TILMELD DIG KVINDELØBET SENEST D. 30. APRIL FOR KUN 259 KR.

Signe Mathilde Algreen

Hvad er den perfekte jakke til festival?

Denne tøjgenstand hittede mest blandt damerne på Roskilde Festival

Ud over regnjakker og gummistøvler var der én bestemt klassiker, der hang på de velklædte festival-kvinder. Og SKAM-Jonas, vel at mærke.

Artiklen er lavet i samarbejde med Diesel.

Årets gæster på Roskilde Festival havde frygtet det værste: Regn på regn på regn. Så slemt blev det heldigvis ikke, men vejrprognoserne havde sat deres præg på årets festivalmode, hvor regnjakker, gummistøvler og praktiske hatte gik igen.

LÆS OGSÅ: Denne tåbelige Kylie Jenner-favorit kan du lave på 2 sekunder

Men ser vi bort fra de ejendele, der typisk kan findes i enhver Friluftsland eller Spejder Sport, var der også masser af fokus på en god gammel retro-klassiker: Jakker med sportsreferencer.

Vi fangede 7 smukke kvinder og 4 kendte mænd, der alle var trukket i jakkerne.

Louise Pedersen, 35.

– Den holder bare.

Helle Hestehave, 55.

– Jeg har på ingen måde overvejet, hvad jeg har taget på i dag. Jakken med hætte hang på stolen og røg på. Min blazer er varm, og sammen er de praktiske.

SKAM-Jonas.

– Ingen kommentar.

Caroline Christensen, 14.

– Hun har lånt den af hendes veninde, der har den fra hendes farmor fra 1960’erne, siger Carolines mor om jakken, der var mest inden for rækkevidde, da Caroline klædte sig på den dag.

Maria Barfod, 37. Her sammen med den franske popduo, Justice, der også var iklædt retro-klassikeren.

– Bomberjakker er blandt mine favoritter, men man ser lidt for mange i gadebilledet, så jeg tyede til denne Diesel-version, der nemt kan siges at være en opdatering af klassikeren. Den holder mig varm, og jeg kan bevæge mig frit og danse. Selvom størstedelen af dem, der også har dem på, er yngre end mig, så er jeg ligeglad. Alder er irrelevant, når det kommer til tøj. Det handler om personlighed og personen bag.

Barbara Potts, 23, og kæresten, Emil Stabil.

– Det er min jakke, og jeg lånte hende den, da det regner. Hun ser ”beautiful” ud i den, siger Emil om Barbara.

Freja Kirk, 30.

– Når man er på festival, så skal det bare være dejligt praktisk, og denne er dejligt blød og vindtæt.

Signe Mathilde Algreen Petersen, 26.

– Jeg har fundet en gammel Acne-favorit frem, der varmer, når det bliver koldt, og som kan holde regnen væk fra mit hår med den store hætte og gerne må blive beskidt. Den røg på, fordi den er så praktisk, hvilket er ret ironisk, når jeg så har valgt at tage sneakers og ikke gummistøvler på. Idiot.

Se, hvad vi ellers skriver om: Festival, Stil og Trends