Cindy Crawford

Foto: Getty Images Det nye blander sig med det gamle i denne trend, der kaster skygger tilbage til 90'ernes supermodeller.

Sådan får du hår som Cindy Crawford

Nu må du faktisk godt have føntørret og friseret hår frem for det lettere uglede, småfedtede hår, der tidligere har præget gadebilledet, fordi det er åh, så tilfældigt, og “jeg har vigtigere ting at tage mig til end at bruge føntørreren og hårbørsten.”

For at få et luftigt, bouncy hår med indbygget overskud bør du udstyre dig selv med tre remedier: en varmebeskyttende spray, en hårtørrer, der kan blæse godt igennem, og en rundbørste.

Første heat

Den varmebeskyttende spray er essentiel for at passe godt på hårets struktur og bevare dets glans, og Morrocanoils er en mester til opgaven.

Den er nem at fordele pga. dens jævne forstøvning, frem for andre klistrede hårsera og -olier, der ikke bare fedter i håret, men også på hænderne, når de skal fordeles. Dens indhold af arganoile reparerer hårets elasticitet, giver fugt og sørger for, at du kan skrue op for føntørreren, da sprayen beskytter helt op til 230 grader.

Perfect Defense fra Moroccanoil

Perfect Defense, Moroccanoil, 259 kr. (sponsoreret)

LÆS OGSÅ: 9 danske skønhedsprodukter, vi ikke kan klare os foruden

Andet heat

Når det er sagt, bør du ikke frygte hårtørreren. Det er en skrøne, at den slider på håret. Faktisk er det, der slider mest på håret, at lade det lufttørre. Vådt hår er nemlig særlig udsat, fordi det kan absorbere op til 30 procent af dets egen vægt i vand. Håret udvider sig altså, når det bliver vådt, og et ødelægger den beskyttende membran, som holder det sundt og stærkt.

Inden du får sat hårtørreren i stikket, er det en god idé at håndklædetrykke – ikke tørre – vandet ud af håret. Når du frotterer det, risikerer du at knække det i forvejen udsatte våde hår. Men hvis du nænsomt trykker vandet ud af håret, slider det mindst muligt.

Vend så hovedet nedad, for at kæmpe imod tyngdekraften og skabe mest muligt volumen, og tør håret med hårtørreren, som du holder 10-15 centimeter fra hovedet. Sæt varmeknappen på medium styrke, og hold føntørreren i bevægelse, så håret ikke bliver overophedet og knækker.

Saharan AIR Hair Dryer fra GHD

Saharan AIR Hair Dryer, GHD, 1.249 kr. (sponsoreret)

LÆS OGSÅ: Rynker, urenheder og mørke rande: Sådan fjerner du dem selv

Tredje heat

Når håret føles varmt og er 90 procent tørt, svinger du hovedet op igen, og du kan nu skrue maksimalt op for varmen. Skal der skabes ekstra swung i lokkerne, og det skal der, kan du gribe fat i rundbørsten.

Rul håret om børsten i sektioner à 3-5 centimer, og lad føntørreren, gerne med den tilspidsede dyse på, følge børsten, mens du trækker den rundt og udad. Ja, det kræver øvelse, men det er tålmodigheden værd.

Du gør det nemmere for dig selv, hvis du vælger en lidt stor rundbørste, så håret ikke vikler sig ind i den, og husk på det resultat, du er ude efter; ikke krøller, men store bouncy og bløde fald. Afslut din hjemme-blow dry med at sætte kold blæs-funktionen til, og blæs den så henover håret i groretningen, så eventuelle fimrehår lægger sig ned, og håret får et ekstra skinnende udtryk.

G17 Brush fra Ibiza Hair

G17 Brush, Ibiza Hair, 419 kr.

Se, hvad vi ellers skriver om: Hår, Skønhed og Frisurer