Pandehår

Foto: Jeremy Moeller/Getty Images) Er det virkelig så god en idé at få klippet pandehår?

Er pandehår en god ide?

6 grunde til at pandehår er en bedre idé på papiret

Oddsene for at få en god pandehårsdag er mindre end at vinde i lotto.

"Det er så god en idé. Det markerer altså virkelig dit ansigt," sagde min frisør til mig, da jeg foreslog at få trimmet de forreste lokker til pandehår.

Og nu sidder jeg så her, fem uger efter, og er dødtræt af det. Igen.

Det er tredje gang i mit voksne liv, at jeg får en "Åh, hvor skal der ske noget nyt"-krise, som altid ender med en lidt for vaks og ugennemtænkt klipning. Det er også tredje gang, jeg fortryder.

Der er nemlig utallige grunde til, at pandehår er en pestilens. Her får du mine seks. Jeg håber, jeg husker dem selv til næste frisørbesøg.

Foto: All Over Press

1. Alt slags vejr. Seriøst
Vind = Øv. Det står lige op i vejret.
Sol = Virkelig øv. Du sveder under det, så det ender med at skille.
Regn = Psykopat øv. Det ender med at sidde i tre tykke totter klistret til panden.
Sne = Latterligt øv. Her bliver det kun sporadisk vådt, så nogle totter stritter, og andre klæber.

Foto: Camera Press - All Over Press

2. Styling
Har du bare den mikroskopiske tendens til at bruge lidt mindre end hundred procents koncentration og tid til at sætte dit hår om morgenen, så er pandehår bare virkelig no go. Det kræver en god hårtørrer, helt nye stylingprodukter, at du børster den rigtige vej, held, kærlighed, og at stjernerne står rigtigt på himlen, for at dit pandehår sidder i skabet.

LÆS OGSÅ: Se, hvilken frisure der passer bedst til din ansigtsform

Foto: Mitchell Sams - All Over Press

3. Din hårtype
Pandehår er ikke for alle. Men jeg er ikke vild med at få et nej, derfor fik jeg det pinedød klippet, selvom jeg har to koslik i pandehåret (andre kalder det en hvirvel). En frisør nægtede engang at klippe det, fordi det ville blive for besværligt i længden. Jeg lyttede ikke. Mit råd til alle andre: lyt. Især hvis du har krøller.

Foto: Kevin Mazur - GettyImages

4. Hår vokser
Det er selvfølgelig et faktum, at hår vokser, og ofte er det hamrende dejligt. Med pandehår er det dødirriterende. Én ekstra millimeter kan gøre, at du intet kan se, at det falder ud til siden, og at det lægger sig under dit stel på brillerne, hvis du har sådan nogle.

Foto: Derrick Salters WENN.com / All Over Press

5. Opsætning
Det bliver pludselig en akademisk opgave med udefinerbare løsninger, når du skal sætte dit hår op. Dine nye bedste venner bliver masser af hårnåle og tonsvis af hårlak. Men ingen af delene kan du stole på, som dagen skrider frem. Du kan også bare acceptere, at alle frisurer, du kan lave, fremover bliver inklusiv pandehår.

LÆS OGSÅ: Kære kollagen: Giv mig mine spændstige kinder tilbage. Nu, tak!

Foto: L. Busacca - GettyImages

6. Når du fortryder
For det gør du som regel. Så er vejen tilbage til det ubesværede liv alt andet end rosenrød. Der er kun én ting, der kan hjælpe. Tid. Og på et tidspunkt, når du til det punkt, hvor dit pandehår er for langt til at hænge normalt og for kort til at gøre noget som helst andet, så du ender med én ting: en mærkelig midterskilning.

Sidder du derude bag skærmen og er en af de mystiske kvinder, vi andre kun hører om, som får pandehår til at fungere døgnet rundt, så må du gerne sende en besked, tak.

Artiklen er oprindeligt udgivet i 2017. Efter aftale med Frederikke Pontoppidan er artiklen genudgivet af Julie Bruun Lund.

Se, hvad vi ellers skriver om: Hår og Skønhed