#NoPoo Metoden

Foto: iStock

#NoPoo Metoden

Kender du denne hårtrend?

Kunne du forestille dig at droppe din shampoo og balsam?

Ikke fordi din frisør siger, at du skal skære ned på vasketiderne i bruseren på grund af slitage. Heller ikke fordi SU'en er gået til kulørte drinks og kjoler med svaj. Simpelthen af egen fri vilje, resten af dit liv.

Lyder det vildt? Det er grundprincipperne bag hårtrenden: "No Poo Method".

Metoden er beskrevet på "No Poo Methods" hjemmeside og er også et Instagram-fænomen under hashtagget #nopoo. Det går i sin simpelhed ud på, at du dropper at vaske håret i kemiske shampooer og balsam. Essensen er nemlig, at du skal til at passe ekstra på dit hår. Det gælder uanset, om du er hyppig hårvasker, som skummer det ind hver dag eller holder på at holde hårvasken til et par gange om ugen.

Måske har du hørt det før, men shampoo udtørrer håret, og især silikone er en farlig ven at tage med i bad. Det ødelægger den naturlige oliebalance, som vores hårrødder producerer. Det er derfor ideen, at håret selv skal finde tilbage en naturlig balance og rigtig olieproduktion med metoden.

"No Poo Method" skulle angiveligt give fantastisk blødt og lækkert hår, der aldrig behøver at se skyggen af hverken shampoo eller balsam mere. På den officielle hjemmeside "No Poo Method" skriver de, at man i starten vil opleve, at ens hår fedter rigtig meget, fordi det lige skal finde tilbage til sin originale olieproduktion. Det kræver sin kvinde at udstå perioden, som varierer 2-6 uger, alt efter hvor hyppigt man på nuværende tidspunkt vasker ens hår. Vasker du det eksempelvis hver dag, skal du regne med seks ugers festivalhår. Men kan du stå det ud, vil du opleve et hår, der er betydeligt styrket.

De helt hardcore "NoPoo"-ere bruger kun vand til at vaske deres hår. Det er normalt folk, som har knap så stor olieproduktion i hårsækkene i forvejen. Hører du til en af dem, vil du kunne tilslutte dig de mest miljøvenlige og hudvenlige brugere af metoden.
Til os andre, som har en større olieproduktion eller vasker håret oftere, er der to produkter, som man ikke vil komme udenom. Du finder dem begge i køleskabet.

LÆS OGSÅ: 12 geniale råd til en bedre menstruationsuge


Bagepulver bliver din nye bedste ven
Bagepulver er det første produkt, du skal bruge. Det fungerer som din nye shampoo, men uden alle kemikalierne. Du opløser bagepulver i varmt vand, indtil det får en ensartet konsistens. Det skal ikke klumpe. Derefter hælder du det ud i håret og arbejder det ind i hårbunden, ligesom du vil gøre med din shampoo. Vær dog opmærksom på, at det ikke skummer og vær ekstra omhyggelig med at få skyllet alt ud.

Nogle kan nøjes med at anvende bagepulver nogle gange om ugen, når de synes, at håret trænger. De fleste ender med at bruge det 1-2 gange om ugen, men det er op til dig, hvor ofte du føler, at dit hår har brug for det.

Du skal bare tage én spiseskefuld bagepulver og opløse i et varmt glas vand. Den blanding er nok til en hårvask.


Æblecidereddike erstatter din balsam
Det er vigtigt, at du køber æble CIDER eddike og ikke æbleeddike. Der er en stor forskel i styrken, og det skal være den milde, som er den med cider.
"No Poo Method" anbefaler æblecidereddike, så hår og hovedbund ikke tørrer ud. Det er mest til dig, som i forvejen har tendens til tørt hår, hvor æblecidereddiken vil fungere som en naturlig balsam. Du skal derfor anvende den, efter du har brugt bagepulveret i håret.

Det er meget forskelligt, hvor meget æblecidereddike de forskellige "No Poo"-ere anvender. Mange tager to dele æblecidereddike og tre dele varmt vand. Andre laver en lavere dosis eller højere. Her gælder det om at finde det, som du kan mærke, er bedst for dit hår.

"No Poo Method" er også blevet et stort fænomen på Instagram. Flere rapporterer løbende om deres "No Poo"-projekt, så man kan se, hvordan håret ender ud. Der er også et officielt forum, hvor flere både nye og gamle "no poo"ere deler erfaringer og flere tips og tricks. Vil du selv i gang med metoden, så kan du finde god hjælp til frustrationerne over det fedtede hår.


For neden ses billeder fra Instagram-brugere, som viser deres #NoPoo oplevelser:

Se, hvad vi ellers skriver om: Skønhed