Fernanda Palmeiro Ole Lynggaard
Foto: Lea Jessen Fernanda i top fra Helmut Lang, cardigan fra By Malene ­Birger og ørering fra Ole Lynggaard Copenhagen.

Pr-chef Fernanda Palmeiro: ”Der er to steder, man ikke skal spare”

Pr-chef Fernanda Palmeiro: ”Der er to steder, man ikke skal spare”

35-årige Fernanda ­Palmeiro er chef for global pr og kommunikation hos smykkefirmaet Ole Lynggaard Copenhagen. Her kan du komme med ind i hendes klædeskab.

Mens Fernanda Palmeiro om sommeren går i ­mønstrede boho-kjoler, er hendes ­vinterstil anderledes stram og sort. I den mørke tid vælger hun oftest blazer og jeans, som hun tilsætter tårnhøje stiletter, guldsmykker og røde negle.

En blød blazer gør workwear-stilen lidt mindre formel. Fra ­Envii, Bruuns Bazaar, 3.1 Phillip Lim og Zara.

LÆS OGSÅ: Kom med til Fernanda Palmeiros bondegårdsbryllup

Hvad kendetegner din stil?

– Jeg er hverken trendfølger eller trendsætter, men har efterhånden fundet frem til den stil, der klæder mig. Jeg skifter stil om efteråret. Så mens jeg om sommeren går i lyse og mønstrede boho-kjoler, er min stil resten af året mere stram – med masser af sort, jeans, blazere og strik. Jeg går næsten altid i høje hæle, fordi jeg kun er 1.61 cm høj, og det desuden giver ens look noget ekstra feminint og powerfuldt.

Dekadente sager fra Laboratorio Olfattivo, Chanel, Tom Ford, Lynggaard og Mac.

Hvilke designere inspirerer dig?

– Isabel Marant laver tøj, som er så nemt at gå i, for eksempel strik. Jeg falder især for Yves Saint Laurents sko, fordi de har karakter. Og By Malene Birger har gode ting at style min ellers stramme, sorte stil med, så der kommer lidt farve og print ind på en feminin måde. Jeg går meget i jeans, og her er mine favoritter Acne og Cheap Monday.

Ultrahøje hæle giver hverdagslooket power. Sko fra YSL, Louboutin og Gianvito Rossi.

Festklædt i den lille sorte tilsat taske fra Valentino og guldstiletter fra Gucci.

Hvad er dit bedste budgettip?

– Uden tvivl at købe luksusgenbrug – ”preloved”, som de kalder det hos I Blame Lulu, der er en af de ­butikker, hvor jeg tit finder gode ting. Både de items, der normalt ville koste en formue – som et par ­Alaïa-leopardstiletter og Gucci-guldstiletter – og gode kvalitetsbasisting som T-shirts fra Helmut Lang. Rigtig tit er mærket ikke engang taget af, eller det er kun brugt meget få gange.

Fernanda bruger primært guldsmykker, brudt af farvede sten ­eller dekorative bånd. Alt fra Ole Lynggaard Copenhagen.

Hvad er prikken over i’et i dit look?

– Tre ting: smykker, stiletter og røde negle.

Efteråret kalder på strik og en figursyet frakke. Frakke fra Derek Lam, strik fra Jc de Castelbajac, Isabel Marant, Diane von Furstenberg og Acne og støvletter fra YSL.

Hvordan bruger du smykker?

– Først og fremmest undgår jeg symmetri. Jeg har for eksempel en lang ørering i det ene øre og en lille i det andet, eller en stor ring på den ene hånd, men ingen på den anden.

Efterårslun i strik fra Vanessa Bruno og bukser fra Envii. Smykker fra Ole Lynggaard Copenhagen, støvletter fra D&G og ­makeuppung fra Bottega Veneta.

Workwear. Blazer fra Acne, skjorte fra Mauro Grifoni, stiletter fra Louboutin og taske fra YSL. Jeansene fra Acne er 10 år gamle og snart slidt op.

Hvad har du haft i længst tid i din garderobe?

– Et par skinny, højtaljede sorte Acne-jeans, som jeg har haft i 10 år. De sidder godt og er forvaskede på den helt rigtige måde, men er ved at blive så tyndslidte, at jeg ikke ved, hvad jeg skal gøre, for man kan vist ikke få den model længere.

Fernanda er i lang vest fra Ann Demeulemeester, bukser fra Miu Miu, smykker fra Lynggaard og leopardstiletter fra Alaïa.

Fernandas tips til ­stil og ­shopping:

1. Der er to steder, man ikke skal spare: på sko og på smykker. Begge dele gør forskellen i et look.

2. Du kan spare mange penge ved at købe i ­luksusgenbrugsbutikker, både nye tendenser og basisfund.

3. Vær tro mod din egen stil, og find det, du har det godt i. Så stråler du.

LÆS OGSÅ: Vidunderligt vintertilbehør: Den bløde hue, det pæne tørklæde og støvler, der luner i kulden

LÆS OGSÅ: Giv agt! Militærgrøn er efterårets farve

LÆS OGSÅ: Det perfekte par jeans