sponsoreret indhold
Næsten 50 % unge piger manipulerer deres billeder online*
SPONSORERET indhold

Næsten 50 % unge piger manipulerer deres billeder online*

Livet på de sociale medier kan være benhårdt. Influencere, kendte og andre, de unge ser op til eller bliver inspireret af, bruger ofte filtre, redigerer billeder og fremstiller deres liv rosenrødt og fejlfrit. Det presser de unge til at manipulere deres egne billeder for at følge med – især de unge piger.

11. aug. 2022 | Mode | Dove

Flere og flere unge døjer med lav selvtillid og lavt selvværd. Følelser, der i vid udstrækning kan henføres til det massive pres, de får fra flere sider – familie, venner, klassekammerater, tv, blade og sociale medier. For at være en succes skal man have 12 i alle fag, bo det rigtige sted og se ud på en bestemt måde. Alt sammen faktorer, der påvirker og stresser.  

De sociale mediers rolle

De sociale medier viser kun et øjebliksbillede, men opfattes af mange unge som den ægte vare, som sandhed. Så når solen altid skinner, og udseendet altid er snorlige, afkoder de unge piger det som standard – et liv, de gerne vil leve og et ideal, de gerne vil leve op til. Og med alle de digitale værktøjer er det utroligt nemt at manipulere egne billeder, så de passer til de urealistiske forventninger.

Første gang, der skrues på læbestørrelse, talje og hårfarve, er det måske mest for sjov. Men jo mere, der ændres og jo flere gange, billeder manipuleres, jo mere alvorligt bliver det. For de unge kan ikke trække billederne tilbage og begynde at poste lidt uren hud, tjavset hår og en anden kropsform … og pludselig er det unaturlige blevet det naturlige.

7 ud af 10 piger poster ikke et billede på sociale medier, før de ser helt perfekte ud*

At manøvrere i ukendt farvand

I 2004 lancerede Dove deres Selvværdsprojekt for at hjælpe unge mennesker med at styrke deres selvværd og hjælpe med til et positivt kropsbillede. Nu har Dove lavet et nyt uddannelsesmateriale om den påvirkning sociale medier har på unge menneskers selvværd og hvordan voksne kan hjælpe unge til at få et mere positivt kropsbillede.

Materialet er udviklet i samarbejde med en række eksperter og indeholder guides og værktøjer, der er fulde af gode råd og brugbar viden.

Dove image_640x450.jpg

Sociale medier – en forbandelse og en velsignelse

Det kan være nemt at udråbe de sociale medier til at være den store stygge skurk, men det ville være at skyde over målet. Medierne er nemlig også et godt grundlag for de unges kontakt med hinanden, inspiration, liv og fritid. Så det handler ikke om medierne – det handler om at kunne administrere dem og bruge dem på den bedst tænkelige måde.

Dove phone image_472x332.jpg

Her hjælper Dove Selvværdsprojekt de voksne med at forstå de udfordringer, som de unge mennesker står over for online, giver gode råd til samtaler og leverer tips til, hvordan de unge kan bruge de sociale medier positivt.

Læs mere om Dove Selvværdsprojekt.

*På baggrund af undersøgelse udført af Syno International, Danmark 2021 (Alder: 10-17 år).