Raf Simons Calvin Klein Rihanna
Foto: David X Prutting/BFA/REX/All Over Press Raf Simons med sangerinde Rihanna.

Hvem er Raf Simons?

Her er alt, du skal vide om den nye mand i spidsen for Calvin Klein

CV: Modehus-ejer, kreativ direktør hos Dior og idémanden bag Adidas’ bedste designsamarbejde. Nu er han chef for det hele hos Calvin Klein.

Siden det amerikanske modehus i april 2016 meddelte, at dame- og herredesignerne forlod huset, har rygterne svirret. Og i august blev det endeligt bekræftet – byd velkommen til belgiske Raf Simons.

Nyheden spredte sig hurtigt på de sociale medier og alverdens modeplatforme. Raf Simons er ansat som ny CCO ('Chief Creative Officer' er den højest rangerede stilling, i det kreative team red.) hos Calvin Klein. Dette er første nyt, siden han sagde farvel til Dior i 2015 og siden ikke har været tilknyttet et modehus - ud over hans eget, Raf Simons.

LÆS MERE: Anne Lose: "Hvis det ikke var for min mand, var alle mine vægge lyserøde"

Vi giver dig her alt du skal vide om Raf Simons, Calvin Klein og det nye samarbejde.

Raf Simons.

1. Raf Simons har siden 1995 haft eget modehus af samme navn, Raf Simons. I 2005 blev han kreativ direktør for Jil Sander – en post, som han forlod I 2012 til fordel for Dior. Her var han indtil oktober 2015, hvor han meddelte sin afgang og udtalte om den fremadstormende modebranche, til System Magazine:

"Rent teknisk, så fungerer det. Fungerer det for mig rent personligt? Nej. For jeg er ikke af den type, som kan lide at gøre tingene så hurtigt, [...] Hvis jeg havde haft mere tid ville jeg afvise flere designs, og tilføje andre idéer og koncepter. Om det er bedre ved jeg ikke – man kan også overgøre alt."

 

Et billede slået op af Calvin Klein (@calvinklein) den

Stranger Things-skuespillerinden Millie Bobby Brown i den første Calvin Klein-kampagne fra Raf Simons.

2. Calvin Klein blev grundlagt af Calvin Klein i 1968 i New York, og har siden haft kæmpe succes med flere linjer, som både tæller Calvin Klein, Calvin Klein Jeans, Calvin Klein Home, Calvin Klein Underwear og CK one.

LÆS MERE: Din nye taske skal være mere sjov end eksklusiv

 

Et billede slået op af Calvin Klein (@calvinklein) den

3. Siden Calvin Klein selv sad ved roret hos modehuset af samme navn, har der ikke været én person, som alene skulle styre det enorme modehus' retning. Raf Simons bliver den første herefter, og ifølge rygterne er dette netop hvad han ønskede - ligesom Burberry og Gucci, går Calvin Klein efter en mere stram linje, og derfor skal alle rapportere direkte til Raf Simons.

 

Et billede slået op af Calvin Klein (@calvinklein) den

4. Selvom 'Ready-to-Wear'-kollektionerne [Tøj der sælges færdigproduceret i butikkerne, og ikke produceres efter mål, som haute couture] kun udgør 10 millioner dollars af det ellers 2,9 billioner dollars store regnskab, er denne del af modehuset vigtig for ledelsen:

"Det er ikke en del af virksomheden, som ændrer bundlinjen, og det bliver det nok heller ikke. For os, er det en marketingsudgift, " siger Tom Murry CEO hos Calvin Klein.

Sangerinde Rihanna i en kampagne for Dior, hvor Raf Simons var kreativ direktør.

5. Blandt Raf Simons største fans er både sangerinde Rihanna, musikere A$AP Rocky og Kanye West og skuespillerinde Jennifer Lawrence, og netop den store opmærksomhed på Raf Simons, og hans personlige æstetik kommer Calvin Klein til at nyde godt af.

Ved fremvisningen af Raf Simons første couture-kollektion for Dior var rækkerne spækket med kendisser og designere, som Riccardo Tisci (Givenchy red.), Alber Elbaz (Lanvin) og Azzedine Alaïa (Alaïa). Fans som alle, uden tvivl, nok skal følge med videre.

 

Et billede slået op af Kvadrat (@kvadrattextiles) den

Raf Simons for Kvadrat.

6. Raf Simons har siden 2014 samarbejdet med møbelproducenten Kvadrat om en kollektion af puder, stof til betræk af møbler og tæpper med en blanding af farver og materialer, som man også kender fra hans tøjkollektioner. Kvadrats samarbejde med Raf Simons er nu i gang på 3. år og den næste forventes at blive lanceret i New York til næste forår.

New York Fashion Week kommer til at nyde godt af lidt fransk og europæisk æstetik fra Raf Simons hånd, og vi tør godt oddse på, at Calvin Kleins fremvisning af 2017's efterårs- og vinterkollektion kommer til at være blandt de mest ventede.

LÆS MERE: Denne dansker er blandt de mest populære forsidemodeller i år

LÆS MERE: Verdenskendt modefotograf: På dette punkt er de danske kvinder forud for deres tid

LÆS MERE: Her er den ultimative guide til, hvordan du shopper designervarer til spotpriser!

Se, hvad vi ellers skriver om: Modeuge og Trends