Phoebe Philo ny chefdesigner hos Celine

Phoebe Philo ny chefdesigner hos Celine

Ifølge Women‘s Wear Daily kan de rygter godt forstumme nu, for det franske modehus Celine har netop udråbt Philo til deres nye kreative direktør.

Det franske modehus Celine blev skabt i 1945 af Celine Viplana og lavede i starten sko til børn, som så siden hen blev sko og accessories til kvinder. I 60’erne lancerede de deres første ready-to-wear kollektioner, der dengang og nu har et sporty og brugbart udtryk. Michael Kors var succesfuld chefdesigner for mærket i syv år til 2004. Den italienske designer Roberto Menichetti overtog stilleingen i et år, hvorefter Ivana Omazic har tegnet firmaets profil.

Phoebe Philo begyndte som designassistent for Stella McCartney » hos Chloé, og overtog med stor succes titlen som chefdesigner, da Stella McCartney stoppede for at starte sit eget mærke i 2001. I januar 2006 var det Phoebe Philo, der stoppede hos Chloé for at hellige sig familielivet.

Den engelske designer starter i sit nye job i oktober og vil præsentere sin første Celine kollektion næste marts for efterår/vinter 2009.
Vi glæder os ...