Lindsey Vonn Rolex
Foto: Rolex Lindsey Vonn

7 kvinder, der har gjort en forskel for den verden, vi lever i

På tværs af brancher og verdener findes der et mål, som er nemt at oversætte: at udmærke sig. Rolex har i generationer været synonym med den store bedrift – noget man har opnået gennem en dedikeret indsats og en beslutsomhed om hele tiden at blive bedre – og det gør, at Rolex' samarbejde med ambassadører fra en række forskellige områder føles helt rigtigt. I vores fortsatte samarbejde med Rolex kigger vi på disse exceptionelle kvinders fantastiske færd.

Perfektion er i 2018 ikke længere et ideal. Livet er skævt og makker aldrig ret, og det ved disse kvinder.

LÆS OGSÅ: Her de kvinder, du skal kende i 2018

Vi har samlet syv kendte kvinder, som bl.a. tæller tennisspilleren, der gik igennem en svær periode, som gjorde hende endnu mere motiveret” og golfspilleren, der var ude for en oplevelse, som fik hende til at vokse både som idrætsudøver og som menneske.

Mød de seje kvinder, der alle har noget på hjerte, og som på tværs af alder og overbevisninger er enige om, at vi er bedst, når vi tør være os selv og er fløjtende ligeglade med, hvad andre tænker om os:

Lydia Ko: ”Det har gjort, at jeg er vokset ikke blot som spiller, men også som menneske”

I en alder af bare 19 år har golfspiller Lydia Ko ramt et niveau så sjældent set i spillet, at man skulle tro, hun tog det enormt seriøst. Men golfens bedste putter ønsker faktisk bare at have det sjovt – alt i mens at hun laver så mange ”birdies” (at spille 1 slag under hullets par, red.) som muligt.

Garbiñe Muguruza: ”Det var en svær periode, men da jeg vendte tilbage, var jeg utrolig motiveret”

Man behøver ikke at lede længe for at finde en historie om nogen, der har mødt deres idol, men at møde personen ansigt-til-ansigt og løbe af med sejren? Det lyder mere som en græsk myte end et højdepunkt i moderne sportshistorie. Garbiñe Muguruza, en 23-årig tennisspiller, som er født i Venezuela, men oplært i Spanien, er en heltinde fra det virkelige liv.

Angelique Kerber: ”Det er rart, at de er der, men i sidste ende er man alene”

Alle elsker et vidunderbarn. Men når en karriere topper efter årevis med hårdt, fokuseret arbejde, gør ventetiden succesen endnu sødere.

Sylvia Earle: ”Mine forældre døde for mange år siden, men de er her stadig”

Hvis man ellers gjorde sig i kongelige inden for videnskaben, kan der ikke være tvivl om, at 81 årige havforsker Dr. Sylvia Earle ville befinde sig allerøverst i hierarkiet. Udover hendes rammende øgenavn – Her Deepness – er der en særlig aura omkring hende, da hun ankommer til settet for at få taget billeder til Rolex.

Annika Sörenstam om at være ekstremt genert: "Jeg tænkte, det var bedre at tie stille"

Hun var på vej hjem med flyet – Southwest, sæde 36C – da kaptajnen annoncerede det over højttaleren. Annika Sörenstam havde netop vundet U.S. Women's Open 1995, den svenske golfspillers første professionelle sejr i USA, og nu vidste alle ombord på flyet det. "Jeg gemte mig på toilettet," husker hun. "Jeg kunne ikke lide opmærksomheden."

Yuja Wang: "At ofre sig er det, som giver livet mening"

Hun kan muligvis ikke sætte fingeren på, hvad præcis det var ved den Tchaikovsky-ballet, der spillede under hendes mors danseøvelse, men Yuja Wang kan huske, at hun blev overvældet af dens skønhed. Det var denne glæde ved musik, som gjorde det nemt at få en seksårig til at tage klavertimer. Og da pigen fra Beijing var syv år, spillede hun internationale koncerter.

Lindsey Vonn: "Det gav mig et nyt perspektiv på det hele"

Sej er kun et fattigt ord, når Lindsey Vonn skal beskrives. På løjperne vinder hun store krystaltrofæer, men det har ikke været nemt at nå hertil. Hårde landinger, langvarige skader og tilmed en helikoptertur ned fra bjerget ved OL i Torino i 2006 har truet med at afslutte hendes livslange karriere (efter det styrt tog Vonn direkte fra hospitalssengen til løjperne for at deltage i konkurrencen – de fleste havde nok taget en dag fri).

God læselyst!

Se, hvad vi ellers skriver om: Kvinder du skal kende