Topmodel Olivia Vinten

Foto: Getty Images Da modelsitet Models.com skrev hende på listen over Top Newcomers i 2019, var det med ordene: "Everyone with eyes could tell you that Olivia Vinten was sure to be a sensation."

Olivia Vinten: "Prisen for alt det skøre og sjove er et liv uden rutiner"

Modellen med den smukke hårpragt, Olivia Vinten, 20, kan allerede bryste sig af et imponerende kundekartotek bestående af Burberry, Marc Jacobs, Etro, Off-White og Jacquemus og er på rekordtid blevet et af modebranchens mest lovende navne. Mød hende her til en snak om stort og småt.

Hvad er det første, du gør, når du vågner om morgenen? 

“Jeg bliver som regel liggende lidt og gennemgår den forestående dag. Jeg er ret forvirret om morgenen, så det er rart at tage mig tid til lige at sætte tankerne i system. Derefter finder jeg min telefon frem og tjekker ind i cyberspace.”

Hvad er det bedste ved modellivet? Og det værste? 

“Det bedste er i virkeligheden også det værste. Livet som model er på mange måder en fantasiverden. Du flyver verden rundt og møder mange forskellige mennesker. Du ved aldrig, hvor du er om to uger, og før du får set dig om, befinder du dig pludselig i de skøreste situationer med mennesker, du kun har kendt i få timer. Det er på mange måder smukt og givende, især hvis du giver dig hen, overlader dit liv til tilfældighederne og den manglende struktur og forstår at nyde de sjove fester, oplevelser og fantastiske bekendtskaber, som følger med. På den anden side kan det også være stressende aldrig at have indflydelse på, hvordan din kalender ser ud og aldrig rigtig være i stand til at planlægge dit liv. Prisen for alt det skøre og sjove er et liv uden rutiner.”  

LÆS OGSÅ: Stephanie Gundelach: “Jeg spår den lang levetid i mit klædeskab”

Hvad er det vildeste, du har oplevet som model?

“At gå show for Burberry og skyde modeserier til Self Service Magazine med Mario Sorrenti og British Vogue med Craig McDean.” 

Hvad vil du lave, når du er færdig som model?

“Studere. Jeg har endnu ikke besluttet mig for, hvad det skal være, men det bliver noget, der involverer at hjælpe, rådgive og/eller undervise andre mennesker.”

Hvad ville du være, når du blev stor, som barn?

“Jeg ville rigtig gerne arbejde som kassedame i Netto. Når mine forældre spurgte mig hvorfor, svarede jeg, at det da måtte være klart for enhver: “Det er jo dem, der får alle pengene fra kunderne!”

Hvad var du virkelig god til som barn?

“Jeg var rigtig god til at blive fornærmet. Hvis mine forældre så meget som hævede stemmen over for mig, vendte jeg om på hælene og spærrede mig inde på mit værelse i flere timer, hvis ikke dage.” 

Hvad er det bedste råd, du har fået af din mor?

“Jeg tror aldrig, at hun har sagt det direkte til mig, men min mor har altid statueret et godt eksempel på at stå op for sig selv, kende sit værd og træde i karakter, hvis nogen går over stregen.”  

Hvad optager dig lige nu?

“Jeg er meget optaget af konfliktmægling og forhandlingsteknik og er lige gået i gang med at læse bogen Never Split the Difference: Negotiating As If Your Life Depended On It, der er skrevet af Chris Voss, som er tidligere gidselforhandler hos FBI. Det er et vanvittigt spændende emne.” 

LÆS OGSÅ: Josephine Skriver: ”Hvis der er én ting, jeg kæmper for, er det retten til at elske den, du elsker”

Hvilken bog ligger på dit natbord?

“Synchronicity af Carl Gustav Jung (schweizisk psykiater og grundlæggeren af den analytiske psykologi, red.). Jeg er ikke særlig langt, da det er tung læsning.” 

Hvilken sang lytter du til på repeat?

“Rehab (Winter In Paris) af Brent Faiyaz og Guilty By Suspicion af Donell Jones.” 

Hvilken sang får dig altid på dansegulvet?

“Naughty Ride ft. Major Lazer af WizKid og Ye af Burna Boy.”

Hvad laver du dagen derpå?

“Af uransagelige årsager er jeg altid ret aktiv. Som regel vågner jeg tidligt og går enten i gang med praktiske gøremål eller mødes med nogle venner til en kop kaffe og en bolle med ost.” 

Hvad laver du om søndagen?

“Det er søndag i dag, og jeg er netop blevet færdig til fitting hos Burberry (vi interviewede Olivia Vinten under modeugen i London, red.), som jeg skal gå show for i morgen. På en helt almindelig søndag hænger jeg ud i København, typisk i selskab med mine tre bedste venner, mens vi snakker om livet og ryger cigaretter.”

Hvad er din dårligste vane? 

“Rygning.”

Hvad er din guilty pleasure?

“Alt, der er sødt. Jeg er sød tand-typen. Når jeg er i Danmark, er chokolademandler med lakridspulver mit go to. Jeg er generelt stor fan af chokolade.” 

Hvad har du altid med, når du rejser?

“Hørebøffer fra Bose, notesbøger og en diktafon.” 

Hvilken podcast hører du lige nu?

“Jeg lytter rigtig meget til Other People’s Lives, som beskæftiger sig med forskellige mennesker, og hvordan de vælger at leve deres liv. Derudover hører jeg Her Går Det Godt, fordi Esben Bjerre og Peter Falktoft bare er for optur. Jeg elsker deres intellektuelle humor!”

Hvad er dit signaturoutfit?

“Enten mit grå joggingsæt fra Fruit of The Loom eller et oversized suit.” 

Hvem er din yndlingsdesigner?

“Jeg er glad for Simon Jacquemus (grundlægger af og kreativ direktør i Jacquemus, red.). Han laver ganske enkelt smukke ting, der er unikke og i god kvalitet helt ned i detaljen. Derudover er han den eneste designer, der nogensinde ville kunne klemme mig ned i en kjole, som jeg rent faktisk ville gå med. Jeg går aldrig i kjole, men forleden arbejdede jeg endnu engang for Jacquemus og må bare sige “Daaamn the dresses hit differently!” Så smukke!” 

Hvad er dit bedste skønhedstip?

“Drik en masse vand, spis grønt, træn, og sørg for at fugte både hår, ansigt og krop med olie.” 

Hvilke tre produkter kan du ikke undvære?

“Jojobaolie, deodorant fra Biotherm og tandpasta. Jeg er især glad for Colgate, men hvis bare de skummer, går andre også an.”  

LÆS OGSÅ: Cora Sheibani: "Den er billig, men den er det bedste, du kan få, hvis du vil have stærke negle"

Hvad gør du ved dit hår?

“Faktisk gør jeg ikke særlig meget ved det. Af og til bruger jeg en arganolie, og så vasker og reder jeg det, når der går lige meget dreadlocks i det.”  

Hvad er det største turn on?

“Ambition. Desuden værdsætter jeg et stort hjerte, der forstår at sætte sit eget ego til side og være kærlig og hjælpsom over for andre mennesker. Det er også utrolig attraktivt, når folk er ydmyge omkring, hvad de laver og har opnået i livet. En pralehals er ikke noget for mig.”  

Hvad er dit yndlingsord?

“Forleden stiftede jeg bekendtskab med ordet napicito, der er optursslang for at tage en lur.”

Hvad er det mest irriterrende ved dig? 

“Jeg er enormt vægelsindet og stædig. Noget, der kan være særligt anstrengende for mine venner og familie, har jeg ladet mig fortælle.” 

Hvad får dig til at grine?

“Jeg har meget let til latter. Jeg synes, at rigtig mange menneskers humor er sjov, særligt min egen, men det er jeg nok alene om.”  

Hvad skulle dit sidste måltid bestå af?

“Til forret ville jeg spise en blækspruttesalat fra God Save the Food i Milano. Hovedretten skulle bestå af forskellige ting fra min yndlingsrestaurant i Paris, Miznon, heriblandt ovnbagte søde kartofler og pitabrød med falafel. Jeg kunne også godt tænke mig en grøn karry med tofu on the side. Til dessert ville jeg spise en karamelkage, som man altid kunne købe i kantinen på min gamle folkeskole og en plade hvid chokolade med lakrids fra Irma.” 

Hvad står der om dig i din blå bog fra gymnasiet?

“Olivia har absurd stort hår, spiser altid pomelo og er typen, der har Mat A. Om 10 år er hun neuropsykolog, bor i Trørød og har sommerhus et sted i Asien.”

Se, hvad vi ellers skriver om: Livsstil, Kvinder du skal kende, Interview og Model