Nikolina Olsen-Rule om sin garderobe, sko, stil og skønhed
Foto: Lea Jessen Hun er i nederdel fra ­Lovechild, top fra Sandro og ­støvletter fra Acne.

Nikolina Olsen-Rule om sin garderobe, sko, stil og skønhed

"Med tiden har jeg fundet ud af, at jeg med mine 160 cm skal gå uden om..."

45-årige Nikolina Olsen-Rule er kommunikationschef på Designmuseum Danmark, elsker danske designere og køber det, der virker, igen og igen.

Nikolina Olsen-Rule er kommunikationschef på Designmuseum Danmark i Bredgade i København, der ­udstiller design og mode. Hun elsker danske designere, og har hun først fundet det, der fungerer i garderoben, køber hun det igen og igen, som en stribet skjorte, et par komfortable støvletter eller en sort, taljeret jakke − og gerne vintage.

LÆS OGSÅ: Indehaver af The Closet: "Et godt budgettrick er..."

Ruskindsskoene med sløjfe fra Balenciaga er Nikolinas bedste køb, som hun fandt vintage for otte år siden. Resten er vintage Prada og Valentino og fra & Other Stories.

En smule pynt. ­Brocher og clutch er vintage, armbånd fra Prada og læbestiften fra Chanel.

Hvad kendetegner din stil?

– Den er minimalistisk og samtidig feminin, men aldrig pyntet. Jeg har fokus på enkle linjer og silhuetter, der fremhæver taljen. Med tiden har jeg fundet ud af, at jeg med mine 1.60 cm skal gå uden om f.eks. T-shirts i oversize, jakker der skærer ”forkert”, og i stedet satse på figursyede nederdele og små jakker.

Kærlighed til striber og prikker. Skjorte fra Libertine-Libertine og vintagenederdel.

Hvilke designere inspirerer dig?

– Inspirationen kan ikke altid omsættes til noget, jeg ville gå med. Men lige nu er jeg optaget af Erik ­Mortensens kjoler for Balmain i 1980’erne, da vi er ved at planægge en sommerudstilling på Designmuseum Danmark. I hverdagen er det gademoden og danske designere som Henrik Vibskov, Peter Jensen, Stine Goya og Baum und Pferdgarten, der inspirerer.

Arbejdsklar. Den japanske taske er købt i Porto, PC-cover fra Ordnung & Reda, T-shirts og vanter fra Mads Nørgaard, hvor Nikolina ofte finder basisting.

Hvad har du typisk på?

– Jeg kan koge det ned til to standardoutfits: Det ene består af en nederdel, gerne uld, skjorte og tynd striktop, og det andet er skjorte med blazer og jeans. Og mine Acne-støvler er en del af standardoutfittet.

De små italienske størrelser passer Nikolina godt, så den figursyede jakke fra Alberta Ferretti har hun fundet vintage i Italien. Skjorte fra Theory og yndlingsstøvletterne fra Acne.

Hvad er dit bedste budgettrick?

– Jeg finder mine yndlingsmærker og køber dem brugt. For mig er det ikke vigtigt, om det er den nyeste sæson. Jeg går efter god kvalitet og (prøver) altid at tænke to gange, inden jeg svinger kortet. Jeg har efterhånden fundet ud af, hvad der klæder mig og hvad, der kendetegner mine fejlkøb. Det er som regel, hvis jeg hopper på en trend uden at overveje, om det er noget, jeg vil gå med på sigt.

Danske favoritter. Blazer og ­nederdel fra Baum und Pferdgarten og ­blondetop fra Lovechild.

Hvor shopper du?

– Jeg har altid været glad for vintagebutikker og er også blevet stor fan af luksusgenbrug, hvor især I Blame Lulu på Østerbro har et godt udvalg. Jeg kan godt lide tanken om, at tøj bliver genbrugt.

Underspillet beauty. Creme og ­balsam fra Aesop, neglelak fra Chanel og duft fra Margiela.

Hvad er prikken over i’et i dit look?

– Less is more. Lad få detaljer som en fin blonde ­eller flotte stiletter få opmærksomheden. Jeg føler mig ikke godt tilpas i for meget stilmiks og har ­altid haft svært ved smykker, da jeg let føler mig for damet.

Nikolina holder af dansk design og er i top fra Samsøe & Samsøe.

Nikolina Olsen-Rules 3 bedste tips til DIN stil:

  1. Find ud af, hvilke farver, teksturer og snit, der klæder dig bedst – resten kan du springe over.
  2. Gå på opdagelse, og find inspiration online, men prøv altid tøjet – gerne et par gange, inden du køber. Tjek altid, om tøjet er syet godt ved f.eks. at vende det på vrangen.
  3. Sørg for at få repareret de ting, der er gået i ­stykker med det samme, så du får dem brugt.

Festkjolerne er fra No21 og vintage, mens stiletterne er fra Inwear.

Se, hvad vi ellers skriver om: Stil, Trends, Kjoler, Kunst og København