Giv et blad i julegave. Eller forkæl dig selv med en skøn julegave. Priser fra 149 kr.

Sneakers og storbyer
Foto: Nike Denne nye sneaker fra Nike er inspireret af Shanghai.

Sneakers og storbyer

Paris, Tokyo og Moskva som sneakers: Nike og Adidas hylder verdens storbyer i nye kollektioner

Hvilken storby er du mest til?

Hvis Tokyo var en sko, hvordan ville den så se ud?

Det har du måske aldrig undret dig over, men det har to af verdens førende sneaker-producenter, Nike og Adidas.

For at finde inspiration til deres næste Air Max damekollektion er Nike taget på jordomrejse med stop i fem verdensberømte storbyer, for at indfange byernes kultur, arkitektur og historie i deres designs i "City Collection"-linjen. De fem udvalgte storbyer er Paris, London, New York, Tokyo og Shanghai, og de lanceres løbende på Nike.com med start 16. marts.

LÆS OGSÅ: Bruuns Bazaar lukker – bør resten af modebranchen være bekymret?

Adidas har også netop offentliggjort, at en af brandets helt store sneaker-satsninger, NMD-modellen, kommer i en "City Pack", foreløbigt med Tokyo, Moskva og Sao Paulo som inspirationskilder.

Der er endnu ikke dato på lanceringen af den nye, storbyinspirererede linje, men de brandet har offentliggjort disse fire videoer, som giver et indtryk af stilen: 

#NMD in MSK. Shot by a team of urban photographers: @wersh, @aerohockey, @maxiooo_rus, @alexzeliko7 and @pavelog. Music by @lapti.

En video slået op af adidas Originals (@adidasoriginals) den 25. Feb 2016 kl. 6:03 PST

#NMD in Sao Paulo. Shot by a team of urban photographers including: @dannyzappa, @hickduarte and @kessiariany. Music by @anshusound.

En video slået op af adidas Originals (@adidasoriginals) den 27. Feb 2016 kl. 6:32 PST

 

Nike "City Collection" er baseret på de klassiske Air Max-modeller, og så er "Zero"-modellen, som blev lanceret sidste år på "Air Max Day" 26. marts, også kommet til. Designet til Air Max Zero-modellen blev lavet ud fra en ældre skitse til det, der skulle have været den allerførste Air Max-sneaker. Dengang droppede man idéen, men nu er "skoen før skoen" klar til at møde køberne i en version inspireret af den japanske hovedstad, Tokyo.

Her er et overblik over de fem ny sneakers i "City Collection".

PARIS
Denne Air Max 1 Ultra hylder Paris og er eftersigende inspireret af den parisiske arkitektur og af art nouveau, det vi i Danmark ofte omtaler som jugendstil. Buer, snørkler og blomstermønstre er kendetegnende for perioden, og det fornemmer man også i designet af Paris-sneakeren. Nikes "City Collection" Air Max 1 Ultra kan fås på Nike.com fra 16. marts.

SHANGHAI
Nikes "City Collection" Air Max 90 Ultra har hentet inspiration i en kombination af det moderne Shanghais energi og traditionel kinesisk arkitektur og tekstildesign. Skoen har desuden en dyb, rød farve, som giver associationer til det kinesiske flag. Den kan findes på Nike.com fra 17. marts.

LONDON
Air Max BW Ultra-modellen her tager udgangspunkt i Victoriatidens London med mønstre og en farvepallet, der tydeligt refererer til perioden. Den London-inspirerede fra sneaker "City Collection" er på Nike.com fra 18. marts.

NEW YORK
Designet til denne Air Max Thea Ultra skulle være inspireret af New Yorks ikoniske "Chrysler Building", som er et skoleeksempel i art deco-stil. Desuden har skoen et urbant look, som også henleder tankerne på the streets of New York. Skoen kan købes på Nike.com fra 19. marts.

TOKYO
Tokyo-skoen er inspireret af traditionelle japanske bølgemønstre, som man kan se på mønsteret på front- og hæl. Modellen er Air Max Zero Ultra, og den markerer kulminationen på "City Collection"-serien, idet den udkommer 26. marts – på Nikes "Air Max Day".

LÆS OGSÅ: Hvorfor er modeverdenen så vild med franske kvinder?

LÆS OGSÅ: Her skal du shoppe, hvis du tager både design og miljø alvorligt

LÆS OGSÅ: Den store guide: Sådan bliver du bedre til at passe på dit tøj, din stil – og på verden

Se, hvad vi ellers skriver om: Sneakers