dag? Så tjek de her 6 garnbutikker ud, der giver god inspiration og råd til dit næste kreative projekt.

Strikketøj hører sig ikke kun til vinterdyner og hygge foran pejsen. Du kan også tage det med ud i solen, sidde på en bybænk, et picnictæppe, til et foredrag eller på en café og strikke derudad. Men hvor skal du begynde? Her er 6 garnbutikker, du skal kende!

Bruun Strik - Hjælp til nybegyndere og garvede

Garnista - Garn med omtanke

Sysleriget - Håndfarvet garn

Garnspecialisten - Overskudsgarn til lave priser

Livini - Personlig passion for garn

Yarn by Sanders - håndfarvet garn - Specialister i unikafarver

Bruun Strik: Hjælp til nybegyndere og garvede

Hvis du heller ikke kan få nok af garn, så tag til Bruun Strik på Frederiksberg og del din passion med de kompetente kvinder bag disken. Sæt dig i en af sofaerne med dit strikketøj eller gå på opdagelse i den lyse og rummelige butik.

Alberte Bruun åbnede Bruun Strik i 2020, og har siden haft fokus på garn i høj kvalitet og hjælpsom vejledning. Her prioriteres tiden til at hjælpe nybegyndere såvel som garvede strikkere i gang med det næste projekt.

Er man ikke i nærheden af Frederiksberg, kan man heldigvis udforske webshoppen og få Bruun Strik leveret til hoveddøren.

Garnista: Garn med omtanke

Går du op i garn og tilbehør, der honorerer kærligheden for økologi, dyrevelfærd og bæredygtighed? Så besøg Garnista, som har styr på ret og vrang. Garnista er din nøgle til en verden fyldt med lækkert uldgarn, eksempelvis Bio Shetland og Semilla Melange, som begge er GOTS certificeret. Forkæl dine pinde med materialer, der holder dine bæredygtige masker på plads.

Garnista fører ligeledes lækre produkter fra spændende mærker som Sissel Edelbo, Hammershus Fairtrade og Mama Garn & Uld.

Karina, som er Garnistas stifter og garnguru, taber aldrig tråden, når det handler om at sikre sine kunder den bedste kvalitet til konkurrencedygtige priser.

Sysleriget: Håndfarvet garn

Vil du strikke med håndfarvet garn? Hos Sysleriget har de specialiseret sig i at lave håndfarvet garn i høj kvalitet. Med fokus på de små detaljer skaber Malene og Sidsel unikt garn i en bred vifte af farver, der giver det særlige og personlige touch til en hjemmestrikket sweater, som skal holde i mange år.

Syslerigets garn kan købes både i deres webshop, hos forhandlere og fra deres lille, hyggelige butik i Risskov ved Aarhus, hvor de også har værksted.

På Syslerigets Instagramprofil kan du finde inspiration til strik med håndfarvet garn og få et lille indblik i den farverige hevrdag.

Garnspecialisten: Overskudsgarn til lave priser

Som en af de første i branchen sætter Garnspecialisten fokus på at reducere garnspild.

Garnspecialisten.dk er en webshop med et bredt sortiment af garn og tilbehør. Ved udelukkende at forhandle overskudsgarn fra tekstilindustrien, gør de det muligt at vælge garn med et mindre miljøaftryk. Samtidig garanterer de markedets laveste priser.

Hos Garnspecialisten finder du blandt andet prisvenlige garnalternativer til PetiteKnits opskrifter, lækkert garn til farvning og garn på cones, som er lige til at smide i tufte- eller strikkemaskinen.

Sortimentet forandrer sig hyppigt og partierne kan være hurtigt udsolgt, så hold øje med garnudvalget eller besøg Garnspecialisten i Kokkedal.

Livini: Personlig passion for garn

Søger du en garnbutik, hvor det personlige er i fokus? Besøg ’Livini - Garn og tilbehør’, som er drevet af passion for garn, strik og inspiration.

Line, som er ejer virksomheden, åbnede webshoppen i april 2021, og året efter blev forretningen udvidet med en fysisk butik i Vig. Line er selv at finde i butikken, da hun elsker at strikke og at inspirere andre med sine idéer og strikkeprojekter.

Line vil gerne inspirere de besøgende til at gøre deres næste strikkeprojekt personligt. For når du strikker selv, kan du vælge lige de farver og fibre, du bedst kan lide.

Udover garn har Livini et pænt udvalg i strikkepinde, opbevaring og andet tilbehør til strik.

Yarn by Sanders - håndfarvet garn: Specialister i unikafarver

Elsker du farver? Yarn by Sanders er et lille garnfarveri, som specialiserer sig i unikafarvninger. Alt indfarves i små batches, og oftest vil farven ikke blive genskabt. Så den farve du køber, vil du ikke kunne finde hos andre. Garnerne er nøje udvalgt efter blødhed og er af høj kvalitet. Hvert enkelt fed har fået flere timers kærlighed fra farvningsprocessen starter, og til det sendes ud.

Håndfarvet garn kan pifte selv den mest kedelige, glatstrikkede raglansweater op. Så elsker du glatstrik, men vil du gerne have et anderledes udtryk, så er håndfarvet garn fra Yarn by Sanders et godt bud.

Se, hvad vi ellers skriver om: DIY, Strik og Instagram