Dans dig glad til ALT for damernes årlige danse-event i København

Nytårsmakeup: Sådan lægger du en elegant makeup nytårsaften

Makeuppen nytårsaften skal rigtig, rigtig gerne glitre og stråle; men helst uden at den går helt ud af proportioner. Her får du en guide til, hvordan du kan føre farver, streger og vipper sikkert i mål.

2016 står for døren, og inden da skal vi skåle i bobler, kramme venner og pynte os fint på årets sidste aften. Det er sikkert ikke helt forkert at sige, at du enten selv har tænkt eller andre har nævnt, at det er en aften, der har svært ved at følge med forventningerne til den.

Der skal være god mad, festens gæster skal være flyvende og tøj, hår og makeup skal sidde lige i skabet. Og så ender man i sidste ende med at drikke sig så bedugget, at det halve kunne være nok, eller også er energien pumpet ud af kroppen, fordi forberedelserne slugte en pæn del af overskuddet.

LÆS OGSÅ: Nytårshår: 19 nemme tricks til at sætte håret nytårsaften

Men nytårsaften kan også være et brag af en lækker aften, og for at hjælpe dig lidt på vej har vi her på eurowoman.dk samlet både frisurer, tøj og sko, vi tror, vil klæde dig nytårsaften. Og ikke nok med det, her er der også en guide til, hvordan du lægger en nytårsmakeup, der er lige i skabet.

Allerførst: Et hurtigt tip
For det første er et godt udgangspunkt, at du enten lægger fokus på øjne eller læber. Ellers kommer du hurtigt til at se overgjort ud, siger Bea Fagerholt, der er stil- og skønhedsredaktør hos Eurowoman.

Hun fremhæver, at nytårsaften er natten for glitter, glamour og pynt, men at resultatet som regel bliver mest succesfuldt, hvis du vedbliver at læne dig op af, hvordan du sminker dig til daglig. Det passer med stor sandsynlighed bedst til dit ansigt og din stil, og det vil også få dig til at føle dig bedst tilpas. Det er jo i bund og grund, hvad nytårsaften handler om; at have det godt.

Det vil sige: hvis du er minimalistisk til daglig, så hold dig i de toner, men sæt måske lidt mere fut i læberne eller eyelineren. Hvis du omvendt er mere sprudlende i din makeup til hverdag, kan du pynte dig tilsvarende.

Lisa Eldridge er til daglig makeupartist for nogle af de største modehuse, magasiner og ikke mindst på sin egen blog, hvor hun med YouTube-klip giver tips til seerne i forhold til at lægge alt fra hverdags- til festmakeup. Nedenfor guider hun dig i 7 korte videoklip til, hvordan du kan pynte vipper og læber nytårsaften.

Øjne: Guide til smokey eyes og andre glitrende, perfekte øjne
I øjenregionen er klassikeren over dem alle smokey eyes, som kan laves på flere forskellige måder. Her er to eksempler:

Klassiske smokey eyes:


En version med spark i:


Foruden smokey eyes kan du arbejde med dine vipper eller ty til en version, der er let at lave, hvis du hurtigt skal skifte fra hverdagsudtryk til nytårsmakeup:

Det indfangende 60'er dukkeblik:
 

Og hvis du vil arbejde videre på dit dagslook med milde øjne og lidt kraftigere læber:

LÆS OGSÅ: 18 fine kjoler og sko til årets nytårsfest

Læber: Guide til de røde, de milde og de udfordrende
På læberne er den røde farve en klassiker, og det er ingen undtagelse nytårsaften.

Den ultimative guide:


Du kan også gå efter de endnu mere dybe versioner:


Og de glitrende:


Hav et smukt og godt nytår! 

LÆS OGSÅ: "Når jeg ikke kan bestemme mig for et outfit, tager jeg altid dette på"

LÆS OGSÅ: Derfor er der gået nuttet nostalgi i moden

LÆS OGSÅ: "Skønhed har aldrig sagt mig noget"

Se, hvad vi ellers skriver om: Skønhed og Nytår